המוסדיים שמו ברקס לחגיגת השכר של נטו
נטו קיצצה ב־37% את המענק למנכ"ל עמי גולדין. גם כך עלות שכרו השנתית תעמוד על כ־3 מיליון שקל. אסיפת החברה נדחתה עד לקבלת הסכמות של בעלי המניות
נטו אחזקות, שבשליטת משפחת עזרא, נאלצה לדחות בפעם השנייה את אסיפת בעלי המניות, בכדי למצות את המו"מ עם המוסדיים, על עדכון תנאי כהונתו והעסקתו של עמי גולדין, מנכ"ל החברה ויד ימינו של היו”ר, דודי עזרא. זאת לאחר שדירקטוריון החברה קיצץ את המענק המוצע לגולדין ב־37%. בסביבת החברה טוענים כי הגיעה להבנות עם אנטרופי על התגמול המקוצץ, וכעת נדרשת הסכמה מחודשת של בעלי המניות.
- נטו משדרגת את המנכ"ל: יקבל חבילת מניות בשווי של 5.6 מיליון שקל
- עזרא משך 400 מיליון שקל מנטו בשנה וחצי
- זינוק של 76% ברווחי נטו אחזקות - הרווח של ביכורי שדה נחתך ב-30%
בחודש יולי זימנה נטו אחזקות אסיפת בעלי מניות, כשעל הפרק שינוי מדיניות התגמול לטובת המנכ”ל גולדין. האסיפה התבקשה לאשר הענקת 45,000 מניות חסומות אשר שוויין המצרפי עומד על 5.6 מיליון שקל. התגמול ההוני אמור להתווסף לבקשה לאשר את העלאת עלות שכרו של גולדין מ־91.4 אלף שקל לחודש ל־95 אלף שקל לחודש.
למעשה, ביקשה החברה כי בעלי המניות יאשרו להעלות את עלות שכרו של גולדין שהסתכמה ב-2019 ב־1.171 מיליון שקל, ל־4.75 מיליון שקל, כששכר הבסיס יעלה ל־1.24 מיליון שקל והיתרה מהתגמול ההוני.
התנגדות בעלי המניות הובילה לכך שהאסיפה שזומנה לסוף חודש אוגוסט נדחתה ליום חמישי הקרוב. אלא שלמרות שדירקטוריון החברה שהתכנס ביום ראשון שינה את מבנה התגמול לגולדין, תוך העברת מרכז הכובד לאופציות על חשבון מניות חסומות וקיצוץ התגמול בכ־37%, האסיפה נדחתה בשנית בשבוע נוסף.
התיקון שביצע דירקטוריון החברה ושעדיין מחכה לקבל את הסכמת המוסדיים, נוגע לכך שבנוסף למשכורת חודשית ותנאים נלווים מוצע לאשר לגולדין 10,040 מניות חסומות של החברה ו־34,960 אופציות, וזאת במקום ההצעה המקורית שהיתה 45 אלף מניות חסומות של החברה. אם ההצעה היתה מאושרת, עלות שכרו של גולדין היתה נאמדת ב־2.986 מיליון שקל בשנה, לעומת ההצעה המקורית שמשקפת עלות שכר שנתית של 4.757 מיליון שקל.
שינוי מבנה התגמולים, נועד לחתוך לגולדין את רכיב המניות החסומות ולהקצות אותן במנגנון של אופציות. ההבדל העיקר הוא שמימושן של האופציות יהיה כלכלי רק אם הניהול של גולדין יוביל לעלייה במחיר המניה. גופים מוסדיים מחזיקים ב־10.44% מנטו אחזקות, ביניהם הראל קופות גמל (5.44%) וילין קופות גמל (4.92%). משפחת עזרא מחזיקה ב־53.11% (באמצעות נאמנות, החברה־הבת נטו מלינדה ועזרא החזקות) והציבור ב־34.7%.
באותה ישיבה אישר דירקטוריון החברה חלוקת דיבידנד בגובה 100 מיליון שקל. זאת שלושה חודשים בלבד אחרי חלוקת דיבידנד של 180 מיליון שקל, אשר למעלה ממחציתו גרפה משפחת עזרא, בעלת השליטה. למעשה, מאז ניסה דודי עזרא ללא הצלחה למכור את השליטה בחברה לפי שווי של מיליארד שקל, הוא הוביל מהלכים של חלוקת דיבידנדים בהיקף כולל של 740 מיליון שקל. לאחר חלוקת הדיבידנד הנוכחי ויחד עם מכירת 6% מאחזקות המשפחה בנטו אחזקות במהלך התקופה, יגרוף עזרא כ־450 מיליון שקל.
החברה ציינה כי המקורות הכספיים לחלוקת הדיבידנד נשענים על מכירת צ'קים דחויים בגובה 67 מיליון שקל, אשר ניתנו לה תמורת מכירת חלקה בביכורי השדה דרום וגרין ארק, וכן 44 מיליון שקל ממכירת 715 אלף מניות של נטו מלינדה בחודש שעבר, שבעקבותיה ירדה אחזקתה בחברה התפעולית ל־48.86% לעומת 52.48% קודם לכן.
נטו מלינדה, חברת המזון החמישית בגודלה בארץ, נהנתה ברבעון האחרון מההשפעה החיובית של הקורונה על צריכת המזון בישראל. את הרבעון השני חתמה החברה עם זינוק של כ־149% ברווח הנקי שהסתכם ב־11.6 מיליון שקל. בנטרול רווחי ההון ברבעון הנוכחי עלה הרווח הנקי ברבעון ב־14% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה עלו ב־3.8% והסתכמו ב־738 מיליון שקל.