$
פרסום ושיווק

משתיים תצא אחת? המירוץ למפקח על הטלוויזיה נפתח מחדש

משרד התקשורת החל לגבש רשימת דרישות להחלפת הרגולטריות של שוק הטלוויזיה, שכהונתן מסתיימת בעוד חצי שנה. במקביל, בליכוד עוד לא החליטו אם לשוב ולקדם הקמת גוף מאוחד

אביב גוטר 08:1625.03.18

בעוד חצי שנה מסתיימת כהונתן של שתי הרגולטוריות המרכזיות של שוק הטלוויזיה, יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ויו"ר מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, והמירוץ לתפקידים מתחיל כבר כיום. בימים האחרונים החלו במשרד התקשורת לגבש רשימת דרישות למועמדים, כשמעל לכל מרחפת השאלה - האם הליכוד ינסה לקדם במושב הכנסת הקרוב את חוק ברית המועצות, שמאחד בין שני הגופים המפקחים על השוק? אם כן, אין זמן יותר מתאים מזה כדי להוציא את האיחוד לפועל.

 

עד כה הניסיונות לאחד בין המועצות כשלו, בעיקר בשל אי־הסכמות בין משרד התקשורת למשרד האוצר לגבי כמות העובדים בגוף המאוחד. במשרד האוצר ביקשו שהגוף המאוחד יכלול 30 עובדים, ואילו במשרד התקשורת ביקשו שיכלול 50 עובדים. כיום במועצת הכבלים והלוויין וברשות השנייה עובדים כ־80 עובדים, ולשני הצדדים יש אינטרס להגיע לפתרון מוסכם ולייעל את הגופים. אך סוגיה נוספת שעליה אין הסכמה היא אופן מינוי היו"ר. יו"ר מועצת הכבלים והלוויין נבחר על ידי ועדת איתור, וזאת בשונה מיו"ר הרשות השנייה שנבחר על ידי שר התקשורת ומובא לאישור הממשלה. הגוף החדש צפוי להיות כפוף למשרד התקשורת, וטרם הוכרע כיצד ייבחר העומד בראשו. ייתכן שתידרש ועדת איתור, וזאת מתוך מטרה למנוע פוליטיזציה בגוף החדש.

 

מימין: יו”ר מועצת הכבלים והלוויין יפעת בן חי־שגב ויו”ר הרשות השנייה יוליה שמאלוב־ברקוביץ’. צריכות לבצע התאמות מימין: יו”ר מועצת הכבלים והלוויין יפעת בן חי־שגב ויו”ר הרשות השנייה יוליה שמאלוב־ברקוביץ’. צריכות לבצע התאמות צילומים: אוראל כהן, אלכס קולומויסקי

 

אולם גם אם המהלך לא ייצא לפועל בסופו של דבר, שר התקשורת איוב קרא נדרש כבר היום, כאמור, להתחיל לקדם מועמדים לתפקידים השונים. יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ד"ר יפעת בן חי־שגב תסיים כהונה בת חמש שנים בספטמבר. מערכת היחסים בין השניים רוויית מהמורות, כשהשיא היה בינואר האחרון לאחר שבן חי־שגב הגישה תלונה ליועץ המשפטי לממשלה נגד קרא בטענה שהסית נגדה. זמן קצר לאחר מכן מסתיימת כהונתה של מועצת הרשות השנייה, וקרא יידרש למנות מועצה חדשה.

 

חלק מהחברים, בהם יו"ר הרשות יוליה שמאלוב־ברקוביץ', צפויים להמשיך לקדנציה נוספת, אולם חלק מהחברים מכהנים כבר קדנציה שנייה ברציפות והחוק לא מאפשר להם להתמנות לקדנציה נוספת. מיכל שפירא, דליה זליקוביץ' ומרה סנבטו נבחרו על ידי שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן לקדנציה נוספת ולא יוכלו להמשיך. ייתכן שחברים נוספים המכהנים היום יבחרו לפרוש לאחר קדנציה אחת, אולם עוד מוקדם לדעת מי מהם יסכים להמשיך. מועצת הרשות השנייה היתה משותקת בחצי השנה האחרונה בעקבות פרישת חלק מהחברים מסיבות שונות, ורק לאחרונה מונו שני חברי מועצה חדשים שאפשרו את קבלת ההחלטות במועצה.

 

אם משרד התקשורת יבחר שלא לאחד את הגופים, מועצת הכבלים והלוויין תידרש להתאים את עצמה לעידן המודרני שבו פלטפורמות השידור משדרות על גבי האינטרנט. אלה שעושות את זה כבר התחזקו בשוק ללא כל פיקוח או רגולציה, מה שיכול להצביע על כך שכשיש תחרות משוכללת, אין צורך במפקח. בנוסף, החוק לאסדרת הערוצים הייעודיים העביר את הסמכות בערוצים הללו מפיקוח של מועצת הכבלים לרשות השנייה, ומייתר את עבודת המועצה. גם ברשות השנייה המצב לוט בערפל. מנכ”ל הרשות הוא ממלא מקום כבר יותר משלוש שנים, ותפקידי מפתח מאוישים על ידי ממלאי מקום או לא מאוישים כלל. גם הרשות השנייה צריכה לבצע התאמות, ולהבין שפיקוח היתר על הערוצים המסחריים יכול להוביל לבסוף לקריסתם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x