$
שוק ההון

אלוני חץ: הפסד של 4.3 מיליון שקל

למרות ירידת ערך של 200 מיליון דולר בשווי PSP השוויצרית שבה היא מחזיקה, אומר חץ כי "החברה ממשיכה להשיג תוצאות טובות במרבית הפרמטרים"

תומר קורנפלד 21:02 27.05.08

 

גידול חד בהוצאות המימון שהסתכמו ב־97 מיליון שקל הביא את אלוני חץ להפסד מפתיע של 4.3 מיליון שקל ברבעון הראשון. למרות זאת מניית אלוני חץ סיימה את יום המסחר בעלייה קלה של 0.7%. הכנסות החברה הסתכמו ב־151 מיליון שקל ברבעון הראשון, ירידה של 40% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, אולם אז נכללה בתוצאותיה הכספיות מכירת חלקה של אלוני חץ בחברת עוגן נדל"ן תמורת 109 מיליון שקל.

 

ההכנסות מדמי שכירות ברבעון הראשון גדלו ב־7% ל־74 מיליון שקל, 39 מיליון שקל נוספים הם הכנסות שהוכרו כתוצאה משיערוך של נכסי נדל"ן לשווי הוגן, ו־20 מיליון שקל הם הכנסות מדיבידנדים שהתקבלו מהחברות־בנות. אלוני חץ, שבשליטת מוזי ורטהיים ונתן חץ, עוסקת בתחום הנדל"ן המניב. עיקר פעילותה מרוכזת בישראל באמצעות אחזקה של 73% בחברת אמות השקעות שתרמה לה 74% מסך כל הכנסותיה. פעילות נדל"ן מניב נוספת מקיימת החברה במדינות כשוויץ בריטניה, קנדה, ארה"ב, שבדיה והודו.

 

הגידול החד בהוצאות המימון בשיעור של 52 מיליון שקל נובע כתוצאה מגידול של 23 מיליון שקל המוסבר בשל נטילת הלוואות נוספות שנטלה החברה בשנת 2007 בעקבות הנפקות איגרות חוב.

 

תרומה נוספת להוצאות המימון היו 17 מיליון שקל כתוצאה מעליית המדד ו־16 מיליון שקל הנובעים מהוצאת מימון חד־פעמית בגין פעילות שהופסקה בקנדה. בשנת 2007 רכשה אלוני 3.7% ממניות חברת פירלי נדל"ן תמורת 389 מיליון שקל בחברה אשר עד כה הסבה לה הפסדים של 181 מיליון שקל, 14 מיליון שקל מתוכם ברבעון הראשון.

 

גם בתחום פעילותה של החברה בשוויץ לא רואה אלוני חץ נחת. עד כה השקיעה אלוני 1.8 מיליארד שקל בחברת הנדל"ן השוויצרית PSP כשרכשה 17.1% ממניותיה. נכון לאתמול, שווי האחזקה ירד עד ל־1.6 מיליארד שקל . למרות ירידת השווי של 200 מיליון דולר משדר נתן חץ אופטימיות ומציין: "אנו שבעי רצון מפעילותה של PSP השוויצרית אשר ממשיכה להציג תוצאות טובות במרבית הפרמטרים, ואנו מקווים כי תמשיך לעשות כן גם בעתיד".

x