הסכמה בקואליציה: חוק שידורי הספורט יועבר כחוק זמני
ועדת הכלכלה דנה בהצעת החוק וצפויה לאשר את הפשרה, לפיה היא תועבר כהוראת שעה לארבע שנים. זאת, כדי שניתן יהיה לשנותו בקלות יחסית במקרה שהוא לא יביא להוזלת המחירים לצרכן כמקווה
הרפורמה בשידורי הספורט מיועדת להבטיח את מכירת כל ערוצי הספורט לכל פלטפורמות השידור הרב ערוציות (דוגמת HOT YES וסלקום) ולהוריד את מחיר הערוצים לצרכן. בסוף 2016 החליט יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים במחאה על הלחצים הכבדים שהפעילו עליו נציגי הפלטפורמות וערוצי הספורט. כן הוחלט להפריד מהחוק את חובת מכירת מפעלי הספורט (דוגמת ליגת האלופות או ליגת העל) ולהעביר חוק שיעסוק רק בערוצים.
הוויכוח בוועדה בחודשים האחרונים עסק בדרך קביעת המחיר שישלמו הפלטפורמות לערוצי הספורט. ההצעה המקורית בחוק ההסדרים היתה שהפלטפורמה תשלם על פי מספר המנויים שירכשו את ערוצי הספורט. בלחץ הערוצים ההצעה הזו נפלה, מה שיאפשר להן לגבות מחיר גבוה יותר מערוצים חדשים וקטנים.
המנגנון החדש שגובש בוועדה קובע שלצדדים יהיו שלושה חודשים למשא ומתן על המחיר. אם לא יגיעו להסכמה, יפנו למועצה לכבלים ולווין שתמנה תוך שבועיים בורר מתוך רשימת בוררים קבועה מראש. לבורר יהיה חודש לקבוע מחיר. גם אם אחד הצדדים יערער על החלטת הבורר לבית משפט, תוכל הפלטפורמה להתחיל לשדר את ערוץ הספורט הרלוונטי והמחיר שתשלם עד הכרעת בית המשפט יהיה המחיר שיקבע הבורר. במקרה קביעה שונה של בית המשפט, תהיה התחשבנות אחורה.
כבל הודיע בתחילת הישיבה שאת הכללים לקביעת הבוררים ודרכי עבודתם תקבע המועצה לשידורי כבלים ולוויין באישור ועדת הכלכלה. נציג צ'רלטון תמיר אפורי אמר שהמנגנון הכולל בורר מהווה הפרה של אמנה בינלאומית, שלפיה אפשר לפגוע בזכויות הקניין של הערוצים רק באמצעות רשות שלטונית או משפטית.
לדיון הגיעו בכירי הליכוד דוד ביטן, מיקי זוהר ודודי אמסלם שהואשמו בימים האחרונים בפעילות לטרפוד החוק לטובת האינטרסים של בעל ערוץ צ'רלטון, אלי עזור. הפשרה של הוראת שעה הושגה במשא ומתן קצר בין חברי הכנסת בחדר אחורי. יו"ר הקואליציה דוד ביטן אמר ש"הוראת השעה מיועדת לבדוק איך החוק מתנהל". הוא דחה את הטענה שאנשי הליכוד פועלים בשירות עזור. "עזור רצה שהפניה תהיה לבית משפט ולא קיבל".
בחודשים האחרונים נוצר מצב שבו דווקא התחרות בין ערוצי הספורט גרמה להם להעלות דרמטית את המחירים שהם משלמים עבור מפעלי ספורט. כבל טען שאם חוק שידורי הספורט היה עובר לפני שלושה חודשים והערוצים היו יודעים שממילא יהיו חייבים למכור את המפעלים לכולם, ייתכן שהיו מציעים מחיר נמוך בהרבה.