$
פרסום ושיווק

יו"ר ועד קואופ: "מכירה רק עם הסכם קיבוצי"

יממה לפני המועד האחרון להגשת הצעות הרכש לרשת, יו"ר ועד העובדים אורי צרפי מבהיר את דרישות הסף שלו למכירה. מלבד זאת הוא דורש להחיל את ההסכם הקיבוצי על עובדי הרשת הרוכשת, כתנאי למיזוג בין שתי החברות

נורית קדוש 08:0607.01.19

כ־24 שעות לפני המועד האחרון להגשת הצעות רכש לקואופ ישראל, מבהיר יו"ר ועד העובדים אורי צרפי כי העובדים לא יאפשרו למכור את הרשת אלא כמקשה אחת עם הסכם קיבוצי של ההסתדרות. "לא ניתן לאף עובד לעבוד בחברה שתנסה לקנות את הרשת שלא כמקשה אחת ובלי להבטיח את המשך קיומו של ההסכם הקיבוצי תחת ההסתדרות", אמר בראיון ל"כלכליסט".

 

 

 

מפניות שקיבל צרפי מצטייר כי הרוכשים הפוטנציאליים הם רמי לוי, הבעלים של רשת שיווק השקמה; אבי יוחנן, הבעלים של רשת זול ובגדול; ושלום נעמן, הבעלים של רשת מחסני השוק. אייל רביד טרם פנה לצרפי, אך גם הוא נמצא בתמונה.

 

סניף של קואופ. "הרוכשים חוששים מההסתדרות" סניף של קואופ. "הרוכשים חוששים מההסתדרות" צילום: אוראל כהן

 

 

צרפי, שכבר נפגש עם שניים מתוך ארבעת הרוכשים הפוטנציאליים, שאמורים להגיש את הצעתם עד היום אחרי הצהריים — לא מתכוון לעצור בדרישת הסף שהציב למכירת הרשת, אלא מוביל מהלך להחלת ההסכם הקיבוצי של עובדי הקואופ גם על עובדי הרשת הרוכשת. אם הבעלים יסרב, ידרוש צרפי להפעיל את הרשת הרוכשת ואת קואופ תחת מותגים נפרדים, מהלך שאינו כדאי כלכלית: "הקונים צריכים להבין שעד שלא יעניקו לעובדים שלהם את התנאים שיש לנו בהסכם הקיבוצי, לא נאפשר להם למזג בין הרשתות".

 

הערב צפויים נאמני הקואופ, רו"ח חן ברדיצ'ב ועו"ד שלמה נס, לפתוח את מעטפות המציעים. לאחר מכן הם יעבירו את ההצעות לרשות ההגבלים. ככל הידוע, הנאמנים כבר ערכו בדיקה ראשונית עם רשות ההגבלים, ומצאו כי לכל היותר אחד הרוכשים הפוטנציאליים יידרש למכור חנות או שתיים כדי שיתאפשר לו לרכוש את הרשת. עשר הצעות הוגשו לנאמנים לרכישת הרשת הקמעונאית. 50 הצעות הוגשו לרכישת הנדל"ן. להערכת צרפי, הרשת תימכר בכ־280 מיליון שקל, מתוכם כ־120 מיליון שקל על הנדל"ן והיתר על פעילות הרשת.

 

הדרישה של רמי לוי

 

שניים מהרוכשים הפוטנציאליים שצרפי נפגש עמם הם רמי לוי, בעל רשת שיווק השקמה, ואבי יוחנן, בעל רשת זול ובגדול. לדבריו, ההסכם קיבוצי מרתיע את לוי יותר מאשר את יוחנן: "רמי אמר לי שהוא מוכן שיהיה ועד עובדים תחת הסכם, בדומה לצו ההרחבה שיש לעובדיו, אך מסתייג ממעורבות ההסתדרות בקשרי העבודה הפנימיים". עוד נודע ל"כלכליסט" כי לוי הביע נכונות לשילוב ההסתדרות, אולם דרש כי העובדים יתחייבו בכתב כי לא ישבתו בשום מצב, תנאי שכמובן לא ניתן להציב לעובדים.

 

שלום נעמן, בעל רשת מחסני השוק, שצפוי להגיש הצעה, ביקש להיפגש עם צרפי, אך עד כה הפגישה לא התקיימה. בנוגע לאייל רביד, בעל השליטה ברשת ויקטורי, אומר צרפי: "אייל הוא היחיד שלא פנה אליי, ואני לא מצאתי לנכון לפנות אליו, כך שאיני יודע מה עמדותיו בנוגע לעובדים".

 

צרפי טוען שהנאמנים מגבים את דרישתו: "הבהרנו מהתחלה לשלמה נס שניתן את ברכת הדרך רק למי שיקנה כמקשה אחת את הסניפים עם זכויות העובדים תחת הסכם קיבוצי".

 

לדבריו, "מדובר בהזדמנות חד־פעמית עבור קמעונאים להכפיל את הרשת שלהם, ולכן הם יעשו הכל כדי לקחת את קואופ ישראל עם העובדים. לכאורה אין להם בעיה עם ועד עובדים, הם לא רוצים הסכם קיבוצי בטענה שהם משלמים לפי צו ההרחבה. החשש הגדול יותר שלהם הוא ההסתדרות, כי אז יש להם עוד שני גורמים (נציג הוועד ונציג ההסתדרות, נ"ק) בחברה שלא נותנים להם לעשות מה שהם רוצים עם העובדים שלהם".

 

הזדמנות אחרונה

 

למעשה הנאמנים מוכרים את הפעילות הקמעונאית של 43 סניפים בפריסה ארצית וכן חמישה נכסים המשמשים כחנויות של הרשת. לטענת צרפי, מדובר בהזדמנות אחרונה שיש לקמעונאים לרכוש בבת אחת רשת בהיקף כה גדול, ועל כן כוח המיקוח של העובדים רב. קואופ ישראל מעסיקה 900 עובדים בפריסה ארצית. הגיל הממוצע של העובדים הוא 45-40, והוותק הממוצע עומד על שש שנים.

 

מאייל רביד נמסר כי הוא שוקל להגיש הצעה לרכישת כל הרשת, אך לא התייחס לסוגיית העובדים. מאבי יוחנן נמסר כי החברה תגיש הצעה לרכישת הרשת. בנוגע לעובדים אמר: "ישבנו עם יו"ר הוועד, הבנו את האתגרים, למדנו ועדיין לומדים את ההסכם הקיבוצי. נמשיך בשיח עם העובדים כדי שנוכל להגיע להסכם מוסכם". שלום נעמן מסר: "ניתן פרק זמן קצר מאוד להגיש הצעה, ואני בעיצומם של תהליכי בדיקה, כך שעדיין אין החלטה סופית. בנוגע לעובדים, הסוגיה מבחינתי אינה סוג ההעסקה, אלא שעלות העסקתם לא תעיב על הרווח של העסק". רמי לוי לא הגיב עד מועד סגירת הגליון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x