$
פרסום ושיווק

יינות ביתן מעלה לספקים את עמלת הסדרנות ב-1.5% באופן חד צדדי

ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות עלייה בשכר המינימום, הודיעה הרשת לספקים כי ייאלצו לשלם יותר. ניתן להעריך כי הספקים, המתמודדים בעצמם עם העלייה בהוצאות השכר, יתנגדו לדרישה

נורית קדוש 12:2708.03.18

העלייה בשכר המינימום צפויה להוביל למחלוקת בין הקמעונאים לספקים. ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות עלייה בשכר המינימום, הודיעה רשת יינות ביתן לספקים כי תעלה את החיוב בגין סידור מוצריהם בחנויות ב-1.5%. במכתב ששלחה החברה לספקים נמסר: "נוכח עלייה בשכר המינימום, תעודכן ההנחה המסחרית שנקבעה ביננו בגין סדרנות וזאת החל מחודש מרץ 2018 ויתווסף להנחה הקיימת 1.5%".

 

הספקים נדרשו לחתום על המסמך ולהשיבו לביתן. הערכות בענף הן כי ביתן גובה מהספקים 1.5%-4% מהיקף הקניות שלו מהם עבור סדרנות. זאת כשאת השיעור הגבוה יותר משלמים הספקים הקטנים והבינוניים. המהלך יוצא לדרך עם כניסת הפעימה הרביעית בהעלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל בחודש. ניתן להעריך כי הספקים המתמודדים בעצמם עם השפעת העלייה בהוצאות שכר המינימום לעובדיהם, יתנגדו לדרישה החד צדדית וינסו להפחית את גובה התוספת שדורש ביתן. מנגד, נוכח הקשיים שמערימה שופרסל על הספקים עם הרחבת המותג הפרטי שלה ועם הקמת זרוע מכירה סיטונאית, יחששו לפתוח חזית מול נחום ביתן, בעל קבוצת הרשתות השנייה בגודלה בשוק.

 

סידור מדפים (ארכיון) סידור מדפים (ארכיון) צילום: כרמית פלר

 

ברשתות השיווק הוצאות שכר העובדים מהוות סעיף מרכזי ולכן העלאת שכר המינימום היוותה איום מוחשי על הרשתות. כבר לפני שלוש שנים אמר איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל: "שופרסל מברכת על העלאת שכר המינימום ותיישם אותה. מקורות המימון לכיסוי העלאת שכר המינימום לעובדים יבואו משיפור הסכמים מסחריים ומהתייעלות ברשת. תמיד קיימת האופציה להעלאת מחירים ואנחנו שוקלים אותה". בדבריו התייחס אברכהן לשאלה כיצד תוכל הרשת, שחתמה את 2014 בהפסד, לממן את עליית שכר המינימום שאותה העריכה בתוספת של 55 מיליון שקל באותה שנה. אברכהן העביר באותה תקופה הודעה לספקים, ולפיה יעלה את עמלת הסדרנות ואת עמלת ההפצה ב־8% בשל העלייה בשכר המינימום. אברכהן אמר בשנה שעברה כי שופרסל מוציאה 200 מיליון שקל נוספים על שכר המינימום, סכום המקביל לכלל הרווח נטו של החברה.

 

מהלך העלאת שכר המינימום החל לפני ארבע שנים, כשהפעימה הראשונה הובילה להעלאת שכר המינימום באפריל 2014 ב-350 שקל. זאת על פי מתווה שהוסכם בין ההסתדרות לבין המעסיקים ואושר בהחלטת ממשלה. הפעימה השנייה חלה באוגוסט 2016 אז עלה שכר המינימום ל-4,825 שקל. הפעימה השלישית נרשמה בינואר 2017, ל-5,000 שקל. בדצמבר 2017, התווספה פעימה רביעית להעלאת שכר המינימום, במסגרתה עלה השנה שכר המינימום ל-5,300 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x