אלאלוף מאיים לבטל את רפורמת התמרוקים: "אנחנו טוחנים מים"
יו"ר וועדת העבודה והבריאות נעל את הדיון ללא הצבעות וללא הסכמות על הסעיפים העיקריים: "אם משרד הבריאות לא יוביל בשיתוף האוצר ומשרד הכלכלה את שינוי התקנות, נבטל את הרפורמה"
דיון נוסף ברפורמת התמרוקים הסתיים בוועדת העבודה והבריאות של הכנסת ללא הצבעות וללא הסכמות על הסעיפים העיקריים. יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אשר הקציב לדיון 3 שעות, נעל אותו לאחר שעה וחצי ואמר: "אנחנו טוחנים מים. משרד הבריאות, המבקש לתקן את התקנות, הוא צריך לקחת על עצמו את ההובלה ולהגיע להסכמות עם משרדי האוצר והכלכלה בתוך פרק זמן סביר. אם זה לא יקרה, נבטל את הרפורמה".
- דיון נוסף על רפורמת התמרוקים תם בפיצוץ
- יו"ר ועדת הבריאות: "לא אעביר את תקנות רפורמת התמרוקים אם יפגעו במותגים פרטיים"
- היבואנים: נעתור נגד רפורמת התמרוקים
קודם לכן, כינה מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, את הרפורמה: "תהליך חקיקה לא מקצועי, שנולד עקום ומתגלגל עקום". עם זאת, הודיע כי משרד הבריאות מוכן לשינויים בכמה מהנושאים שבמחלוקת: "נפעל להרחיב את רשימת המדינות המוכרות לצורך יבוא תמרוקים, בהן דרום קוריאה וטאיוואן. הכל תלוי בנכונותן לשתף איתנו מידע. בנוסף, אנשים שמייצרים מותג פרטי במדינות שונות ומייבאים אותו רק לישראל, יורשו להכניס את המוצר לישראל, אבל יחולו עליהם חובות מלאות כאילו הם מייצרים בישראל והם יידרשו להמציא מסמכים ובדיקות לדרישתנו. לא אתפשר על בריאות הציבור".
בר סימן טוב אמר את הדברים בין היתר כתגובה לבקשת שגריר דרום קוריאה, יונגוואן צ'וי, שהגיע לדיון, לכלול את דרום קוריאה ברשימת המדינות המוכרות. בר סימן טוב הוסיף כי המשרד יצטרך תוספת כח אדם ליישום הרפורמה. בעקבות כך, עלתה בקשה לכלול גם את טורקיה ברשימת המדינות המוכרות, אולם אלאלוף דחה זאת באומרו: "כשטורקיה תתנהג כלפי ישראל כמו שדרום קוריאה מתנהגת, גם אנחנו נתייחס אליהם בהתאם".
רכז תעשייה באגף התקציבים במשרד האוצר, עידו סופר, התייחס לסוגיית המותג הפרטי ואמר כי החמרת האחריות עלולה להכביד וליצור חסם. בהקשר זה ציין יאיר כהן, בעלי חברת קוסמטיקס, המייבאת בעיקר מטורקיה: "אני מייבא לשופרסל, ועומד בכל התקנים הקפדניים. עד היום לא היתה ולו תלונה אחת על המוצרים שלי. מדוע לא אוכל לייבא יותר? זה רק מייקר ומסרבל".
ח"כ אלאלוף מתח בדיון ביקורת על קצב הטיפול של משרד הכלכלה מול מוסדות האיחוד האירופי, בסוגיית ההכרה ההדדית שתאפשר שיתוף פעולה וכניסה מהירה של מוצרים שאושרו על ידי האיחוד לשוק הישראלי, ותהה מדוע המשרד לא החל לטפל בנושא כבר בשנת 2016. היועצת המשפטית לנושאים בינלאומיים במשרד הכלכלה , עו"ד דבי מילשטיין, השיבה: "הבדיקה לא פשוטה. זה תהליך ארוך של שנים, הדורש הדדיות".