העיתונות ההודית מתעקשת: "נוחי דנקנר הסכים למכור את מכתשים אגן ל־UPL"
באי.די.בי מכחישים את דבר העסקה וטוענים כי המגעים לקיומה הופסקו לפני ארבעה חודשים. עיתון הודי דיווח בסוף השבוע כי החברה עתידה להימכר בסכום עצום של 1.1 מיליארד דולר וציין כי ההודים החלו לחפש מקורות מימון
לאחר שהשלים סיבוב נאה במניות בנק ההשקעות השוויצרי קרדי סוויס, מתפנה נוחי דנקנר לעשות עסקים גם עם ההודים. העיתון ההודי "Business Standard" דיווח בסוף השבוע כי UPL, חברת ההדברה הגדולה ביותר בהודו, מנהלת מגעים עם נוחי דנקנר לרכישת 39% מחברת האגרוכימיה הישראלית מכתשים אגן
מדובר במחיר המשקף למכתשים אגן שווי של 2.8 מיליארד דולר בשעה שהיא נסחרת בבורסה של תל אביב סביב 1.8 מיליארד דולר בלבד, דהיינו פרמיה של 55% על מחיר השוק.
באי.די.בי מכחישים את דבר העיסקה וטוענים כי המגעים בין הצדדים הופסקו לפני ארבעה חודשים.
את השליטה בכור רכש דנקנר לפני כשנתיים, לפי שווי של 1.25 מיליארד דולר. בתוך כך רכש גם את השליטה במכתשים אגן (40%), לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר. על פי הדיווחים, לפני שלושה שבועות פנתה החברה ההודית לכמה בנקים, והיא עתידה לגייס מימון לעסקה מאחד מהם: בנק ההשקעות השוויצרי UBS ,HSBC הבריטי, דויטשה בנק והבנקים ההודיים SBI ו־ICIC.
התמונה העולה מהדיווחים מלמדת על מו"מ מתקדם בין ההודים לישראלים, שכן חברת הייעוץ הבינלאומית מקינזי כבר השלימה את בחינת ההטמעה של מכתשים אגן בתוך החברה ההודית, ובדיקת הנאותות שבוצעה על ידי ההודים הושלמה. "העסקה תלויה כעת ביכולת של UPL לגייס את ההון הדרוש במצב השווקים הנוכחי, וזה לא יהיה פשוט", מצטט העיתון ההודי את אחד מבנקאי ההשקעות המעורבים בעסקה.
לפני שבועיים נדמה היה כי תוכניות דנקנר למכתשים מתמקדות דווקא בביצוע רכישה משמעותית, ולא במימוש. מכתשים הודיעה בתחילת החודש כי היא מנהלת מגעים לרכישת חברה בתחום פעילותה בסכום "מהותי", ובשוק העריכו כי מדובר באלבאו האמריקאית.
אין זו הפעם הראשונה שמתקבלות אינדיקציות על כוונת דנקנר לממש את האחזקה במכתשים. באפריל הודיעה כור כי קיבלה פנייה מגורמים בינלאומיים בנוגע לרכישת אחזקותיה במכתשים אגן. פניות אלה נדחו, ובמקומן הודיעה כור כי היא "מקיימת מגע לשיתוף גורם בדבוקת השליטה" בשיעור מרבי של מחצית מדבוקת השליטה. שלושה שבועות חלפו וכור הודיעה גם על ביטול המגעים.
חודשיים לאחר מכן הודיעה כור כי קיבלה פנייה מגורם זר לרכישת השליטה בחברה (60%) בתמורה ל־1.4 מיליארד דולר. דיווחים זרים העריכו בזמנו כי מדובר בקרן מאסיה פסיפיק, שפנתה לאי.די.בי באמצעות מתווך ישראלי והציעה לרכוש את החברה ב־2.3 מיליארד שקל, ומטרת הרכישה האמיתית היתה למזג בין UPL לבין מכתשים. אולם כור אי.די.בי הסתייגה ממכירת השליטה בכור, מה שהביא, כך על פי הדיווחים הזרים, לשינוי בתוכניות UPL לקראת רכישה עצמאית של מכתשים אגן ישירות ולא של החברה־אם.