בלעדי לכלכליסט
נטפליקס תבחן הענקת סיוע כלכלי לעובדי ההפקות שבוטלו בארץ
בישראל שתי הפקות של נטפליקס הושפעו: “טייפון”, בכיכובו של ליאור רז, שנעצרה באמצע הדרך ובה עבדו כ־150 אנשי צוות ישראלים; ו”מה שקרה באוסלו”, הפקה בשיתוף HOT, שהחלה בפרה־פרודקשן לקראת צילומים בחודש מאי, והותירה כ־30 אנשי צוות ישראלים מובטלים
נטפליקס בוחנת הענקת סיוע כלכלי לעובדי ההפקות שבוטלו בארץ, כך נודע ל”כלכליסט”. איגוד עובדי הקולנוע והטלוויזיה (אק”ט) פנה לנטפליקס בבקשה לקבל פיצויים מקרן שהקימה נטפליקס בסכום של 100 מיליון דולר שנועדה לתמוך בעובדי ההפקות שלה שנפגעו ממשבר הקורונה. בישראל שתי הפקות של נטפליקס הושפעו: “טייפון”, בכיכובו של ליאור רז, שנעצרה באמצע הדרך ובה עבדו כ־150 אנשי צוות ישראלים; ו”מה שקרה באוסלו”, הפקה בשיתוף HOT, שהחלה בפרה־פרודקשן לקראת צילומים בחודש מאי, והותירה כ־30 אנשי צוות ישראלים מובטלים.
- העומס האדיר על האינטרנט מכריח את ענקיות הטכנולוגיה לנקוט בצעדים דרסטיים
- התוסף שיאפשר לכם לצפות יחד בנטפליקס למרות הבידוד בעידן הקורונה
- נטפליקס תפחית את איכות הצפייה בישראל למשך חודש
רייצ’ל שומאכר, ממונה על יחסי עבודה בנטפליקס, השיבה כי החברה נמצאת בתהליך חשיבה למי יחולקו כספי הקרן, וכי העובדה שהעובדים לא יקבלו תמיכה ממשלתית, בניגוד לארה”ב ומדינות אירופיות, תובא בחשבון. עובדי הקולנוע והטלוויזיה אינם זכאים לדמי אבטלה מכיוון שהם מועסקים כפרילנסרים, סוגיה שעמדה זמן רב במרכז הסכסוך בין ההסתדרות ואק”ט לבין גופי השידור.
עם העובדים נמנים עוזרי במאי, תאורנים, סאונדמנים, מאפרות, מלבישות ועוד. ההסתדרות והאיגוד גם דרשו מגופי השידור להיכנס למשא ומתן קיבוצי להסדרת מעמדם של העובדים, אך הם סירבו. מאק”ט נמסר: “גופי השידור הם האשמים הבלעדיים למצב ש־1,000 משפחות לא יכולות לקבל סעד מהמדינה רק בגלל צורת ההעסקה שלהם”.