$
פרסום ושיווק

עלייה בתחלואה בסלמונלה מביצים; משרד הבריאות: טרם אותר המקור

נצפתה עלייה בשכיחות החיידק בישראל וב-14 מדינות באירופה, הגורם לתחלואת מעיים. במשרד הבריאות מתקשים להתמודד ומסתפקים בינתיים ברענון ההנחיות לרכישה וטיפול בביצים

נורית קדוש 10:5617.05.17

בתקופה האחרונה נצפתה עלייה בשכיחות זן של חיידק הסלמונלה (סלמונלה אנטריטידיס) בישראל וב-14 מדינות באירופה, אשר גרם לתחלואת מעיים ב-2016 ו-2017.

 

במשרד הבריאות מתקשים להתמודד עם הבעיה וטוענים כי על פי המידע הקיים בידי המשרד, קיימת סבירות גבוהה שמקור החיידק הינו בביצים, אך טרם אותר מקור ספציפי או ודאי. עוד נמסר כי גם באירופה המקור ככל הנראה בביצים שמקורן בפולין.

 

המשרד העביר דגימות ביצים לאירופה על מנת לבדוק האם מדובר באותו חיידק, אולם התשובות יגיעו רק בעוד מספר שבועות.

 

תבניות ביצים תבניות ביצים צילום: בלומברג

 

בהיעדר פתרון, מסתפק משרד הבריאות ברענון ההנחיות לציבור הנוגעות לרכישה, אחסון, טיפול וצריכה של ביצים ושל מזונות המכילים ביצים, לפיהן

יש לקנות ביצים רק ברשתות שיווק או בחנויות ממוזגות כאשר הן ארוזות באריזה חד פעמית סגורה. יש לוודא שעל האריזה קיים סימון הכולל את שם תחנת המיון, כתובתה, סוג הביצים והתאריך האחרון לשיווק ויש לוודא שעל גבי הביצה עצמה קיים סימון מזהה של תחנת המיון (קוד) וכן תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש.

 

יש לאחסן את הביצים אך ורק במקרר ומומלץ למנוע מגע בין הביצים ואריזתן לבין מזונות גולמיים (לא מבושלים) מסוגים שנים כדוגמת בשר וירקות. עוד מזכיר המשרד כי אין להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא ויש להקפיד על שטיפה יסודית של הידיים במים וסבון לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן, כמו כן יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות על מנת למנוע העברת חיידקים למזונות אחרים או לביצים המבושלות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x