משרד הכלכלה מקדם תקנות שיאפשרו לחדש כנסים ותערוכות תוך הקפדה על מרחק
המשרד בשיתוף איגוד לשכות המסחר יקדם חידוש אירועים עסקיים באמצעות ניסוח תו סגול ייעודי, כך נודע לכלכליסט. בין התקנות: הקפדה על מרחק של 2 מ' בין אדם לאדם והקצאת ציוד אישי קבוע לכל עובד
משרד הכלכלה ואיגוד לשכות המסחר מקדמים חידוש של תערוכות מקצועיות דרך ניסוח תו סגול לתערוכות וכנסים — כך נודע ל"כלכליסט". הנוסח שמקדמים שני הגופים קובע בין היתר הקפדה על מרחק של 2 מ' בין אדם לאדם, הקצאת ציוד אישי קבוע לכל עובד או חלופה של חיטוי קפדני לציוד לפני העברתו בין עובדים.
- עם מתפללים קבועים: גובש מתווה לחזרת הפעילות בבתי הכנסת ובתי התפילה
- הביטוח הלאומי: אחד מכל שני עובדי בידור ומזון תבע דמי אבטלה
- מסתמן: המסעדות ובתי הקפה ייפתחו בשבוע הבא
עוד מוצע כי התפוסה בתערוכות תהיה ביחס של אדם לכל 4 מ"ר, ביחס לגודל האולם, ושמירה על מרחק של 2 מ' בין אנשים בשטח ביתני התצוגה. באולמות כנסים תאושר תפוסה של מחצית מכמות הקהל המותרת באופן רגיל, בישיבה של דילוג על כסא בין אדם לאדם. בנוסף תיאסר ישיבה לצורכי אכילה בשטח התערוכה ומכירת האוכל תבוצע רק במרחב הפתוח ובמתכונת של מזון ארוז מראש.
ההנחיות החדשות מגיעות בהמשך לפניית סמנכ"ל חטיבות ענפיות באיגוד לשכות המסחר חיים עוז ב־10 במאי למנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה רן קיויתי. "אנחנו רואים שאתרי הטבע נפתחו, חופי הים נפתחים, שווקים וקניונים נפתחו והתערוכות המקצועיות סגורות", אמר עוז ל"כלכליסט".
"התערוכות הבינלאומיות שלנו סגורות ולכן אנחנו מבקשים לפתוח תערוכות מקומיות. השבתת הענף מוערכת בהפסד תוצר של 3.6% מהתל"ג. היקף המשרות שנפגע כתוצאה מהשבתת כלל הענף עומד על 191 אלף משרות שהן כ־4.8% מהמשרות במשק".