סופית: הכנסת אישרה את פיצול תאגיד השידור
שני התאגידים יחלו לפעול ביום שני. באותו יום יידונו העתירות לבג"ץ נגד הקמתם, מה שמרמז על חוסר נכונותו להתערב. ח"כ כבל: "תהליך העברת החוק הזה היה אולי המבזה ביותר שחווינו בשנים האחרונות" ביטן: "החוק הועבר בהליך תקין והאופוזיציה התבכיינה שלא לצורך"
שני התאגידים יחלו לפעול ביום שני הקרוב ה-15 במאי. באותו יום צפוי דיון בבג"ץ בשורת עתירות נגד פיצול התאגיד. ההערכה היא שעצם העובדה שבג"ץ קבע את הדיון ליום שבו כבר יהיו עובדות מוגמרות, מעידה על חוסר נכונות להתערב.
פיצול תאגיד השידור הציבורי "כאן" הוא סיומו של תהליך שהחל ביולי 2016 ביוזמתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לביטול התאגיד והמשך הפעלת רשות השידור. כתוצאה מהיוזמה, דחתה הכנסת את פתיחת התאגיד פעמיים ובסך הכל בארבעה וחצי חודשים.
ההחלטה על פיצול התאגיד לשניים התקבלה לפני כחודש וחצי במסגרת הסכם פשרה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון מכולנו. כדי לאפשר זאת, הועבר תחילה חוק לתחילת השידורים מה-30.4 ל-15.5 ואחר כך הועבר חוק הפיצול. במהלך הדיונים טענה האופוזיציה שהקואליציה נוקטת שוב ושוב במהלכים תקנוניים חריגים שרומסים את זכויותיה. בין היתר, הוקמו לצורך העברת שני החוקים ועדות מיוחדות כדי לעקוף את ועדת הכלכלה בראשות ח"כ איתן כבל מהמחנה הציוני. כן נקבעו סדרי דיון חריגים כדי לסכל פיליבסטר של האופוזיציה.
לפני שבועיים התריעה עו"ד אביטל סומפולינסקי מהייעוץ המשפטי של הכנסת כי אם יגיע החוק לכנסת רק ביום שני השבוע, לא יהיה די זמן להכנתו וכתוצאה מכך ייווצר פגם שעלול להביא לפסילתו בבג"ץ. כדי לסכל זאת, הקדים יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן מהליכוד את ההצבעה על החוק בקריאה ראשונה ליום חמישי שעבר בערב. לאחר העברת החוק בקריאה ראשונה הוקמה ועדה מיוחדת בראשות ביטן להכנת החוק לקריאה שניה ושלישית שישבה 40 שעות, חלקן בשעות הלילה.
בדיון הלילה אמר ח"כ יעקב פרי (יש עתיד), ש"הממשלה פועלת ללא לאות, באופן הכי עקום, להביא לחורבן התקשורת החופשית בישראל, ולקדם את ישראל למציאות בה כל גופי התקשורת יסורו למרותו של ראש הממשלה נתניהו, ויהיו כולם כאחד, שופר של שלטונו". פרי תקף את שתיקתו של יוזם פרוק רשות השידור והקמת התאגיד, השר לביטחון פנים היום ושר התקשורת אז גלעד ארדן. "איפה השר ארדן? לאן נעלמת? חוק שהובלת נזרק לפח בצורה הכי מכוערת, מעוותת. תלחם, תהיה שומר הסף, תשרת את המצביעים שבחרו בך".
יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) אמר: ש"תהליך העברת החוק הזה היה אולי המבזה ביותר שחווינו בשנים האחרונות. זו הצעת חוק רדודה, לא אפויה, שבאה רק כדי לרצות את ראש הממשלה. היינו כולנו שחקנים בתיאטרון שלו, פיונים קטנים".
ח"כ אילן גילאון (מרצ) הקריא את רשימת מאות מפוטרי רשות השידור וביקש מהם סליחה. ח"כ אורלי לוי-אבקסיס סיפרה ש"פנתה אלי עובדת רשות השידור בת 54, שבעלה פוטר מהיי טק. היא עבדה 20 שנה וכעת זכאית לפנסיית גישור בסך 2,500 ₪ בחודש בלבד".
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) תקפה את ההודעה המפתיעה על סגירת רשות השידור ביום שלישי בערב. "כך לא מסיימים, כך לא נפרדים, בטח לא מסמל כל כך משמעותי בחיינו. זה נעשה בברוטליות. הציבור מזהה שיש פה פוליטיקאים קטנים וציניים", אמרה.
יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד) אמר ש"החוק הועבר בהליך תקין והאופוזיציה התבכיינה שלא לצורך". הוא ציין שיו"ר יש עתיד יאיר לפיד "הוא זה שלחץ על הקמת התאגיד". ביטן טען שכונס הנכסים הרשמי דוד האן הוא שהחליט על הסגירה החפוזה של רשות השידור. זאת, בשל הצורך של התאגיד לקלוט קרוב ל-500 מעובדי רשות השידורים לפני תחילת השידורים ביום שני הקרוב. "ראש הממשלה לא ידע על כוונותיו".
ביטן ציין שהועדה בראשותו עסקה בדיוניה רבות במציאת פתרונות לעובדי רשות השידור, שחלקם יקבלו תנאי פרישה טובים, חלקם ייקלטו בשני התאגידים וחלקם ייקלטו בתפקידים אחרים בשירות המדינה.