$
פרסום ושיווק

תחת עננת בג"ץ: התאגיד יעלה בבוקר לשידור

בשעה 6:00 יחלו שידורי הרדיו, וב־17:00 שידורי הטלוויזיה. במקביל יידונו בבג"ץ ארבע עתירות נגד פיצול חטיבת החדשות. גורלם של כ־140 עובדים טרם הוכרע

אביב גוטר 22:3314.05.17

תאגיד השידור הציבורי החדש כאן אמנם יעלה לאוויר מחר (ב') בבוקר לראשונה, אך הסאגה בעניינו ובעניין תאגיד החדשות שעתיד לשדר במקביל רחוקה מלהסתיים. בבוקר צפוי להתנהל דיון בבג"ץ בארבע עתירות שהוגשו נגד הקמת התאגיד ופיצול חטיבת החדשות, לאחר שמוקדם יותר היום העניק בג"ץ צו ביניים שהקפיא את הפיצול עד לניהול הדיון מחר. משמעות הצו היא כי עד למתן החלטה אחרת תאגיד כאן אחראי לשידורי החדשות והאקטואליה שלו.

 

עובדי רשות השידור עתרו לדחיית מועד סגירתה של רשות השידור; ח"כ איתן כבל עתר נגד חוק השידור הציבורי; ואלדד יניב ותאגיד "כאן" עתרו נגד ראש הממשלה בנוגע להחלטתו לפרק את התאגיד. את העתירה הרביעית הגיש ביום חמישי האחרון התאגיד עצמו נגד פיצולו בטענה כי המהלך "עוקר מן התאגיד את מחלקת החדשות והאקטואליה שלו, ומשאיר אותו כתאגיד שידור בעל משמעות שולית".

 

שידורי תאגיד החדשות החדש יחלו ב־6:00 בבוקר לשדר ברדיו, ובשעה 17:00 צפויים להתחיל גם שידורי הטלוויזיה. את שידורי רשת ב' יפתח אריה גולן עם תוכנית יומן הבוקר, ואחריו יעלו לשדר קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן. רשת ב' ורדיו רק"ע צפויים לעבור לתאגיד החדשות החדש, ויתר תחנות הרדיו יישארו בתאגיד ''כאן'' ויעברו מיתוג מחדש.

משרדי התאגיד כאן. המסגרת התקציבית עשויה להיפרץ משרדי התאגיד כאן. המסגרת התקציבית עשויה להיפרץ צילום: אוראל כהן

 

היום פרסם כונס הנכסים הרשמי, דוד האן, קול קורא לתפקיד מנכ"ל תאגיד החדשות הזמני, שאת תפקידו יבצע בשבועיים הקרובים עורך החדשות של התאגיד ברוך שי. לפי תנאי המכרז, מנכ"ל תאגיד החדשות הזמני צריך להיות בעל תואר אקדמי, בעל ניסיון של חמש שנים לפחות או ניסיון מצטבר של חמש שנים לפחות בתפקיד בכיר בתחום הניהול העסקי של תאגיד בעל היקף עסקים משמעותי ובעל תפקיד בכיר בארגון משמעותי בעל מעמד בתחום התקשורת. מדובר במינוי מנכ"ל זמני לשלושת החודשים הקרובים, שלא יוכל לשנות את מצבת העובדים הקיימת. במהלך חודשים אלה ימונה שופט בדימוס שיהיה אמון על ועדה לבחירת מועצת התאגיד החדשות החדש, וזו תהיה אמונה על מינוי מנכ"ל קבוע. על פי החוק, עד ה־28 במאי נדרש האן למנות מנכ"ל זמני, לכן הליך הבחירה יהיה מזורז ועל המועמדים להגיש מועמדות עד ליום רביעי הקרוב.

 

בהנחה ובג"ץ יאשר את הפיצול, מי שיפתח את שידורי הטלוויזיה הוא תאגיד החדשות החדש, שצפוי לשדר ארבע שעות וחצי בכל יום בין השעות 17:00-21:00, וחצי שעה נוספת בין 23:00-23:30. בשאר שעות היממה לוח השידורים יהיה באחריות "כאן", שפרסמה היום את לוח השידורים לשבוע הקרוב.

 

אחת הסוגיות המרכזיות שעולות מתיקון החקיקה שעבר בשבוע שעבר במליאת הכנסת, ודן בפיצול חטיבת החדשות והקמת תאגיד החדשות החדש, היא יכולת תאגיד החדשות החדש לספק את רצועות השידור שאליהן הוא מחויב. לפני תיקון החקיקה הוחלט כי בשנתיים הראשונות רצועות השידור שבין השעות 17:00-20:00 של חטיבת החדשות (היום תאגיד החדשות) תופק באולפנים של אולפני הרצליה, שזכתה במכרז, אולם בעקבות ההסכם בין האוצר להסתדרות, שבא בעקבות תיקון החקיקה, כספי ההפקות החיצוניות יוקצו בסופו של דבר לטובת גיוס עובדים מרשות השידור. אולפני הרצליה צפויים להפיק בחודשיים הקרובים את רצועות השידור שבין 17:00–20:00 עבור התאגיד, כשהתקציב לכך מגיע מתקציב ההקמה של התאגיד. לאחר מכן, על פי התכנון, יופקו רצועות אלה באופן עצמאי על ידי תאגיד החדשות החדש.

 

גורמים בתאגיד טוענים כי הם אינם ערוכים לכך מבחינה תפעולית, ועל פי ההערכות יצטרך מנכ"ל תאגיד החדשות החדש לבקש תקציבים נוספים כדי לשמור על רמת שידורים גבוהה. בכך עשויה להיפרץ המסגרת התקציבית שהוקצתה לתאגיד.

 

במקביל להתחלת שידורי התאגידים, תיסגר מחר באופן פורמלי רשות השידור לאחר 52 שנות פעילות. רשות השידור עלתה תחילה עם שידורי רדיו בלבד, ולאחר שלוש שנים, ב־1968 החלו שידורי הטלוויזיה, שהיתה במשך שנים הגוף היחיד שהפעיל שידורי טלוויזיה בישראל והגוף העיקרי ששידר שידורי רדיו. כ־600 עובדי רשות השידור אמורים לקבל הבוקר מכתב פיטורים שמודיע להם כי עבודתם ברשות השידור נפסקה. מדובר באותם עובדים שלא התקבלו לעבודה בתאגיד "כאן", שגייס לשורותיו כ־450 עובדים מרשות השידור, והם נקלטו ב־398 תקנים בתאגיד כאן. עם זאת, בהסכם בין משרד האוצר להסתדרות הוחלט להגדיל ב־112 את מספר התקנים של עובדי תאגיד החדשות החדש, ולקלוט אליהם חלק ממפוטרי רשות השידור.

 

ההערכה היא כי בסך הכול, בשני התאגידים (בהנחה ויאושר הפיצול), יועסקו כ־550 עובדים מרשות השידור. עוד נקבע בהסכם כי 100 משרות נוספות יוקצו לעובדי רשות השידור בשירות המדינה. בימים הקרובים צפויה המדינה לפרסם את אותן משרות. בסל הכול, מדובר למעשה בתוספת של כ־200 משרות הן בתאגידים והן בשירות המדינה.

 

ברשות השידור כ־140 עובדים בני 50–40 שיקבלו עדיפות בקליטה בתאגיד, בעיקר בתאגיד החדשות החדש או בשירות המדינה, אלא אם יבחרו אחרת. במשרד האוצר מסרו כי רשימת המשרות תגובש על ידם בשיתוף נציבות שירות המדינה והמשרדים הרלוונטיים, כך שהמשרות יוצעו לעובדים בפטור ממכרז בתוך ארבעה חודשים וחצי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x