"החלום שלנו הוא שבמבה תגיע לכל סופר בארה"ב ובאירופה"
אבי בן אסייג, מנכ״ל אסם בפתיחת מפעל של החברה בקריית גת: "בזכות המפעל שאנו חונכים היום, נוכל להגביר את כושר הייצור פי 2 ולספק את הביקושים". המפעל יאפשר לאסם, בשלב הראשון, להכפיל את היקף הייצור לכמיליון שקיות במבה ביום, ובהמשך לכ-1.5 מיליון שקיות
המפעל, השלישי במספר בעיר קריית גת, הוקם בהשקעה של כ-200 מיליון שקל, על שטח של 16,000 מ"ר ויעסיק כ-150 עובדים. במהלך השנה ייפתח בסמוך למפעל גם מרכז מבקרים חדש.
המפעל יאפשר לאסם, בשלב הראשון, להכפיל את היקף הייצור לכמיליון שקיות במבה ביום, ובהמשך לכ-1.5 מיליון שקיות. הגדלת כושר הייצור תאפשר אספקה של הביקוש בישראל, ייצור של מוצרים חדשים שפותחו על ידי החברה ושיווק במבה לרשתות קמעונאיות בארה"ב ולשווקים חדשים נוספים בעולם.
חטיף הבמבה מעורר עניין מיוחד בצפון אמריקה בעקבות המלצות המכון הלאומי לבריאות בארה"ב, שפרסם בינואר 2017 המלצה עבור תינוקות בעלי נטייה לאלרגיה, לחשוף אותם למוצרי בוטנים בכדי להקטין את הסיכון לפתח אלרגיה לבוטנים, כחלק מטיפול מונע בליווי רפואי, תוך שהוא מציין ספציפית את במבה אסם כמוצר טוב לחשיפה שכזו. בעקבות זאת אפשר ה-FDA לסמן היגד (claim) ברוח זו על מוצרים המכילים בוטנים.
דן פרופר, יו"ר אסם, אמר בטקס: "כשהמצאנו את הבמבה לפני 55 שנים לא שיערנו שהיא תהפוך להיות החטיף הנמכר ביותר בישראל ותעורר עניין כה רב גם בחו"ל. לאורך השנים במבה התחדשה כל הזמן, עם צורות מגוונות וטעמים חדשים, והתינוק שהפך לאייקון ישראלי עושה חייל בארץ ובחו"ל. אני גאה במיוחד על כך שבזכות הכישרון וההישגים של עובדי אסם, אנחנו חונכים היום מפעל חדש ומגשימים הלכה למעשה את המחויבות של אסם ונסטלה להשקיע בפיתוח התעשייה בישראל ולהרחיב את מכירות במבה בעולם".