$
פרסום ושיווק

שופרסל חתמה על הסכם לרכישת ניו פארם בתמורה ל-130 מיליון שקל

סופית: רשת המזון נכנסת לתחום הפארמה ורוכשת את הרשת שבבעלות המשביר לצרכן - קבוצת המשביר תעביר במסגרת העסקה 12 מיליון שקל כהחזר חוב לניו פארם. ההסכם טעון אישור של רשות ההגבלים

נורית קדוש 08:5509.04.17

חודשיים לאחר שחשפה כי פנתה למשביר לצרכן והחלה בביצוע בדיקות היתכנות ראשוניות לרכישת רשת ניו פארם, וכשבוע לאחר שהודיעה כי מתקיים משא ומתן מתקדם עם המשביר לרכישת ניו פארם תמורת 115-135 מיליון שקל, חתמה שופרסל על הסכם לרכישת מלא המניות חברת הפארם בתמורה ל-118 מיליון שקל.

 

סכום התמורה הרשמי עומד על 130 מיליון שקל, אך שופרסל תקבל בפועל במסגרת העסקה 12 מיליון שקל חזרה באופן עקיף - סכום זה יוכנס לניו פארם, כהחזר חוב של חברה מקבוצת המשביר לניו פארם. מעבר לכך, שופרסל לוקחת על עצמה התחייבויות של ניו פארם בגובה של כ-70 מיליון שקל.

כעת צפוי ההסכם לעבור לרשות ההגבלים העסקים שתידרש לבחון את השפעות העסקה שתעניק לשופרסל החולשת על מכירות בהיקף 12 מיליארד שקל בשנה ופריסה ארצית של 272 סניפים, אחיזה ב-67 סניפים נוספים שמכירותיהם הסתכמו בשנה החולפת ב-711 מיליון שקל. ניתן להעריך כי אם תאושר העסקה, יהיה הדבר תחת מגבלות הנוגעות למכירת חלק מהחנויות באזורים שונים.

רמי שביט, בעלי המשביר, ומנכ"ל שופרסל איציק אברכהן רמי שביט, בעלי המשביר, ומנכ"ל שופרסל איציק אברכהן צילום: אוראל כהן, עמית שעל

 

בדצמבר 2007 רכשה המשביר לצרכן 68.33% ממניות ניו פארם מידי חברת ישאל בתמורה לתשלום בסך 55 מיליון ש"ח אשר חלקו הועבר לישאל (12 מיליון שקל) ו

מה דעתך על מניית שופרסל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

חלקו הושקע בניו פארם (43 מיליון ש"ח). 6 שנים לאחר מכן, בדצמבר 2013 חתמה המשביר בתי כלבו על הסכם לרכישת יתרת מניות ישאל שהוחזקו בידי כונס נכסים שמונה לחברה בתמורה 34.65 מיליון שקל.

 

המשביר התקשתה להפעיל את ניו פארם בצורה רווחיות וביולי 2015 החלה לפעול למיזוג תפעולי לפיו יאוחדו המטות וההנהלות של המשביר 365, ניו פארם והמשביר בתי כלבו. מטרת המיזוג התפעולי היתה ייעול וצמצום הוצאות ההנהלה והכלליות של הקבוצה, וכן, שינוי המבנה הארגוני ומיקוד עסקי, אשר כלל, בין היתר, גם שינויי וקיצוץ משרות מקבילות בקבוצה. ההסכם למכירת ניו פארם לשופרסל חותם מספר לא מבוטל של נסיונות כושלים שעשה שביט בשנים האחרונות למצוא קונה לרשת הפארם ההפסדית.

 

 

לפני כשנתיים ניהל שביט מגעים עם ריצ'י הנטר מקרן ההשקעות גרין לנטרן, למכירת מלוא הבעלות על ניו־פארם, לפי שווי של 150 מיליון שקל. מדובר באותו שווי שלפיו ניהל שביט מגעים שלא הבשילו לכדי הסכם עם אלי אלעזרא. בדצמבר 2014 חתם שביט על הסכם למכירת הרשת לחברת קראוד מי בבעלות יאיר פיליפ ודב צימברג בתמורה לתשלום בגובה 72 מיליון שקל ולקיחת האחריות על חובות הרשת שעמדו אז על כ- 65 מיליון שקל. אלא שבאפריל 2015 הודיעה המשביר על ביטול ההסכם לאחר שהבנקים שנתנו לניו־פארם את ההלוואות דרשו כי פיליפ יעמיד לטובתם ביטחונות נוספים, אך בקשתם לא נענתה. אם תצא העסקה לפועל, תהיה זו הפעם השביעית שרשת ניו פארם מחליפה בעלות מאז הקמתה לפני 2.5 עשורים. קודם למשביר ולישאל, החזיקו בניו פארם משפחת בורוביץ שרכשו אותה ב-2001 מידי רשת קו אןפ צפון. קודם לכן היתה הרשת בבעלות משפחת חבס שרכשה אותה ב-1997 מחברת כלל שייסדה אותה בשנת 1992.

 

את שופרסל ייצג עו"ד רן שלום ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'. את המשביר ייצג עו"ד אמיר ברטוב ממשרד שמעונוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x