$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

תוכנית התייעלות גם בערוץ עשר: פיטורים וקיצוץ בשכר

ל"כלכליסט" נודע כי תוכנית ההתייעלות אושרה על ידי בעלי המניות של הערוץ. בנוסף לפיטורים, יתבצעו קיצוצים של 15% במשכורות של חלק מהעובדים הנותרים וצמצום נוסף בתקציבי ההפקות. גם בזכיינית רשת מתבצעים מהלכי התייעלות הכוללים פיטורים של 50 עובדים

יואב סטולר ורז שכניק 13:2921.10.18

בשעה זו מכונסת הנהלת ערוץ 10 עם עובדי הערוץ ועובדי חברת החדשות של הערוץ לפגישה "דרמטית" בנוגע לעתיד החברה והמשך פעילותה - כך נודע ל"כלכליסט". בתוכנית שנחשפת כאן לראשונה וכבר הובאה לאישור בפני בעלי המניות של ערוץ 10 - מתוכננים להתבצע פיטורים של עשרות עובדים.

 

 

 

ראוי לציין כי גם בזכיינית רשת מתבצעים מהלכי התייעלות והנהלת הזכיינית החלה בהליך צמצומים של 50 עובדים. כיום מדובר על כ-300 אנשים אשר עובדים ברשת מתוכם כ-270 מועסקים.

 

ישיבה בערוץ 10 על תוכנית הקיצוצים ישיבה בערוץ 10 על תוכנית הקיצוצים צילום: דוברות ערוץ 10

 

תוכנית ההתייעלות של ערוץ 10 תכלול פיטורים גם בחברת חדשות עשר, שעד כה עובדיה היו מוגנים יחסית בזכות המגעים למיזוג עם רשת. בנוסף, יתבצעו של 15% קיצוצים במשכורות של חלק מהעובדים הנותרים. עובדים בעלי משכורת של 6,500 שקל בחודש לא ייפגעו. קיצוצים יהיהו גם בתקציבי ההפקות שהיו רזים גם כך ויתקיימו מהלכים להגברת ההתייעלות בתפקוד. זאת אחרי שכבר היום כשליש מעובדי הערוץ עזבו את עבודתם, ובכך הותירו את מצבת כוח האדם הנוכחית על פחות מ-100 עובדים בשורות הערוץ וכ-350 עובדים בחברת החדשות. כיום, אין בכוונת ההנהלה לגייס מחליפים למי שעזבו ביוזמתם.

 

מנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי שכינס את העובדים והמנהלים, אמר ״ערוץ עשר מורגל לשרוד תקופות ארוכות מאוד עם 'לחם צר ומים לחץ', מה שמתחרינו, שיושבים על סיר הבשר, מתקשים מאד לעשות. אנחנו לא מפחדים מדרך ארוכה".

 

עוד נודע, כי בערוץ עשר צפויים להתרחש שינויי תפיסה שישפיעו על היצע השידורים המסחריים בישראל. כך למשל לא מתוכננות לצאת לדרך הפקות חדשות אשר לא יתאימו לרוח הצנע הנוכחית. בחלק גדול משעות השידורים יפעל ערוץ עשר במתכונת של שידורים חוזרים, כשחברת החדשות תיוותר עמוד התווך העיקרי והחי בליבו של ערוץ עשר.

 

גורמים בסביבת הערוץ אמרו בשיחה עם "כלכליסט" כי ייתכן שיהיו טאלנטים המזוהים עם הערוץ שיבחרו לעזוב, אולם אצל חלק גדול מהם ניכרת האהבה והשייכות לערוץ וה-DNA הייחודי לו. בין המגישים והעיתונאים הבולטים באפיק 14 נמצאים רפי רשף, ירון לונדון, רביב דרוקר, ליאור שליין עם תוכנית "גב האומה" ועוד.

 

במסגרת ההחלטה, בעלי המניות מוכנים לנתוני רייטינג נמוכים של כ-3% עד 5%. במקביל מתכוונים בעלי החברה להמשיך ולחפש אחר משקיעים נוספים, כשאלו יצטרכו לחדש את הזרמת הכספים על מנת לקיים את הערוץ עד להבאתו לחוף מבטחים.

 

מאז פיצול ערוץ 2 בנובמבר 2017 החל ערוץ עשר להפסיד באופן מתמיד שנמשך עד היום ושהביא אותו לכדי מינוס של כ-38 מיליון שקל. עתה, בחסות תוכנית ההתייעלות העמוקה שעתיד לעבור הערוץ, מקווים בהנהלה כמו גם בקרב בעלי המניות להגיע להפחתת ההוצאות ואף לאיזון תקציבי, כשהמטרה הסופית היא הישרדות. בעוד שברשת נסוגו מתוכנית המיזוג, בערוץ עשר מבקשים להמשיך ולפעול, גם אם באופן עצמאי, בציפייה להתכנסות של השוק בין עם מיזוג עתידי ובין אם בקריסתה של מי ממתחריו. כך או כך, התוכנית היא סלילת דרך לעבור את המבול עם ערוץ עשר באפיק 14 עד למצב של שני שחקנים בשוק הטלוויזיה המסחרית. אם וכשזה יקרה בערוץ עשר מדברים על הפיכת הערוץ לגדול, משמעותי ובעל תוכן עשיר משהיה אי פעם.

 

עז אז, עובדי הערוץ וחברת החדשות שידעו כבר מספר רב של משברים, מאז החל עשר את שידוריו ב-2002, יאלצו לחוות טלטלה נוספת. זאת בעוד שאיש לא יודע להבטיח מה יוליד יום בשוק הטלוויזיה המסחרי המדשדש שלא מצליח להרים את הראש מעל המים מאז הפיצול.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x