$
פרסום ושיווק

צו הקפאת הליכים לרשת הקולינריה "לגעת באוכל" ומונה נאמן

ביהמ"ש הוציא צו הקפאה ארעי לרשת החנויות שחובותיה הצטברו לסכום של 26 מיליון שקל; השופטת, עירית וינברג-נוטוביץ, מינתה את עו"ד אוריאל זעירא כנאמן זמני לרשת

זוהר שחר לוי 12:4506.11.17

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוציא אתמול (א') צו הקפאה ארעי לרשת החנויות "לגעת באוכל" לאחר שנקלעה לחובות של כ-26 מיליון שקל. השופטת, עירית וינברג-נוטוביץ, מינתה את עו"ד אוריאל זעירא כנאמן זמני לרשת. ביום חמישי צפוי להתקיים דיון בבקשתה של החברה להקפאת הליכים לצורך גיבוש תוכנית הבראה.

 

 

אתמול פנתה "לגעת באוכל", ביחד עם החברות "פיס אוף קייק" ו"טאץ' ק.ל" לבית המשפט, באמצעות עו"ד עופר פרץ, בבקשה לקבלת צו הקפאת הליכים נגד החברות למשך תקופה של 90 ימים, לצורך גיבוש הסדר נושים, יישום תוכנית הבראה וניהול משא ומתן למכירת החברות או פעילותן.

סניף של "לגעת באוכל" סניף של "לגעת באוכל"

 

"היעתרות לבקשה", נכתב לבית המשפט, "תמנע את קריסתן הצפויה של החברות ואת הפגיעה הבלתי הפיכה בנושיהן, עובדיהן ולקוחותיהן, ותאפשר הליך הבראה והסדר עם הנושים, ומכירת החברות או פעילותן למשקיע חיצוני".

 

בבקשה צוין כי עקב חזרת המחאות ועיכוב בתשלומים לספקים, וכן עקב היעדר מקורות זמינים לתשלום משכורות חודש אוקטובר, עומדות החברות "לפני מצב של קריסה ונטישת עובדים" ולפני מצב שבו מי מבין מאות הספקים יפעל "לנטילת המלאי שסיפק והדבר יוביל לכאוס ולהעדפות נושים".

 

  צילום: אוראל כהן

 

עוד צוין כי הבקשה הוגשה לבית המשפט במעמד צד אחד ובאופן חסוי כדי שלא יתעורר גל תקשורתי עקב היותן של החברות "שחקניות מרכזיות בסצנת הקולינריה בישראל – תחום שאין תקשורתי ממנו". נציגי החברות הביעו חשש גדול שפרסום שכזה עלול להוביל ל"ביזה של ממש" של החנויות.

 

שלוש החברות הן חברות ותיקות המפעילות את רשת החנויות "לגעת באוכל", ומעסיקות בסך הכל כ-140 עובדים. ששת סניפי הרשת פרושים ברחבי הארץ ומציעים מוצרי מזון, תבלינים, כלי מטבח ועוד. הרשת נוסדה, מנוהלת ומופעלת על ידי בני הזוג צבי וכרמית קרובי.

 

צבי קרובי (משמאל). הרשת נקלעה למצב בו אינה יכולה להמשיך לתפקד בכוחות עצמה צבי קרובי (משמאל). הרשת נקלעה למצב בו אינה יכולה להמשיך לתפקד בכוחות עצמה צילום: אוראל כהן

 

לשיטת נציגי הרשת, עסקיה נקלעו לקשיים כספיים והרשת נקלעה למצב בו אינה יכולה להמשיך ולתפקד בכוחות עצמה "אלא אם כן תקבל הגנה מפני נושיה". חובות הרשת הצטברו לסכום של כ-26 מיליון שקל, בין השאר לעובדים, לספקים, לרשויות המס, לבנקים, למשכירי הנכסים ועוד.

 

הרקע לקריסה הכלכלית, כך לדברי נציגי הרשת, הוא פעילות המנכ"ל הקודם שהוביל להתרחבות מואצת ומוטעית לשיטתם של הרשת בסכומים גבוהים. לכך התווספו שורה של תובענות ייצוגיות שחייבו השקעת זמן ותשלומי עתק לעורכי דין. בנוסף, כך צוין, משקיע פיננסי שהיה אמור להיכנס כשותף "זעזע" את החברה כאשר הפקיד המחאת ביטחון שניתנה לו על סכום של כ-700 אלף שקל, המחאה שחזרה.

 

"האלטרנטיבה להליך שיקום", נכתב בבקשה, "היא סגירת הסניפים וסילוק יד החברות מהם, פיטורי כל העובדים, מכירת המלאי במחירי חיסול ותשלום דיבידנד מזערי לנושים בדין קדימה ולנושה המובטח.

 

"מאות ספקי החברה שהינם בעלי עסקים קטנים ברובם, יעמדו מול שוקת שבורה". עוד צוין כי לרשת יש מוניטין אצל קהל לקוחות גדול והעברתה לשליטת משקיע מבוסס צפויה להניב החזר נאה לנושים. החברות ביקשו למנות את עו"ד אוריאל זעירא כנאמן לחברה לתקופת הקפאת ההליכים.

 

מבקשות למנות אותו כנאמן. עו"ד אוריאל זעירא מבקשות למנות אותו כנאמן. עו"ד אוריאל זעירא

בקשת הקפאת ההליכים הוגשה בהסכמה ובתמיכת באת כוחם של העובדים, עו"ד חיות גרינברג. לפי העובדים, למרות הקשיים הרבים, הם "מגוייסים" לטובת ההליך המוצע, מתוך הבנה כי זו החלופה הטובה ביותר לשימור מקור פרנסתם, לתשלום שכרם ו"לקבלת מזור אפשרי למצב החמור בו הם מצויים יחד עם נושי החברה הרבים".

 

על רקע הבקשה, הוציאה אתמול השופטת עירית וינברג-נוטוביץ צו ארעי לעיכוב הליכים כנגד החברה וקבעה דיון בבקשה שיתקיים ביום חמישי השבוע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x