$
פרסום ושיווק

משבר הקורונה

יבואני המזון מבקשים הכרה כמשק לשעת חירום: "אנו צפויים לחוסרים של מוצרי יסוד"

היבואנים פנו בנושא לשר העבודה אופיר אקוניס. מיכאל לוי בעל חברת "גילד אנטרפריזס": "אם לא יכללו את יבואני המזון בענפים החיוניים למשק בשעת חירום אנו צפויים לחוסרים של מוצרים המיוצרים בישראל ונסמכים על יבוא חומרי גלם"

נורית קדוש 18:4518.03.20

ההיערכות של המשק לקראת אפשרות של סגר מלא, מטרידה את יבואני המזון, שאינם מוגדרים כחלק ממשק לשעת חירום. במכתב ששלח איגוד יבואני המזון לשר העבוד והרווה ה אופיר אקוניס, דורשים היבואנים שיכירו בהם כענף חיוני לשעת חירום ויכללו אותם בצו ההחרגה.

 

שוק המזון עבר בשנים האחרונות שינויים משמעותיים ועבר מפעילות ייצור מקומית, לכזאת המשלבת בין ייצור מקומי ליבוא מחו״ל. רפורמת הקורנפלקס והקלות נוספות  ליבוא מקביל, הגבירו את היקף המזון המיובא לישראל, זאת בעוד התקנות המגדירות מי נדרש לעבוד בשעת חירום לא השתנו.

 

לטענת מיכאל לוי, בעל חברת "גילד אנטרפריזס" וחבר הנהלת "אייבי", ארגון יבואני ישראל: "רוב מוצרי המזון במדפי רשתות המזון מקורם ביבוא. מדובר במוצרי יסוד שונים וגם בחומרי גלם לתעשיה המזון המקומית. אם לא יכללו את יבואני המזון בענפים החיוניים למשק בשעת חירום אנו צפויים לחוסרים של מוצרי יסוד וגם של מוצרים המיוצרים בישראל ונסמכים על יבוא חומרי גלם״. לוי מתריע מכך שחוסר משמעותו המיידית הוא עליית מחירים.

 

 

פניה לשר העבודה אופיר אקוניס פניה לשר העבודה אופיר אקוניס צילום: גיא אסיאג

 

״אני פונה אליך בשם עשרות יבואני מזון האחראים למאות מוצרי מזון הנדרשים בכל בית בישראל, בוודאי בשעת חירום״. כתב לוי לאקוניס. ״הובא לידיעתנו כי הינך עומד לפרסם צו ולפיו יוחרגו ענפים חיוניים מהוראות ההגבלה בתנועה והמשך עבודה. צו זה יהיה תקף גם למפעלים חיוניים אשר אין בידם אישור מל״ח (משק לשעת חירום - נ"ק), כיוון שאינך מנפיק צווים חדשים״.

 

לוי מבקש כי כלל יבואני המזון יוחרגו בהתאם, כדי לאפשר המשך אספקת מזון לישראל.

x