ריקול לחומוס צבר בגלל "תקלת טעם וריח"
במספר מצומצם של אריזות 1 ק"ג נמצאו "טעם וריח שאינם אופיינים למוצר". לטענת אסם, אין ממצאים לזיהום ומשרד הבריאות עודכן בנושא
סלטי צבר של קבוצת אסם הודיעה הבוקר על ריקול לחומוס צבר, לאחר שבמספר מועט של מוצרים נמצאו "טעם וריח שאינם אופיינים למוצר". מאסם נמסר כי לא נמצאו ממצאים לזיהום בחומוס ומשרד הבריאות עודכן בנושא.
על פי החברה, התקלה אירעה בכמות קטנה של אריזות סלט חומוס 1 ק"ג, מספר אצווה-7115196501, שתוקפו יפוג ב-9 ביוני. לדברי אסם, "הצרכנים מתבקשים שלא לצרוך את המוצר ומוזמנים להתקשר לשירות הצרכנים לקבלת מוצר חלופי".
שוק הסלטים המצוננים עבר טלטלה קשה בשנה וחצי האחרונות. הקטגוריה גלגלה 638 מיליון שקל בשנת 2016, ירידה של 13.3% ביחס למכירות ב-2015. מכירות החומוס והסלטים המוכנים ירדו בשל מספר אירועים ובראשם מחקר ארגון הבריאות העולמי בנוגע לבשר מעובד, שהתפרסם בנובמבר 2015 שמצא ראיות חזקות לקשר בין צריכת בשר מעובד ומוצריו לסרטן המעי הגס.
בעקבות הממצאים, פרסם משרד הבריאות בישראל המלצה לפיה יש להגביל את כמות הבשר המעובד שצורכים, בעיקר ילדים, ללא יותר מפעם בחודש. מהלך זה הביא לצניחה של עשרות אחוזים במכירות מוצרי בשר מעובד, והדבר השפיע גם על צריכת סלטים הנלווים על פי רוב לצריכת בשרים אלו.
זאת ועוד, תחקיר ששודר בפברואר בתוכנית "סוגרות חשבון" בערוץ 10, הציג ממצאים קשים מאוד לגבי איכות הסלטים המוכנים בישראל והעמיק את הירידה בביקוש למוצרים אלו. אם לא די בכך, הרי שבחודשי הקיץ התגלה חיידק סלמונלה בטחינה גולמית של חברת הנסיך, אשר סיפקה את המוצר הנגוע לחברות הסלטים שנאלצו לבצע ריקול למוצריהן. חשש להימצאות זיהום במפעל צבר של אסם אילץ את החברה לעצור את הייצור והוביל לפגיעה נוספת באמון הצרכנים בקטגוריה וצמצום נוסף בהיקפי הצריכה.