בלעדי: הדרמה באמבלייז - שלי נרקיס לרייפמן: "אני רוצה לראות את הכסף שלי. עכשיו"
אסיפת בעלי המניות של אמבלייז עוד התחילה בטונים רגועים. אלי רייפמן נשאר בתל אביב ושלי נרקיס התייצב במקומו. אבל אז התברר שנרקיס לא יוכל להשתתף בהצבעה והמהומה פרצה. כשהכל נרגע התברר: נפתלי שני הוא המנצח הגדול
כבר מזמן לא נראתה אסיפת בעלי מניות כה סוערת כמו זו של חברת אמבלייז אתמול, במרכז ברביקאן שבלב לונדון. שלי נרקיס, מלך השוק האפור, הגיע במיוחד לאירוע רק כדי לגלות כי יפוי הכוח שהעניק לו אלי רייפמן לא יכובד, והוא לא יכול להשתתף בהצבעה.
נרקיס זעם, וכך גם איתן אלדר, מי שחתם עמו על הסכם לרכישת המניות המשועבדות, וביקש להשתלט על החברה ביחד עם המיליארדר האמריקאי דונלד סטרום. נפתלי שני יו"ר החברה, שניהל את האסיפה, סגר אותה אחרי ספירת הקולות, כאשר התברר כי נגד ההצעה להחליף את הדירקטוריון המכהן באמבלייז הצביעו 52 מיליון מניות ואילו בעדה הצביעו 27 מיליון מניות בלבד. נפתלי נעל את הישיבה ויצא מהחדר לקול מחאות חלק מהנוכחים.
16:00: בעלי המניות מגיעים
הפתיחה היתה פחות דרמטית. באולם נכחו, למרות הסדר האנגלי, גם אנשים שאינם בעלי מניות. הישיבה נקבעה לשעה 16.00. חגית גל, מזכירת החברה, היתה הראשונה שהגיעה. מאוחר יותר הגיעו נפתלי שני ופרקליט אמבלייז ארנון גיצלטר. אלדר הגיע מלווה בפרקליטיו עוה"ד מני גורמן ולבנת עין־שי, ויחד עמו הגיעו שני פרקליטיו של המיליארדר האמריקני דונלד סטרום, ג'ון קנוקלד, בראיין דייב. אליהם הצטרף עו"ד דורי קלגסבלד מישראל. החבורה נרשמה אצל הרשם שחיכה בפתח האולם.
בינתיים הגיעו בעלי מניות נוספים, ביניהם ישישה ממוצא סיני שחיה בלונדון ומחזיקה במניות, הנציג של קרן שרודר הבריטית, שתמך באלדר, עם 15% מהמניות שבבעלות הקרן. בפועל התברר כי אלדר וסטרום נהנו רק מהמניות שבבעלות סטרום, אלה של שרודר וכמה בעלי מניות קטנים, ואילו שני ואמבלייז אספו יפויי כוח מבעלי מניות קטנים רבים יותר. החחלטה שעמדה להצבעה היתה יוזמתו של סטרום להחליף את כל הדירקטורים בחברה בדירקטורים של אלדר וסטרום, מה שיוציא את השליטה בחברה משני ובעלי המניות האחרים.
עשר דקות אחריהם הגיע נרקיס, לבוש בחולצת טריקו ומקטורן ומלווה בפרקליטו, עו"ד ישי בית־און. אלדר הכיר לו את פרקליטו האנגלי של סטרום. נרקיס לקח עוגיה, אלדר הראה לו ידיעה בעיתון אנגלי לגבי האסיפה.
שלי, יש לנו בעיה
נרקיס ניגש להירשם, ואז קלט בפעם הראשונה שיש בעיה. אלדר, שעמד לצידו, הבין גם הוא שמשהו לא בסדר בייפוי הכוח שנתן לנרקיס אלי רייפמן, והמניות שלו אינן יכולות להשתתף בהצבעה. הסיבה לכך, כך התברר, הנה שהמניות של רייפמן בחברה הועברו על ידו באופן אישי לחברה לרישומים המרכזת את מניות אמבלייז, ויפוי הכח שבידי נרקיס שווה כקליפת השום.
נרקיס יצא מהחדר למסדרון להתייעץ עם בית־און, ואח"כ התקשר לרייפמן, בשיחה שעלתה לטונים גבוהים: "שיקרת אותי. הטסת אותי עד לכאן סתם. אתה לא תרוויח אותי בשום צורה. שום בית משפט לא יצדיק את מה שעשית כאן". רייפמן ניסה כנראה להסביר מעבר לקו כי נהג כך כשהבין שממילא נסיון ההשתלטות של אלדר ייכשל: "אתה לא מבין, ממילא הייתם מפסידים", אמר לנרקיס. אבל נרקיס לא נרגע: "אז היינו מפסידים. אני לא מאמין שעשית את זה. עכשיו אני רוצה לראות את הכסף שלי".
רייפמן חייב לנרקיס כ־20 מיליון דולר, שתמורתן שועבדו המניות. הוא נכנס לאולם והתקשה להירגע, למרות שחיצונית פניו לא הסגירו את הסערה שעוברת עליו. "חבורה של נוכלים", קרא לעבר אנשי החברה שנכחו באולם.
בינתיים התחיל שני את האסיפה. הוא הודיע שרק בעלי מניות יוכלו לדבר. האמירה הרתיחה את עורכי הדין הרבים שבאו במישראל. פרקליטו הבריטי של סטרום, בראיין דייב, קם וביקש את רשות הדיבור: "אני מייצג את סטרום, שמחזיק ב־9% ממניות החברה ורוצה לדבר. יש סיבה שאתה לא נותן לי?"
שני, שנראה מאד לא מחובר לחבורה הכוחנית והדומיננטית שהגיעה מישראל, אמר: "אתה לא בעל מניות. רק בעלי מניות יוכלו לדבר".
איתן אלדר מתרגז
מני גורמן, פרקליטו של אלדר, ביקש גם הוא את רשות הדיבור. שני התנגד: "אמרתי שרק בעלי מניות יוכלו לדבר. זה מעוגן בתקנון האסיפה". נרקיס הוריד בינתיים את המקטורן, ואלדר קרא לעבר שני: "אר יו דה פריים מיניסטר (האם אתה ראש הממשלה - ג"ח)". אלדר התקשה לכבוש את זעמו. הוא האמין באותו שלב שבמניות של רייפמן נעשה שימוש להצבעה נגד ההצעה שלו. שני המשיך בשלו: "זו חוות הדעת המשפטית שיש לנו".
כאן התערב עו"ד קלגסבלד: "זו בדיוק הסיבה שנותנים ייפוי כוח, כדי שניתן יהיה לדבר. יש לך חוות דעת חוקית אחרת? תראה לנו אותה".
נרקיס קרא בעברית: "הוא אומר שמי שיש לו ייפוי כוח לא יכול לבחור". עו"ד בית־און קם לדבר ואמר שהוא רוצה לומר משהו. "מי אתה?", תהה שני שלא הכיר את רוב באי הישיבה מהצד של אלדר. נרקיס השיב: "נפתלי, זה העורך דין שלי". בית־און המשיך: "בית משפט נתן לי זכות לדבר כאן. אם אתה רוצה לסתום לי את הפה זה לא יהיה להרבה זמן".
שני הודיע על הפסקה של 20 דקות ויצא במהירות מהחדר. פרקליטו גיצלטר נשאר, ונרקיס קרא לעברו: "ארנון, מה אתה אומר על התרגילים האלה? 30 מיליון דולר ואתם עושים תרגילים כאלה?" השניים יצאו מחוץ לחדר ונרקיס טען באזני גיצלטר כי מדובר במרמה.
עוד לפני הדברים חתמו הנוכחים על ההצבעה שלהם, ואחרי ההפסקה חזר שני וחידש את הישיבה. בית־און עלה מיד לבמה ואמר: "אנחנו מציגים כאן ייפוי כוח של רייפמן ומבחינתנו 15 מיליון המניות שלו הצביעו בעד ההצעה שלנו. זה יתברר במקום שראוי, בבית המשפט". בעלי המניות האנגלים לא האמינו למראה עיניהם עם התגברות הטונים. אלדר קרא: "אתה לא מבין שמדובר בנוכל?"
בינתיים החל שני להקריא את התוצאות, שהיו כבר ברורות לכולם: 52 מיליון מניות נגד ההצעה, 27 מיליון בעד". פרקליטו של סטרום עלה לדבר, הפעם בהסכמת שני, ואמר: "החברה הזו ביזבזה המון מיליונים על פיתוחים שלא הובילו לשום דבר. חייבים להחליף את הניהול הנוכחי". שני שמע את הדברים, נעל את הישיבה ועזב מיד את החדר מבלי להחליף מילה עם הנוכחים. נרקיס הסכים רק לומר בסיום: "אני מאמין שרייפמן יחזיר לי עכשיו את הכסף. הוא בן-אדם טוב".
רייפמן אמר בתגובה: "17 מיליון המניות שלי היו עוזרות להם לנצח? לא. אלדר לא היה מצליח להשתלט גם עם המניות שלי. אני מכבד את החוב שלי. הלכתי עם שלי כל הדרך. אני חתום על ביטול הצו בבית משפט. בשביל מה להצביע איתו? בשביל שיזכרו לעולם שהצבעתי נגד החברה שלי. אם זה היה מחזיר לו את הכסף, הייתי מצביע לו באהבה". בית־און, גורמן ואלדר יצאו להתייעצות וצפויים להגיש ערעור על התוצאות.