בלעדי לכלכליסט
קובי טרייביטש הוכרז פושט רגל: "מרים ידיים"
מייסד טיב טעם הוכר כפושט רגל לאחר שלא הצליח לגבש הסדר נושים. ביהמ"ש אישר לטרייביטש להפחית זמנית את התשלום החודשי לנושיו “עקב משבר הקורונה”
איש העסקים קובי טרייביטש, מייסד רשת טיב טעם, הוכרז לאחרונה פושט רגל. זאת לאחר שלא עלה בידו, לאור משבר הקורונה, לגבש הסדר נושים לנושיו, כך נודע ל"כלכליסט". טרייביטש היה בעבר בעל השליטה ברשת טיב טעם שאותה מכר ב־2009. לאחר מכן הקים טרייביטש את שוק אלנבי־רוטשילד באמצעות חברת קרן ליאת, עד שהשוק נקלע לקשיים ונסגר ב־2018.
טרייביטש הגיש בקשה לפשיטת רגל בפברואר 2018. בתצהיר שהגיש לאחרונה לבית משפט המחוזי כתב טרייביטש כי "בעיקר לאור השלכות נגיף הקורונה על כלכלת ישראל והעולם, כמובן, והיעדר אפשרות להשיג מקורות כספיים להסדר נושים, על אחת כמה וכמה עם מצב נשייה של חובות מנופחים ובלתי סבירים, אני נאלץ להרים ידיים ולהסכים למתן צו להכרזתי כפושט רגל".
- בנו של קובי טרייביטש מבקש לערער על דחיית תביעת החוב שהגיש נגד אביו
- טרייביטש חוזר: בעלי טיב טעם לשעבר פותח שוק בוטיק
השופט חגי ברנר קבע כי "החייב מוכרז בזאת פושט רגל" ומינה את עו"ד אופיר פדר כנאמן לנכסיו. האחרון עדכן לאחרונה את בית המשפט כי כנגד טרייביטש הוגשו 26 תביעות חוב בגובה של כ־42 מיליון שקל, אולם הנאמן אישר 20 תביעות חוב על כ־24 מיליון שקל.
הכרזתו של טרייביטש כפושט רגל הגיעה לאחר שהודיע לבית משפט באמצעות עוה"ד איתן ארז ויואב רז כי לא הצליח לגבש הסדר נושים. בתצהיר לבית משפט כתב טרייביטש כי "בינואר 2019 הסתמכתי על סיועם של צדדיים שלישיים לצורך גיבוש הסדר נושים, אולם לאור השפעת נגיף הקורונה על המשק הישראלי בשנת 2020, אין ביכולתם של אותם צדדים לסייע לי בגיבוש הסדר נושים, ובהיעדר מקור כספי בידיי, אין ביכולתי לגבש הסדר נושים כפי שסברתי בתחילה. ברור שלאור המצב הכלכלי הקשה אשר נכפה על המשק הישראלי, לא ניתן לגבש הסדר נושים, בוודאי לא בסכומים אסטרונומיים כגון אלו".
עוד נודע כי לפני חודש הגיש טרייביטש בקשה לבית המשפט להקטין זמנית לתקופה של שלושה חודשים מינואר עד מרץ 2021 את התשלומים שעליו להפקיד לקופת הנושים ל־1,500 שקל בחודש "עקב משבר הקורונה והקטנת הכנסות התא המשפחתי".
טרייביטש הגיש בשנת 2018 בקשה למתן צו כינוס נכסים ובית המשפט נעתר לבקשתו. ביוני 2018 הורה בית המשפט על הפחתת צו התשלומים ל־4,200 שקל בחודש, ובהמשך, לאור משבר הקורונה הכלכלי, הפחית בית משפט את הסכום זמנית לחודשיים בלבד ל־3,000 שקל בחודש. טרייביטש ציין במסגרת בקשתו להפחית את הסכום שעליו לשלם לנושים ל־1,500 שקל בחודש, כי "המשק מצוי בתקופה מאתגרת לאור מגפת הקורונה, אולם חרף כך החייב עושה כל שביכולתו למצוא מקור פרנסה. כעת בחודש פברואר התחיל עבודה חדשה בחברת שף כל".
מהבקשה עולה כי טרייביטש החליף במהלך שנת 2020 שלושה מקומות עבודה, ובדצמבר וינואר האחרונים היה ללא מקור הכנסה לאחר שפוטר מעבודתו בחברת כרמל מעדנים. בא כוח הנאמן, עו"ד דן שטרנפלד, לא התנגד לבקשת הפחתת התשלומים בשל הנסיבות. עו”ד איתן ארז, בא כוחו של טרייביטש, מסר: “כולי תקווה שהנאמן ינקוט בהליכים משפטיים כלפי האחראים לקריסת שוק האוכל אלנבי־רוטשילד, בו הושקעו מעל 16 מיליון שקל שירדו לטמיון”.