בעקבות המהלך למיזוג עם רשת: ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בערוץ 10
נציגות עובדי הערוץ מלינה על התנהלות ההנהלה שלטענתם קידמה בחוסר תום לב את המהלך תוך בחירה לא לנהל מגעים עם ההסתדרות. מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי אמר דברים קשים לעובדים היום: "כל הזמן אומרים שאנחנו משפחה. אנחנו לא. מישהו סוגר לנו את השאלטר. אני ממליץ לכם לחפש מקום עבודה ולקחת מה שאפשר"
ההסתדרות הכריזה לפני זמן קצר על סכסוך עבודה בערוץ 10, בעקבות מה שהם מגדירים התנהלות ה"חד צדדית" בחתימה על המיזוג עם רשת עליה הוכרז אתמול. הצעד שנוגע לעובדי הערוץ ולא לאנשי חברת חדשות 10, יאפשר לצאת בצעדים ארגוניים עד כדי השבתה של הפעילות בתוך שבועיים.
- עובדי ערוץ 10 התאגדו בהסתדרות - על רקע המיזוג הצפוי עם רשת
- חברת החדשות לבג"ץ: בטל זכיית ערוץ 10 בהפעלת ערוץ הכנסת
- רשת וערוץ 10 בדרך למיזוג
נציגות העובדים מלינה על כך שהנהלת הערוץ מתנהלת בחוסר תום לב בכל הנוגע לקידום המהלך, תוך שהיא בוחרת שלא לנהל מגעים והידברות עם ההסתדרות ועובדיו, כשאלו נותרים ללא עדכון אמיתי במצבם. כך, נכתב בהודעה ש"בין היתר העובדים מוחים על כך שהם עודכנו בדבר אישור המיזוג דרך אמצעי התקשורת".
לדברי ההסתדרות בהודעתה מהלך המיזוג לא רק שישפיע על העובדים, אלא "עלול להביא לפיטורים רחבי היקף". עם זאת, אתמול בהודעה על החתימה על הסכם המיזוג בעלי המניות רמזו שמרבית העובדים בשני הערוצים יישארו בתפקידם ולא יפוטרו: "כשהנהלת הערוץ המאוחד תבנה את לוח השידורים ותאחד כוחות, היא תקבל מאיתנו רוח גבית לשמור על רוב מכריע של עובדי הערוצים הנוכחים".
כמו כן, בניסיון נוסף להרגיע את הרוחות בערוץ 10 מנכ"ל רשת, אבי צבי, שיגר מסר אל העובדים בגבעתיים. "אני ער לאנשים המוכשרים בערוץ 10 אשר מחוסר וודאות ומחוסר היכולת שלנו לדבר איתם ישירות בשלב זה נמצאים בהתלבטויות וחלקם אף עוזבים. זה חבל לי וזה חבל למיזוג – אין לי ספק כי החיבור בינינו יכול להיות שחר של מפת שידור חדשה".
קודם לכן מנכ"ל 10 יוסי ורשבסקי השמיע דברים חריפים מאוד בפני עובדיו בגין עתידם והמליץ להם לחפש עבודה: "כל הזמן אומרים שאנחנו משפחה. אנחנו לא. מישהו סוגר לנו את השאלטר. אני ממליץ לכם לחפש מקומות עבודה ולקחת מה שאפשר. מוטלת עליכם החובה גם לעזור לעובדים אחרים פה". את הדברים הקשים אמר ורשבסקי באירוע הפרידה ממנהל התוכניות בערוץ, יובל כהן.
אתמול אמנם הודיעו שתי החברות כי חתמו על הסכם המיזוג הרשמי, אחרי שכבר הושגה קודם לכן הסכמה על מזכר הבנות, אבל עודנה דרך עד לשינוי מפת הערוצים בישראל. על מנת שהאיחוד של השתיים יקרום עור וגידים, על הערוצים לקבל את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים וכן את אישור הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו.
צעד זה מגיע אחרי הטלטלה הקודמת שידע תחום התקשורת והתוכן הטלוויזיוני בארץ עם פיצול ערוץ 2 לקשת ולרשת, והחלפת אפיקי השידור עבור הערוצים המסחריים. עוד לפני הפיצול ובמהלך הדיונים בו שהתנהלו במשך שנים בפורומים שונים, דובר על ההשלכות הקשות שיביא הפיצול על התחום והעוסקים בו. כך, בהתחשב בשוק הפרסום הקטן יחסית בישראל יותר ערוצים, עיתונאים, יוצרים ואנשי הפקה ומערכת נאלצים להתחלק בעוגה שידעה אף היא פגיעה אנושה יחסית בעקבות התחזקות הפרסום הדיגיטלי והיחלשות הברודקאסט.