יבואנית מוצרי החשמל ראלקו נכנסת לתחום הקנאביס
ראלקו, שבשליטת של ירון רוזיאק, תשקיע 20 מיליון שקל בחברת טוגדר פארמה בתמורה ל-11.5% מהמניות וכן תעניק לטוגדר הלוואה בסך 5.5 מיליון שקל
יבואנית מוצרי החשמל, חברת ראלקו, נכנסת לתחום הקנאביס. ראלקו, שבשליטת של ירון רוזיאק, תשקיע 20 מיליון שקל בחברת טוגדר פארמה של ניסים ברכה, גיא עטיה וניר סוסינסקי, העוסקת בגידול וייצור של קנאביס רפואי. יו"ר טוגדר פארמה הוא יוחנן דנינו.
- עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי לבג"ץ: "משרד הבריאות מנסה לבצע מחטף"
- נתניהו לפייגלין: תהיה שר, נקדם את הקנאביס הרפואי
- היצע הקנאביס יגדל פי 3; משרד הבריאות יחלק עוד רישיונות גידול
החברות חתמו על מזכר עקרונות לפיו ראלקו תשקיע 20 מיליון שקל בתמורה ל-11.5% ממניות טוגדר וכן תעניק לטוגדר הלוואה בסך 5.5 מיליון שקל, בריבית שנתית של 5%, ואשר קרן ההלוואה תחשב כחלק מסכום ההשקעה של ראלקו בחברה. כל אחד מבעלי השליטה בטוגדר ישעבד לטובת ראלקו 1.66% מהמניות שבבעלותו להבטחת סילוק ההלוואה. בנוסף, ניסים ברכה וגיא עטיה חתמו על כתב ערבות אישית על סך 2 מיליון שקל לטובת ההלוואה.
טוגדר תעניק לראלקו אופציות במחיר של 30 אגורות למניה, הניתנות למימוש במשך חמש שנים ממועד השלמת העסקה: כאשר שווי השוק של טוגדר יעמוד על מעל 250 מיליון שקל תהא ראלקו זכאית ל-400 אלף אופציות וכאשר תגיע לשווי של מעל 350 מיליון שקל, תהא ראלקו זכאית ל-500 אלף אופציות נוספות. לראלקו תהיה הזכות למנות דירקטור מטעמה בחברה כל זמן שתחזיק לפחות ב-5% ממניות טוגדר.
השלמת העסקה כפופה לתנאים מתלים ובין היתר השלמת בדיקת נאותות ואישור הבנקים אותו תציג ראלקו. המועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים נקבע ל-31 בדצמבר 2019.
גורמים בתחום הקנאביס מסרט ל"כלכליסט", כי ראלקו בחנה השקעה עם גורמים נוספים מתחום הקנאביס בחודשים האחרונים, עד להשקעתה בטוגדר פארמה. ההשקעה תצטרך לעבור אישור יק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות), בשל הפיכתה של ראלקו לבעלת עניין בחברה.
כספי ההשקעה נדרשים לחברה לסיום בניית המפעל שלה בישראל וסיום הפיתוח של מתקני הגידול והמפעל שלה באוגנדה. ההשקעה מגיעה לאחר שהחברה דיווחה ב-24 ליולי השנה על השקעה קודמת בגובה מיליון דולר שקיבלה משותפיה הסינים, ובחודש מאי השנה דיווחה על השקעה ראשונה של גורם מוסדי בחברת קנאביס רפואי ישראלית בדמות 10 מיליון שקל מהכשרה ביטוח.
לטוגדר פארמה חממות לגידול קנאביס רפואי במועצה אזורית אשקלון בשטח של 20 אלף מ"ר, שהחלו בשלב גידול חקלאי של 180 השתילים הראשוניים הנדרשים על ידי היק"ר; וחוות גידל קנאביס רפואי באוגנדה בשטח של 50 אלף מ"ר, שהחברה דיווחה כי שתלה בכ-10 דונם מהם לטובת תחילת פעילות מסחרית.
בתחילת יולי השנה נאלצה טוגדר לחשוף, לדרישת רשות ני"ע, כי הגידול החקלאי עליו דיווחה באוגנדה נעשה על דונם אחד בלבד, וכי אין בידיה עדיין התקן הנדרש לטובת מכירת התוצרת שגידלה וקצרה, בהיקף של 100 קילו תפרחות יבשות בלבד. מאז דיווחה החברה כי קיבלה תקן GAPC, וכי זרעה קנאביס רפואי על כ-10 דונם נוספים בחווה שלה באוגנדה.
גורמים בשוק הקנאביס הישראלי אמרו ל"כלכליסט", כי "לפי התקנות באירופה אפשר להעביר דרך המכס רק מוצרי GMP אירופי, ואין אפשרות להעביר תוצרת חקלאית עם GAPC בלבד".