פרסום ראשון: החברות הרוסיות של גאידמק תועברנה לתוך אמריס
פעילות החברות הפרטיות של גאידמק ברוסיה בתחום האנרגיה, הדשנים והמזון תועבר אל תוך חברת אמריס, שאינה בורסאית אך איגרות החוב שלה נסחרות בבורסה. זאת בהמשך להעברת פעילות של 4 החברות הבורסאיות של קבוצת גאידמק לתוך אמריס גם כן
מהפכה בקבוצת גאידמק. דירקטוריון החברות הבורסאיות שבשליטת האוליגרך החליט לפני שעה קלה על העברת ארבע החברות הבורסאיות של גאידמק - ויליפוד, גילאון, אוסיף ופטרו-גרופ (שכבר היום נמצאת תחת אמריס) לתוך חברת אמריס. אמריס איננה חברה בורסאית, אולם האג"ח שלה נסחרות בבורסה. בשלב
ההעברה תתבצע בדרך של מכירת האחזקות בחברות המועברות לחברת אמריס בתמורה להקצאת מניות. ההקצאה צפויה להתבצע לפי הערכות שווי של מעריכים חיצוניים, זאת לאחר ניכוי של התחייבויות החברות בסך כולל של כ-300 מיליון שקל.
לאחר הקצאת המניות השווי המצרפי של החברות יהיה 5.5 מיליארד שקל ואילו ההון העצמי המצרפי יעמוד על 650 מיליון שקל. במקביל ירכוש גאידמק את 25% הנותרים באמריס תמורת 22.75 מיליון דולר, ויגדיל אחזקותיו ל-100%.
להערכת החברה, השלמת השלב הראשון צפויה להתבצע תוך 8-6 שבועות, "בכפוף להסכמת הבנקים המממנים והמוסדות הממשלתיים". את הארגון מחדש ילוו פועלים שוקי הון ואמיר אביב, וכן משרד רואי החשבון דלויט של יגאל ברייטמן.
דרושה שקיפות
לפי התכנון, אמריס תחולק לארבע חטיבות: אנרגיה, נדל"ן, מזון ופיננסים. בראש כל חטיבה יעמוד איש מקצוע המגיע מהתחום. בראש חטיבת המזון, למשל, צפוי לעמוד צבי ויליגר, בראש חטיבת הנדל"ן יעמוד יורם קרן, שעבר מאפריקה ישראל.
כאמור, בשלב השני של הארגון מחדש ימוזגו לתוך אמריס חברות נוספות בשליטה פרטית של גאידמק, ביניהן: חברה רוסית לייצור דשנים, המוקמת בבשקיריה שברוסיה (Meleuz Mineral Fertilizers); חברה בתחום הביצים והעופות הממוקמת במוסקבה (AgroSouz), וכן אחזקות בנכסי נדל"ן נוספים באיזור זה.
ל"כלכליסט" נודע כי בחברת הדשנים מחזיק גאידמק בשותפות עם ענקית האנרגיה הרוסית גזפרום, אך בכוונתו להכניס לאמריס את מניותיו בלבד.
גורם המקורב לקבוצה טוען כי במקום להקים חברת אחזקות חדשה נבחרה אמריס כחברת האחזקות, שתקבל ככל הנראה מימון מהבנקים, בראשם הפועלים. "המהלך יוצר שקיפות מלאה לעסקיו של גאידמק, שקיפות הכרחית לקראת הגשת מועמדתו לראשות עיריית ירושלים. המהלך משקף את כוונותיו הראשוניות של גאידמק מיום רכישת החברות הציבוריות, אך עד לא נמצאו האנשים הנכונים שינהלו את החברה בארץ", אמר.
מאז רכש את החברות הציבוריות, הפסיד גאידמק על הנייר כ-700 מיליון שקל. כמו כן, האג"ח של אמריס נסחרות היום בתשואה של 70%, ושל חברת אוסיף ביותר מ-20%.