התעשיינים הצטרפו לעתירה של הקמעונאים נגד הפטור ממע"מ
העותרים יוצאים נגד האפליה בין עסקים בישראל לעסקים בחו"ל המוכרים לצרכנים בישראל, וזוכים בפטור ממע"מ על יבוא אישי של סחורה ששוויה עד 75 דולר. נשיא התאחדות התעשיינים: "לצערי ישראל במקום להגן ולעודד תוצרת כחול לבן, מקשה עליה עוד יותר"
התאחדות התעשיינים הצטרפה השבוע לעתירה לבג"ץ נגד אפליית המע"מ, ודורשת בשם התעשיינים פטור ממע"מ על מכירות מקוונות בישראל. העתירה הוגשה על ידי איגוד לשכות המסחר שמייצג את הקמעונאים והיבואנים וכן על ידי לה"ב והתאחדות בעלי המלאכה, נגד שר האוצר, ראש הממשלה ומנהל רשות המסים. העותרים יוצאים נגד האפליה בין עסקים בישראל לעסקים בחו"ל המוכרים לצרכנים בישראל, וזוכים בפטור ממע"מ על יבוא אישי של סחורה ששוויה עד 75 דולר. כעת טוענים גם התעשיינים כי הדבר פוגע קשות ביצרנים הישראלים, המשווקים מוצרים תוצרת כחול לבן לשוק המקומי, שכן מוטל עליהם תשלום המע"מ.
- התנועה לעידוד האופנה הפגינה נגד בכירי האוצר ביפו: "אנו משלמים מע"מ, והסינים פטורים"
- ועדת הכספים: נצביע נגד ביטול הפטור ממע"מ ברכישות באינטרנט עד 75 דולר
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר: "לצערי מדינת ישראל במקום להגן ולעודד תוצרת ישראלית כחול לבן, מקשה עליה עוד יותר כשהיא יוצרת תחרות לא הוגנת ולא שוויונית, עם ביטול המע"מ על מוצרי יבוא אישי. אני קורא לבג"ץ לתקן עוולה זו ולשים לה סוף אחת ולתמיד, על ידי יצירת שוויון בתנאי התחרות, וביטול המע"מ על מכירות מקוונות בישראל, באותו סכום ובאותם תנאים הקיימים לגבי מוצרים מחו"ל".
נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, בירך על ההצטרפות של התאחדות התעשיינים לעתירה ואמר "האפליה פוגעת קשות לא רק במגזר הקמעונאי, אלא גם בכל מי שמייצר מוצרי צריכה לשוק המקומי, וכידוע חלק גדול מאוד מכל הפעילות הייצורית בישראל מכוון לשוק המקומי. אני תקווה שעם הצטרפות התאחדות התעשיינים לעתירה, מקבלי ההחלטות יבינו כי אי אפשר שאפליה חמורה זו תימשך".