$
פרסום ושיווק

ועדת העבודה החליטה: יבואני ויצרני המזון ימשיכו לסמן רכיבים תזונתיים גם בחטיפי "מיני"

בדיון החוזר היום אישרה הוועדה את הפטור מסימון מדבקה אדומה שביקש מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, אך החליטה כי הסימון של ערכים קלוריים על המוצרים הללו לא יוסר וכן יתווסף לו כיתוב של מספר כפיות הסוכר שמכיל המוצר

אורנה יפת 13:0825.12.17

יבואני ויצרני המזון יאלצו להמשיך לסמן רכיבים תזונתיים גם בחטיפי "מיני". כך הוחלט היום (ב') בדיון החוזר שקיימה ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת שעסק ברביזיות שהגישו חברי כנסת בנוגע לתקנות סימון מוצרי מזון שאושרו בשבוע שעבר.

 

 

 

מדובר בפשרה שהושגה בנוגע לבקשתה של ח"כ נורית קורן (הליכוד) לדיון חוזר בנוגע לסימון חטיפים קטנים שאריזתם אינה מעל 25 סמ"ר. כיום החוק מחייב כי על אריזות קטנות תצוין רשימת הרכיבים התזונתיים ובדיון בשבוע שעבר הוחלט להענות לבקשת משרד הבריאות לבטל את החובה הזו ואף לפטור את המוצרים הללו מחובת מדבקה אדומה. בדיון החוזר היום אישרה הוועדה את הפטור מסימון מדבקה אדומה שביקש מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, אך החליטה כי הסימון של ערכים קלוריים על המוצרים הללו לא יוסר וכן יתווסף לו כיתוב של מספר כפיות הסוכר שמכיל המוצר.

 

משה בר סימן טוב מנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב מנכ״ל משרד הבריאות צילום: נמרוד גליקמן

 

 

עוד נקבע בדיון היום כי בשנה הקרובה, שהוכרזה כ"תקופת הסתגלות", סך הסוכרים ב-100 גרם מזון מוצק שיחייב סימון על ידי מדבקה אדומה, יהיה 13.5 גרם, ולא 12 כפי שאישרה הוועדה בדיון בשבוע שעבר. הקלה נוספת לתעשיינים שאושרה בוועדה הייתה הסרת הסעיף שדרש כי רשת שיווק גדולה לא תמכור מזון שיש לסמן אותו במדבקה אדומה, אלא רק לאחר הצהרה של היצרן או היבואן על כך שיש לו את המסמכים שמעידים על בדיקות המעבדה שעליהם התבסס הסימון התזונתי של המזון.

 

הרביזיה בנושא כמות הנתרן באבקות מרק שהגישה ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני) נדחתה. הוועדה קבעה כי כמות הנתרן ב-100 מ"ל מזון נוזלי המחייבת סימון אדום תעמוד על 300 מ"ג ולא פחות. גורמים ציבוריים ובראשם איגוד רופאי איגוד הציבור תהו כיצד זה עולה בקנה אחד עם התוכנית של משרד הבריאות לצמצום צריכת נתרן. על כך השיב בר סימן טוב: "זה סביר ומידתי, נבדוק את ההשפעה על צריכת הנתרן, ואם יהיה צורך – נשנה".

 

גם הבקשה של ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) לדון מחדש בתקופת ההסתגלות ולמעשה לבטל אותה, נדחתה. חנין טען כי לא נכון לבלבל את הציבור ואת התעשיה ויש "לקבוע משטר סופי ואחיד ללא שלבי ביניים". יו"ר איגוד תעשיות המזון, שלום זיידלר, ביקש דווקא להאריך את תקופת הביניים משנה לשנה וחצי בטענה כי ייקח זמן לשנות תקנים. אך כאמור, הוועדה הותירה את תקופת הביניים למשך שנה. ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני) הסיר את בקשתו לדיון מחודש באי החרגת הגבינות הצהובות.

 

איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל של ההסתדרות הרפואית והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא בירכו על אישור תקנות הסימון התזונתי היום, אך טוענים כי מדובר בצעד חלקי ביותר לצורך הגנה על הציבור מפני מגיפות ההשמנה והסוכרת שהורגות, על פי נתוני משרד הבריאות, כ-10,000 ישראלים בשנה. באיגודים המקצועיים מצהירים כי הם לא ירתעו מלוביסטים ותאגידים גדולים וימשיכו להלחם בהם: "אנו קוראים למקבלי ההחלטות בממשלה ובכנסת ליישם בדחיפות צעדים חיוניים נוספים: איסור פרסום ושיווק מזון מזיק בדומה למוצרי טבק, הנגשת והוזלת מזון בריא והעברת נטל העלות הכבדה של המזון המזיק מהציבור לתעשיית המזון, על ידי מיסוי מתאים. במקביל, משרדי הבריאות והחינוך צריכים לעודד תזונה בריאה ולמנוע מעבר למזון מעובד עם תחליפים מלאכותיים המזיקים אף הם לבריאות. אנו נמשיך לעקוב מקרוב ולפעול למען בריאות הציבור בישראל, באופן מקצועי, מבוסס מדעית ושקוף, בלא להירתע מתאגידים בינלאומיים והשדלנים מטעמם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x