$
בורסת ת"א

מנכ"ל פועלים שוקי הון נעצר על ידי רשות ניירות ערך בחשד לשימוש במידע פנים

ניר ברונשטיין, מנכ"ל פועלים שוקי הון ועופר איזנברג, פעיל באופציות מעו"ף, נעצרו בחשד לשימוש במידע פנים. החשד הנחקר הוא כי עופר איזנברג רכש מניות בנק הפועלים כשבידו מידע פנים בנוגע לחברה, שמקורו בחשוד השני

הדר רז 11:5018.02.09
רשות ניירות ערך עצרה את ניר ברונשטיין, מנכ"ל פועלים שוקי הון ואת עופר איזנברג, פעיל באופציות מעו"ף, בחשד לשימוש במידע פנים.

 

ניר ברונשטיין הינו מנכ"ל פועלים שוקי הון - זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, החל משנת 2002. עופר איזנברג הוא פעיל מרכזי באופציות מעו"ף וניהל
ביחד עם דש איפקס את קרן הגידור דש איפקס ספיר. חברת איזנברג ע.ניהול וייעוץ נמצאת בבעלותו (80%) כאשר את יתרת מניות החברה מחזיק דן קליינרמן. עופר איזנברג מוגדר כמנהל תיקים של עד 5 לקוחות של חשבונות חברת טוארג, חברה הרשומה באיי הבתולה ונמצאת בבעלותו של דן קליינרמן. ברשות ני"ע מציינים כי הכתובת ומספר הטלפון, המופיעים בפרטי החשבון של טוארג, זהים לאלו של חברת איזנברג ע.ניהול וייעוץ שבבעלות עופר אייזנברג.

 

החשד הנחקר על ידי רשות ניירות ערך הוא כי איזנברג רכש מניות בנק הפועלים כשבידו מידע פנים בנוגע לחברה, שמקורו בחשוד השני בפרשה, ניר בורנשטיין, שנחשב לאיש פנים בבנק הפועלים לאור תפקידו וקשריו עם מנהלי הבנק. לפיכך, איזנברג חשוד בביצוע עבירה של שימוש במידע שמקורו באיש פנים ואילו ניר בורנשטיין חשוד בביצוע עבירה של שימוש במידע פנים בידי איש פנים.

 

לכלכליסט נודע כי ניר ברונשטיין, מנכ"ל פועלים שוקי הון, כופר בכל החשדות המיוחסים לו בחקירת רשות ני"ע. לכלכליסט נודע גם כי החשוד השני בפרשה, עופר אייזנברג, הכחיש את החשדות נגדו אתמול, ביום בו נחקרו ברשות ני"ע.

 

ב-10 בינואר 2008 בשעה 13:57 פרסם בנק הפועלים דיווח מיידי בדבר ירידות ערך מהותיות של השקעות הצפויות לקבל ביטוי בדו"חות הכספיים השנתיים של הבנק. על פי הדיווח, ההשפעה נטו על הרווח הנקי של הבנק לשנת 2007 אמורה להסתכם בכ-180 מיליון דולר, סכום מהותי המהווה קרוב ל-16% מהרווח הנקי של הבנק. עם קבלת הדיווח בבורסה בוצעה השהיה אוטומטית של המסחר ל-20 דקות ולאחר פרסום הדיווח המיידי בשעה 14:14, בוצעה הפסקת מסחר עד לשעה 14:42.

 

מחקירת רשות ניירות ערך עולה כי מיד לאחר שהפסקת המסחר הסתיימה ירד שער המניה בכ-4.71% ויום המסחר הסתיים בירידה של כ-2.9% משער הבסיס. עד 15 בינואר 2008, חמישה ימים לאחר הדיווח, השלימה מניית בנק הפועלים ירידה של כ-9.3% משער הבסיס של המניה טרם פרסום הדיווח.

 

מממצאי החקירה עולה כי כבר יומיים טרם פרסום הדיווח, החלו לדון בהנהלת הבנק בנושא הדיווח אודות ירידות הערך, עד לפרסומו. בין עופר איזנברג לניר בורנשטיין קיימים קשרים חברתיים ועסקיים והחשד הוא כי ניר בורנשטיין הוא שהעביר לעופר איזנברג את המידע אודות הדיווח המיידי.

 

מממצאי חקירת הרשות עולה כי עופר איזנברג, באמצעות חשבונותיה של חברת טוארג, עשה שימוש במידע שהעביר לו ניר ברונשטיין בנוגע לדיווח המיידי העומד להתפרסם.

 

ב-10 בינואר 2008, טרם פרסום הדיווח, הוזרמו בחשבונות טוארג 59 הוראות שונות בהיקפים שונים למכירת 879,635 מניות בנק הפועלים אשר כולן נענו. גם בסמוך לאחר הדיווח המשיכה טוארג למכור מניות בנק הפועלים כך שסה"כ נמכרו ביום הדיווח יותר ממיליון מניות בשווי של כ-20 מליון שקל. לאחר הדיווח נקנו כמיליון מניות, כשהרווח שנוצר בחשבון הסתכם באותו יום בכ-337 אלף שקל. כ-250 אלף שקל משוייכים לשימוש במידע פנים.

 

בנק הפועלים דיווח לבורסה כי "בהקשר לפרסומים בכלי התקשורת אודות חקירתו של מנכ"ל חברת פועלים שוקי הון על ידי רשות ני"ע, לידיעת הבנק לא נערכת כנגד הבנק, נושאי משרה בכירים אחרים וחברת הבת של הבנק חקירה בחשד לעבירה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x