$
פרסום ושיווק

אסם-נסטלה מצטרפת ל-JVP בקרב מול תנובה על חממת הפודטק

אסם השקעות בישראל חתמה על מזכר הבנות שבמסגרתו תיתן לחממה ייעוץ בתחומי הפודטק. המכרז הממשלתי הגיע לשלב הסופי ותוצאותיו ייוודעו בימים הקרובים

נווית זומר 20:0510.06.19

ענקיות המזון ממשיכות לרדוף אחר פוטנציאל הפודטק הישראלי: אסם-נסטלה מצטרפת ל־JVP, קרן ההשקעות של אראל מרגלית, במכרז על הפעלת חממת פודטק בקריית־שמונה, ביוזמת הרשות לחדשנות.

 

 

 

 

עוד נודע כי גם חברת נטפים חברה אל השותפות המתמודדות במכרז. עוד חברים בה בין היתר מארס האמריקאית, יצרני מזון אירופיים, התאגידים יוניליוור וטסקו, וכן מכון ויצמן, הטכניון והאוניברסיטה העברית, שמטרתם היא להפוך מחקרים פורצי דרך לחברות חדשניות. 

אראל מרגלית אראל מרגלית צילום: אוראל כהן

 

השותפות התחייבה להשקיע 204 מיליון דולר לאורך 8 שנים, ולבנות כ־30 חברות פודטק, שייתנו מענה לאתגרים כמו חשש ממחסור עולמי במזון, לאור גידול האוכלוסייה והצורך במזון בריא יותר, מופחת סוכר, מלח וכו'.

 

מול השותפות בראשות JVP התמודדה קבוצה בראשות תנובה. בעליה, ברייטפוד הסינית, רוצים בידע הישראלי בתחום גם כדי להשביח, דרך שותפות בסטארטאפים ישראליים, את שוויה של תנובה, עליה שילמו בזמנו מחיר מופרז. עם השותפות הבולטות בקבוצה נמנות היינקן ופפסיקו, דרך הזכיינית טמפו, וכן קרן הפודטק האמריקאית פיניסטר. תנובה אמרה שתשקיע 100 מיליון דולר במיזמי אגריטק ופודטק שיצמחו בחממה.

 

אתמול הופיעו שתי הקבוצות בפני ועדה שתכריע מי תזכה במכרז. לדברי מרגלית, הרכב הקבוצה מביא גם חיבור ייחודי בין שלושת גופי המחקר המובילים בישראל.

 

שוק המזון העולמי מוערך ב־11 טריליון דולר. בשנה האחרונה הפך תחום הפודטק לבעל הפוטנציאל הגדול לשנות תעשיות מסורתיות ואת כל שרשרת המזון – מרכיבים מזיקים כמו סוכר, עמילן ושומן טראנס, דרך פיתוח תחליפי חלבון, בשר וחלב, חקלאות חכמה, ועד אריזות מתכלות וחכמות.

 

ישראל נחשבת כיום למעצמה בתחום. כפי שנחשף ב"ממון", ענקית החטיפים Mondelez, יצרנית מילקה ואוראו, חתמה על הסכם שת"פ עם חממת הפודטק הישראלית The Kitchen.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x