קנס של 6.7 מיליון שקל לטמפו בשל אי עמידה ביעדי המיחזור
מדובר בחלק מתוך קנסות בסך 48 מיליון שקל עליהם הכריז המשרד להגנת הסביבה בשבוע שעבר. הקנס ניתן על אי עמידה ביעדי המיחזור ב-2016, אך על פי נתונים לא סופיים גם בשנת 2017 לא עמדה החברה ביעדים
המשרד להגנת הסביבה קנס את חברת המשקאות טמפו ב-6.7 מיליון שקל, זאת בשל אי עמידה ביעדי מיחזור. מדובר בחלק אחד מקנסות של 48 מיליון שקל עליהם הודיע המשרד בחודש שעבר.
- תחת לחץ: הבקבוקים גדולים, המשרד יוצא קטן
- רגע ההכרעה: האם יוטל פיקדון על בקבוקי 1.5 ל'
- שופרסל סירבה לקבל בקבוקים ריקים לפני פסח, ותשלם פיצוי של 550 אלף שקל
הקנס של טמפו ניתן על אי עמידה ביעדי איסוף בשנת 2016. למרות אי העמידה ביעדי איסוף מיכלי המשקה הגדולים, החליט השר להגנת הסביבה זאב אלקין שלא להרחיב את חוק הפקדון ולהסתפק בקנס על חברות המשקאות. אי העמידה ביעדי האיסוף נחשפה בממצאי דו"ח ועדת בדיקה חיצוני העלו כי בניגוד לדיווח שהעביר לפיו אסף 60.4% ממיכלי המשקה הגדולים, בפועל אסף תאגיד המיחזור אל"ה שבבעלות חברות המשקאות הגדולות ובראשן החברה המרכזית (קוקה קולה ישראל), רק 44% מהבקבוקים הגדולים (1.5 ליטר ומעלה). מדובר בכמות הפחותה ב- 27% מהדיווח שהעביר.
לטענת המשרד, אי העמידה ביעדי האיסוף נמשכת ועל פי נתונים לא סופיים שבידי המשרד להגנת הסביבה ל-2017 עמד היקף האיסוף של המיכלים הגדולים על כ-52% בלבד.
אלא שאי העמידה ביעדים, לא צפויה להוביל בהמשך להרחבת החוק, כי אם להוות צעד בדרכו של השר אלקין להכפיף את איסוף בקבוקי המשקה הגדולים לחוק האריזות. אלקין הסביר כי ההחלטה שלא להרחיב את החוק מבוססת על הרצון להמנע מהשטת דמי הפקדון על הציבור.