נסגר התיק נגד רמי לוי על מעקב אחרי עובדים, חתנו יועמד לדין
הפרקליטות החליטה להגיש כתב אישום נגד אופיר אטיאס, שניהל את חברת הסלולר; עפ"י החשד בכירים בחברה ניצלו לרעה את המערכת למניעת הונאות בחברת הסלולר כדי לבלוש אחרי עובדים ופגעו בפרטיותם; נסגר התיק גם נגד שמוליק לוי, סמנכ"ל תפעול בחברה
פרקליטות מחוז ירושלים החליטה לסגור את התיק נגד אשי העסקים רמי לוי, על שימוש לכאורה שלא כדין במערכת למניעת הונאות בחברת הסלולר שלו. במקביל החליטה הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד חתנו, אופיר אטיאס, שניהל את החברה ונגד החברה – כך עולה מדיווח החברה לבורסה.
- רמי לוי נחקר אתמול במשטרה בחשד לשימוש במידע אישי של לקוחות
- כתב אישום בכפוף לשימוע נגד בכירים בחברת הסלולר של רמי לוי על פגיעה בפרטיות
עוד החליטה הפרקליטות לסגור את התיק נגד שמוליק לוי, סמנכ"ל תפעול בחברה, ועובד לשעבר, בכפוף לחתימה על הסדר מותנה.
בדצמבר 2019 הגישה הפרקליטות כתב אישום בכפוף לשימוע נגד הבכירים בחברת "רמי לוי שיווק השקמה", זאת בשל שימוש אסור במאגרי מידע של חברת התקשורת שבבעלות הקבוצה ופגיעה בפרטיות.
על פי כתב האישום, לאחר שבשנת 2011 קיבלה חברת רמי לוי רישיון ממשרד התקשורת למתן שירותים סלולריים, היא התקשרה עם חברת פלאפון וקיבלה ממנה גישה למערכות הפעלה שונות של פלאפון, בין היתר למערכת המתעדת נתוני תקשורת ומאפשרת להפיק פלטי שיחות ואיכונים. המערכת נועדה לשימושן של חברות תקשורת לצורך מניעת הונאות ולמטרה זו בלבד.
"לבלוש ולחקור אודות אנשים"
על פי החשד בשנים 2016-2011 בוצעו מאות בדיקות במערכת, בניגוד למטרת מאגר המידע. לטענת הפרקליטות, "החשודים, איש לפי חלקו, ניצלו לרעה את המערכת על מנת להתחקות, לבלוש ולחקור אודות אנשים, עובדי החברה ושאינם עובדי החברה, בלא ידיעתם או הסכמתם ותוך פגיעה קשה בפרטיותם. זאת עשו החשודים לצרכים שונים – אישיים ועסקיים, בהזדמנויות רבות ושונות ובאופן שהפך לדפוס פעולה חוזר לבירור עניינים שונים שאותם ביקשה הנהלת החברה או ביקשו הם לברר באמצעות מאגר הנתונים שהופקד בידם".
כך למשל, בשנת 2013 על רקע פריצה לביתו של אטיאס ועל מנת לאתר חשודים בביצועה, ערך ג'וליאן, לבקשתו של אטיאס, בדיקות במערכת על מספרי הטלפון של אנשים שונים. במקרה אחר ביצע ג'וליאן בדיקה במערכת על מספרו של אדם בשל תביעה קטנה שהגיש נגד חברת רמי לוי. במקרה נוסף, ביצע ג'וליאן בדיקות במערכת על מספרם של עיתונאים וזאת על רקע כתבה שלילית שפרסמו על החברה. בדיקות נוספות נעשו לעובדי חברת בת של רמי לוי על רקע חשד להקמת ועד עובדים.
לגרסת הפרקליטות, "הבדיקות המופיעות בכתב החשדות נערכו שלא למטרה לשמה הוקם המאגר ושבגינה נמסר המידע ומבלי שהתקבלה הסכמתם של הנבדקים, תוך הפרת חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי ענייניו הפרטיים של אדם ובאופן המהווה בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, ובניגוד להוראות הדין בדבר שימוש במאגר מידע".
העונש על עבירה של פגיעה בפרטיות, תוך שימוש שלא כדין במאגרי מידע, הוא עד 5 שנות מאסר.
"לא נעשה שימוש במערכות המידע שלא כדין"
החקירה שהחלה ב-2016 בוצעה בידי משטרת ירושלים והרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים. גם רמי לוי עצמו נחקר במרץ 2016 בפרשה, ובעקבות זאת הודיעה החברה לבורסה כי "נציגי החברה שיתפו פעולה באופן מלא עם משטרת ישראל ומסרו למשטרת ישראל את כל הראיות והמסמכים שביקשה".
עוד טענה החברה אז כי "לא נעשה כל שימוש במערכות המידע שאינו בסמכות או שאינו כדין. החברה סומכת ידיה על גופי החקירה כי יסיימו חקירתם בהקדם וכי מלאכתם תעשה נאמנה". המשטרה המליצה ביוני 2016 להעמיד לדין לצד שאר הבכירים גם את לוי עצמו, אך לוי לא זומן לשימוע בפרקליטות.
חברת הסלולר של רמי לוי היא מפעילה וירטואלית שנכנסה לשוק בדצמבר 2011. מפעילה וירטואלית מספקת שירותי סלולר ישירות ללקוחות, אם כי אינה מחזיקה ברשת סלולר עצמאית, אלא חוכרת אותה בתשלום ממפעיל רשת סלולרית ובמקרה של רמי לוי - מחברת פלאפון. מאז הקמתה גייסה החברה כ־250 אלף לקוחות.