$
פרסום ושיווק

מועצת התאגיד דנה בפרסומים על השפלת עובדים: "רואים בחומרה את עצם קיומן של רשימות"

בתום שלוש שעות הסתיימה הישיבה, אליה הוזמן והגיע מנכ"ל כאן אלדד קובלנץ ששמו נקשר באופן ישיר להאשמות. אל הישיבה התפרצו עשרות עובדי כאן שנשאו שלטים בהם נכתב "״זאת לא טעות, זו מדיניות״ ו"איפה הכבוד לעובדים"

יואב סטולר 21:3805.08.18

מועצת תאגיד השידור הישראלי "כאן" התכנסה הערב לדיון מיוחד, בנוגע לפרסומים בגין התנהלות משפילה שננקטה נגד עובדים בשלבי ההקמה של התאגיד. בתום שלוש שעות הסתיימה הישיבה, אליה הוזמן והגיע מנכ"ל כאן אלדד קובלנץ ששמו נקשר באופן ישיר להאשמות.

 

מועצת התאגיד הודיעה כי תיכנס לעובי הקורה על מנת לבחון את הדברים המופיעים בכתבה שפורסמה בסוף השבוע וזאת כדי להפיק לקחים ומסקנות להמשך עבודת התאגיד. המועצה קיבלה את הצעת יו״ר המועצה, גיל עומר, להקים ועדה בת 3 חברים שתבחן את הדברים ותגיש את מסקנותיה למועצה בהקדם.

 

אל הישיבה שכינסו חברי המועצה התפרצו עשרות עובדי כאן. העובדים נשאו שלטים ובהם נכתבו הקריאות: ״זאת לא טעות, זו מדיניות״, ״איפה הכבוד לעובדים״, ״חברי מועצה - תפרקו את הפצצה״, ״זה הזמן להתנצל העובדים הם לא אקסל״.

 

מימין אלדד קובלנץ מנכ"ל תאגיד השידור וגיל עומר מימין אלדד קובלנץ מנכ"ל תאגיד השידור וגיל עומר צילום: אוהד צויגנברג

 

חברי המועצה הזמינו את העובדים להיכנס ולדבר, שמעו מהם על הפגיעה הקשה שחוו בעקבות פרסום הרשימות, על הפגיעה המתמשכת בזכויות ובכבוד העובדים ועל הקשיים במשא ומתן הנוכחי. העובדים דרשו מחברי המועצה לתקן את הליקויים מיידית.

 

היום הסוער שידע התאגיד, בסיומו של סוף שבוע שבו חלחלו הפרסומים, האשמות והרשומות המשפילות שהתגלו הביא עימו צרות נוספות עבור הנהלת כאן. בעקבות פרסום הטבלאות שנוצרו לטובת מיון וקטלוג עובדי רשות השידור בשלבי ההקמה והמעבר לכאן, הגישו ארגון העיתונאים וועד העובדים בקשה לצווי מניעה נגד הנהלת התאגיד. הבקשה הוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כשהארגון והוועד דורשים פיצוי כספי לעובדים על רקע הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פגיעה בחופש העיתונות והפרת חוק תאגיד השידור הציבורי הישראלי בכל הקשור לאופן גיוס וקליטת העובדים תוך רמיסת כל הכללים לרבות כללי המכרזים.

 

בארגון העיתונאים החליטו להוסיף אש למדורה כשהוסיפו רשימת דרישות ארוכה. כך בארגון ובוועד ביקשו שיינתנו צווים הצהרתיים לפיהם הנהלת התאגיד הפרה את חוק הסכמים קיבוציים, הפרה את חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פגעה בחופש העיתונות, פעלה בניגוד לחובתה לגיוס וקליטת עובדים בצורה שוויונית, הוגנת, ראויה ונאותה, ולרבות על פי חוק השידור הציבורי וחובת עריכת מכרזים כדין על פיו. כמו כן, מבקשים בארגון ובוועד כי הנהלת התאגיד תשלם פיצוי כספי בגין פגיעה בהתארגנות ובגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות.

 

דרישות רבות מובאות כחלק ממנוף לחץ בטיימינג מורכב ביותר על רקע המגעים לכינון הסכם קיבוצי עבור עובדי כאן. מגעים שידעו חילופי האשמות וביקורים בבית המשפט.

 

מועצת התאגיד המונה את גיל עומר, חמיס אבולעפיה, דוד אלכסנדר, אורלי גרטי סרוסי, ד"ר אורנה דויטש, אורית מסילתי, אהובה פיינמסר, מישל קרמרמן, דלית שטאובר ושלומי שטיין, מסרה בתגובה: "מועצת תאגיד השידור הישראלי קשובה להערות ולביקורת, הן מן הציבור והן מגופים תקשורתיים. בעקבות הכתבה שפורסמה בסוף השבוע, המועצה קיימה ישיבה מיוחדת שבסיכומה אנו מבקשים להבהיר:

 

"המועצה רואה בחומרה רבה את עצם קיומן של רשימות, כפי שפורסם ומצטערת על הכאב הבלתי מוצדק שנגרם למופיעים בהן. חברי המועצה מגנים כל קיטלוג או ביטוי לא הולם כנגד כל אדם בכלל ונגד עובדים בפרט.

 

למועצה ברור, שבתהליך ההקמה המורכב, שנעשה בתנאים כמעט בלתי אפשריים, נעשו גם טעויות, חלקן אף משמעותיות, בין היתר בתחום החשוב והמרכזי של ניהול משאבי האנוש.

 

יחד עם זאת, המועצה דוחה בתוקף כל טענה בדבר החלשת שומרי הסף. טענות אלו חסרות בסיס ומשוללות כל יסוד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x