משרד הבריאות מחמיר את הרגולציה על מוצרי מזון: "נאסור על שימוש בשומן טראנס"
בדיון בכנסת על סימון מוצרים הכוללים רמות גבוהות של סוכר, מלח ושומן טענה נציגת האוצר כי סימון המוצרים יגרום לעליית מחירים. מנכ"ל משרד הבריאות: "די להלך אימים על הציבור, הסימון יישאר בחזית האריזה"
משרד הבריאות צפוי להחמיר את הרגולציה על תעשיית המזון ולפעול לאסור על שימוש בשומן טראנס במוצרי מזון. "נאסור שימוש בשומן טראנס בארץ. צריך לאסור את השימוש בשומן טראנס לחלוטין, למעט דברים שהוא נמצא בהם באופן טבעי ובשיעורים מזעריים", כך אמר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בדיון על מסקנות ועדת האסדרה במזון שקיימה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת.
בר סימן טוב דחה את טענות היבואנים, שלא לקחו חלק בוועדה וכי הרגולציה החדשה תוביל לעליית מחירים: "משרדי הכלכלה והאוצר ישבו בדיוני הוועדה. לא מנענו מאף אחד לדבר. אל תתנו לנו עצות איך לעשות את זה אחרת".
לדברי בר סימן טוב, "היבואנים קיבלו כמה במה שרצו, ישבו טובי המומחים בישראל ובעולם ואמרו איך נכון להנגיש את המידע לצרכנים. העקרון של סימון בחזית המוצר נועד כדי שהצרכן יידע בלי להפוך ולקרוא מה יש מאחור, אלא זה ברור בשבריר שניה. זה עקרון שיישאר ואנחנו לא נוותר עליו".
נציגי היבואנים טענו כי הוספת המדבקות המזהירות מכמויות גבוהות של סוכר, מלח ושומן, יעלו 10-40 אגורות לכל פריט. בתגובה אמר בר סימן טוב:"קשקוש מקושקש וקשקוש מוחלט. אני ממליץ שתאמצו סט תירוצים אחר".
נציגת משרד האוצר עדי חכמון תמכה בעמדת היבואנים שטענו כי חיוב סימון האריזות במדבקות אדומות בחזית האריזה תוביל לעליית מחירים ודרשה ממשרד הבריאות לבחון את הנושא מחדש: "חשוב שהמהלך לא יפגע ברפורמות שהממשלה הזו מנסה לקדם בכל הקשור ליוקר המחיה. אנחנו רוצים מינימום השפעה על חסמי ייבוא ולכן מבקשים לשבת איתנו ועם לשכת המסחר כדי לוודא שפוגעים כמה שפחות ביוקר המחיה ושהרפורמות שהוביל השר והממשלה הזו לא יפגעו".
בתגובה, אמר בר סימן טוב: "עיצרו עם כל הילוך האימים על יוקר המחיה... שלא ילמדו אותנו. אני זה שלוקח סיכונים כדי להקל את ההתמודדות עם יוקר המחיה ומתיר לייבא קונטיינרים של מוצרים ממקומות עלומים כדי שהצרכנים בישראל יוכלו לקנות אותם בזול. אנחנו מבינים את החשיבות של הטיפול ביוקר המחיה בישראל ומצפים מהשותפים האחרים שלנו להבין את תחושת הבהילות להתמודד עם מה שרואים היום בקרב הילדים".
בר סימן טוב טען שאם לא ינקטו פעולות לבלימת ההשמנה בקרב הילדים, הדור הבא לא יוכל לתפקד במסגרות עבודה. "רואים פה דור אוביסי שלא יוכל להשתלב לא בשוק העבודה ולא בצבא ולא בשום מקום אחר. בלי טיפול חירום היום, אנחנו משמידים את הערך הכלכלי של מדינת ישראל. בלי לטפל בדור הזה של הילדים לא יהיה לנו שוק עבודה בעוד כמה שנים. נציג מועצת החלב איציק שניידר ביקש בשם המחלבות להחריג מוצרי חלב, כך שיסומנו לפי הכמות ביחידת צריכה ולא ב-100 גרם. "סימון למאה גרם ולא למנה כמוהו ללשפוך התינוק עם המים. אנחנו מבקשים שישבו אתנו לבחון אפשרות לסימון לפי מנה, כי בגבנ"צ הצריכה היא של פרוסה שמשקלה 20 גרם ובשל הסימון ל- 100 גרם הגבינה תקבל סימונים אדומים והצריכה תרד. בתגובה המליץ יו"ר הועדה ח"כ אלי אללוף שהמחלבות יעברו להמליץ על גבינה צהובה עם 5% שומן ולא 28%.