בזק מוכרת את פעילות הלוויין בעמק האלה
המתקן נמכר לחברת RRsat Global Communications Network תמורת 15 מיליון דולר. המשנה למנכ"ל לאסטרטגיה ופיתוח עסקי בבזק, אלי מיזרוח: "מכירת פעילות התקשורת הלוויינית היא חלק מהאסטרטגיה המתמשכת של בזק להתמקד בפעילות הליבה שלה"
עם השלמת העסקה צפויה החברה לרשום רווח הון
בין המתמודדים אשר הפסידו במכרז המכירה שניהלה בזק נמנה גם שאול אלוביץ', בעל המניות הגדול בחלל תקשורת, והשותף הגדול של בזק בחברת הלוויין yes. בזק ואלוביץ' מנסים לאחרונה לפרק את השותפות ביניהם ב- yes בשל חילוקי דעות לגבי האסטרטגיה של החברה.
פעילות התקשורת הלוויינית של בזק החלה כבר ב-1972, והתרחבה ב-1998, כשהחברה החלה לספק גם שירותי טלפוניה לווייניים, על בסיס התשתית הלוויינית הגלובלית של אינמרסאט.
המתקן של בזק בעמק האלה זכה בשנות ה-70 וה-80 להכרה מיתולוגית כאשר הועברו דרכו שידורי טלוויזיה של אירועים גדולים כמו האירוויזיון והמשחקים האולימפיים. כיום בזק מפעילה במתקן כ-25 עובדים.
מנכ"ל בזק, אבי גבאי, התייחס למכירה ואמר: "אני מרוצה מהעיסקה ומשוכנע ש- RRsat תמשיך לפתח את פעילות התקשורת הלוויינית. אני רוצה לנצל הזדמנות זאת כדי להודות לעובדים שהקימו ופיתחו את הפעילות".
המשנה למנכ"ל לאסטרטגיה ופיתוח עסקי בבזק, אלי מיזרוח, הוסיף כי "מכירת פעילות התקשורת הלוויינית היא חלק מהאסטרטגיה המתמשכת של בזק להתמקד בפעילות הליבה שלה".
בחמש השנים האחרונות פועלת בזק במטרה להקטין מהותית את פעילות תקשורת הלווינים שלה, וזאת על רקע הצלחתם של כבלים אופטיים כטכנולוגיה עדיפה להעברת כל סוגי המדיה. כחלק מאותם מאמצים סגרה בזק שני מתקני לווין נוספים, שממוקמים בעמק איילון ובגלאון שליד קריית גת.