$
פרסום ושיווק

אלקטרה צריכה יוצאת לשופינג: תחפש השקעות בתחום אביזרי הבנייה

החברה, שתרשום רווח של כ־300 מיליון שקל ממכירת גולן טלקום, מחפשת לרכוש חברות בתחומים משיקים לפעילותה ולפעילות החברה־האם אלקו. על הכוונת: יבואניות אלומיניום או יצרניות דלתות

אורנה יפת 08:1327.02.20

אחרי מכירת גולן טלקום, אלקטרה מוצרי צריכה מתחילה לחפש השקעה בחברות מוצרי צריכה שאינן בתחום הליבה שלה. החברות שעל הכוונת של אלקטרה צריכה הן חברות צריכה שעשויות לתת לה ערך מוסף בכל הקשור לפעילות שלה ושל אלקו בפרויקטים נדל"ניים.

 

 

 

על פי ההערכות, אלקטרה תחפש לרכוש חברות מוצרי צריכה שפעילותן משיקה לעולמות מערכות מיזוג האוויר והבנייה, כמו למשל חברות מתחום אביזרי הבנייה, יבואניות מוצרי אלומיניום או יצרניות של דלתות לבית. אלקטרה צריכה עובדת כיום מול קבלני בניין, מהנדסים, יועצים ויזמים שבונים פרויקטי מגורים. כך היא משתלבת בפעילות של אלקטרה בנייה ושל אלקטרה מגורים, אך פועלת גם באופן עצמאי בתחום מערכות המיזוג באתרי בנייה.

 

אלקטרה צריכה מחזיקה כיום בנתח של 35% מתחום מוצרי החשמל וכ־40% משוק המזגנים בישראל. היא גם קמעונאית החשמל הגדולה ביותר בשוק שמחזיקה בבעלות על רשת מחסני חשמל. כרגע אלקטרה לא מעוניינת בהשקעות או ברכישות בתחום החשמל, שהרווחיות שלו הולכת ונשחקת.

צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צרי צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צרי צילום: אוראל כהן

 

ומה עם דיבידנד בעקבות מכירת גולן? הפרידה מגולן משיאה לאלקטרה צריכה רווח של 330-300 מיליון שקל, ותגדיל את תזרים המזומנים של החברה ליותר מחצי מיליארד שקל. עם שווי של כ־1.6 מיליארד שקל והון עצמי שיצמח לכמיליארד שקל, אלקטרה תהיה מחברות היבוא הגדולות בשוק.

 

מדיניות אלקטרה צריכה בשנים האחרונות היתה חלוקת דיבידנדים בהיקף של 50% מהרווח הנקי. בשנת 2019 לא פעלה החברה על פי המדיניות הזו, כיוון שהתחבטה בשאלה האם לפצל את גולן מאלקטרה ולהנפיק אותה, או לחלופין למכור את חברת הסלולר. כעת תוכל החברה לחזור לחלק דיבידנד על פי המדיניות הקבועה, ואולי תרחיב אותה במעט בעקבות המכירה. עם זאת, מרבית הרווחים מהעסקה יופנו להשקעות עתידיות ולהתפתחות של החברה.

 

מנכ”ל אלקטרה צריכה צביקה שווימר. החברה תחזור לחלק דיבידנד
בטל שלח
    לכל התגובות
    x