בלעדי לכלכליסט
התאגיד פנה לחינוכית: שדרו את תוכניות היום
מנכ"ל התאגיד החדש "כאן" אלדד קובלנץ, שהוא גם מנכ"ל החינוכית, מנהל מגעים עם עובדי החינוכית לשידור כל תוכניות היום של התאגיד. אם ייחתם, ההסכם יכול לשנות את עתיד החינוכית, שאמורה להיסגר באוגוסט 2018
תאגיד השידור החדש "כאן" מנהל מגעים ראשונים עם עובדי הטלוויזיה החינוכית בנוגע להעסקתם כספק תכנים מרכזי לשעות היום, כך נודע ל"כלכליסט".
- חוק פיצול התאגיד אושר בקריאה ראשונה, האופוזיציה החרימה הדיון
- כך בוטל מכרז התחקירים של הטלוויזיה החינוכית
- בתוך כל הבלגן: האם תאגיד החדשות החדש יהיה מוכן לעלות לשידור ב־15 במאי?
עובדי הטלוויזיה החינוכית החלו להתדיין מול מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ, שמשמש גם כמנכ"ל הטלוויזיה החינוכית. על פי הערכות, החינוכית צפויה למלא את לוח השידורים של התאגיד במהלך היום, בשעות 8:00–17:00, אולם ייתכן כי בהתאם להסכמות שיושגו יהיה מדובר ברצועות שידור מצומצמות יותר. תאגיד השידור טרם פרסם את לוח השידורים של שעות היום, כפי שלא פרסם את לוח השידורים של שעות הערב (מ־21:00 ואילך), שידורים שאינם אמורים להיות מופקים על ידי תאגיד החדשות. ואולם, לפי פרסומים בעבר, בתאגיד "כאן" התכוונו לשדר בשעות הבוקר תוכניות רדיו מצולמות, למשל של אריה גולן וקלמן ליבסקינד, אך כעת נראה כי הכוונה היא שההפקות שישודרו בשעות אלה יגיעו ממקור חיצוני.
גורמים בסביבת התאגיד מעוניינים להתקשר עם החינוכית לפחות בשנים הקרובות עד שיתגבש הצוות ויוכל להפיק תכנים בעצמו. אם יושגו ההסכמות, צפויה החינוכית להתקשר עם התאגיד בהסכם למיקור חוץ, כפי שחתמה על הפקת רצועות השידור שבשעות 17:00–20:00 עם אולפני הרצליה. עם זאת, גורמים בסביבת החינוכית מציינים כי במסגרת ההסכם הם מעוניינים להכניס סעיפים המבטיחים את עתידם, שכמו עתיד עובדי התאגיד ורשות השידור — מעורפל ואינו ודאי.
בהתאם לחוק השידור הציבורי, הטלוויזיה החינוכית צפויה להיסגר כ־15 חודשים מיום עליית תאגיד "כאן" לשידור, ואילו עד אז היא צפויה להמשיך לשדר במתכונתה הנוכחית בערוץ 23. נוסף על כך, החינוכית מספקת תכנים לערוץ 22, אולם בעקבות הפיצול של זכייניות הערוץ, קשת ורשת, שעתיד להתרחש בנובמבר, והמעבר לאפיקי שידור חדשים צפויה ההתקשרות עם ערוץ 22 להסתיים.
בהתאם לשינוי החקיקה בנוגע למועד העלייה לשידור של התאגיד "כאן" — כרגע 15 במאי — הטלוויזיה החינוכית צפויה להיסגר באמצע אוגוסט 2018. הליך החקיקה המנוהל בשבועות האחרונים במסדרונות הכנסת נועד ליישם את מתווה הפשרה שעליו הסכימו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון. במסגרת המתווה הוחלט כי חטיבת החדשות תופרד מתאגיד השידור, ותפעל כתאגיד עצמאי.
בשונה מעובדי רשות השידור, 180 עובדי הטלוויזיה החינוכית נחשבים לעובדי מדינה במסגרת משרד החינוך. ההתקשרות עם התאגיד כספק תכנים חיצוני בשעות היום עשויה להועיל להם ולהאיר את סגירת הטלוויזיה החינוכית באור חדש, אולם על פי ההערכות במערכת הפוליטית, שר החינוך נפתלי בנט לא צפוי להיטיב עם העובדים, שכן הוא מחויב בהסכמים קואליציוניים מול הליכוד. אפשרות נוספת היא שעובדי הטלוויזיה החינוכית יתמזגו לעובדי התאגיד כחטיבה חדשה בנושא תכנים לילדים ולנוער. גורמים בסביבת התאגיד היו רוצים לראות את המהלך קורה, אך הוא ידרוש מעובדי הטלוויזיה החינוכית לערוך תהליך הבראה מסוים שבמסגרתו יופרשו עשרות עובדים. אם אפשרות זו אכן תצא לפועל, משרד החינוך יאבד את שליטתו בטלוויזיה החינוכית ותקציבה יועבר לתאגיד. בסביבת עובדי הטלוויזיה החינוכית ישנו חשש ממיזוג שכזה לנוכח הקשיים שמתרחשים בהליכי גיוס העובדים מרשות השידור, נוסף לעובדה כי טרם החלו מגעים בין משרד החינוך למשרד האוצר על עתידם, שלטענתם גם אינו צפוי לעלות על הפרק בתקופה הקרובה, מה שמגביר את אי־הוודאות.
האפשרות השלישית היא שהטלוויזיה החינוכית תיסגר לחלוטין, אך זו פחות ריאלית, שכן כאמור עובדיה הם עובדי מדינה, ויהיה קשה לנציבות המדינה למצוא פתרונות תעסוקתיים עבורם או לפטר אותם מבלי שההסתדרות תערים קשיים על המהלך.