כבל להנגבי: "התנגד למתווה נתניהו-כחלון, אחרת אעתור לבג"ץ"
לדברי יו"ר ועדת הכלכלה, מתווה הפשרה לתאגיד אינו חוקי, כי יש בו הפרה של התחייבויות המדינה לבג"ץ בהליכים הקודמים; גיל עומר לעובדים: "המתווה לא שומר על האינטרס הציבור"
11:4802.04.17
יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, שיגר היום (א') מכתב למ"מ שר התקשורת צחי הנגבי בו הוא דורש ממנו להתנגד למתווה הפשרה שהושג בסוף השבוע בעניין תאגיד השידור הישראלי – אחרת יעתור לבג"ץ נגדו ונגד הממשלה.
קראו עוד בכלכליסט:
- מי יוביל את גוף החדשות בתקופת הביניים?
- פרשת תאגיד השידור: הגרוע יותר עוד לפנינו
- המשבר האמיתי של תאגיד השידור מתחיל עכשיו
באמצעות עו"ד יובל יועז ודורון ברקת ממשרד יועז-ברקת, כתב כבל להנגבי כי "מתווה נתניהו-כחלון" הוא בלתי חוקי, כי יש בו הפרה של התחייבויות המדינה לבג"ץ בהליכים הקודמים. "עקירת חטיבת החדשות מתוך תאגיד השידור הישראלי 'כאן', והקמתו של תאגיד חדשות שכלל תפקידו יהיה לשדר שידורי חדשות ואקטואליה במסגרת ערוצי הרדיו, הטלוויזיה והדיגיטל של השידור הציבורי, לא תניב כל תועלת ציבורית, ואין בה ולו יתרון אחד".
עוד טוען כבל, כי למהלך זה נזקים רבים הן מבחינה מוסדית ארגונית והן מבחינה כספית תקציבית. מלבד זאת, במתווה החדש קשה לסווג באופן אובייקטיבי שידורים הכוללים נושאי חדשות ואקטואליה וכאלה שאינם, כך שתיווצר מעטפת ארגונית כפולה שלא לצורך תוך יצירת מצב שבו מקבלי ההחלטות בשני הגופים יפעלו בחיכוך מתמיד ועשויים להתנגח זה בזה. "נוכח כל אלה, הרי שמוטלת עליך, כמ"מ שר התקשורת, החובה להתנגד ליישומו של המתווה האמור", נאמר נכתב.
גיל עומר: "המתווה לא שומר על האינטרס הציבור"
בתוך כך, כינסו בכירי התאגיד את העובדים, להם נאמר כי המועצה תעשה כל שביכולתה כדי שהגוף הזה ימשיך לעבוד במתכונת שתוכננה. גיל עומר יו"ר כאן אמר: "אנחנו נאבקים כדי שמאות לא יזרקו לרחוב רק בגלל שמספר אנשים לא מוצאים חן בעיני מישהו. המתווה שהוצע לא שומר על האינטרס הציבורי ולא על הקופה הציבורית.
הפגנת עובדי התאגיד אמש בת"א צילום: מתן טורקיה
"הדבר הזה הפיך ואני מאמין שמי שקיבל את ההחלטה יבין שזה לא מתקבל על הדעת. אני מדבר על שר האוצר שיראה את הנתונים ויבין שאין היגיון ואני מדבר גם על שרים אחרים, שיגידו עד כאן. אני מאמין ששומרי הסף של המדינה יעמדו על משמרתם. במתווה החדש יפוטרו אותו מספר של אנשים, רק הסיבה היא אחרת. הסיבה היא ששלושה ארבעה אנשים לא מוצאים חן בעיני מישהו ונעשה הכל כדי שזה ישתנה. זה לא מאבק פוליטי - זה לא ימין ושמאל ומי שמצייר את זה ככה מטעה.
"הסתכלו סביב ותראו איזה מאמץ עשינו כדאי להביא גוף מגוון. ניסו לצבוע אותנו בצבעים פוליטיים, זה חסר בסיס לחלוטין. זה מאבק של החברה הישראלית כולה- כל אזרח צריך להבין את זה. לכולנו זו אותה מטרה - לשמור על המדינה הזאת, על הגיוון, כדי שהצופים והמאזינים יקבלו מוצר יותר טוב, יקבלו יותר עבור כספם וזה מה שהקמנו פה ועל זה אנחנו נאבקים ונמשיך להיאבק".
"צריך לנהל את המאבק ולהמשיך לעבוד"
מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ אמר כי המועצה פועלת בשלושה מישורים: הכלכלי, המשפטי והתפעולי. "אין שום אפשרות במתווה הנוכחי לקיים גוף תקשורת חדש במדינת ישראל. חלק מאיתנו נמצאים פה שנתיים, וזה הסיבוב השישי היינו כבר במקומות שזה נראה היה אבוד, ניצחנו את זה ונעשה כל מה שאנחנו יכולים שההסכמות האלה לא ימשיכו לחקיקה. אנחנו צריכים לנהל את המאבק ולהמשיך לעבוד, בו זמנית. אם היינו עוצרים בחמש הפעמים הקודמות, לא היינו ניצבים פה היום. אני מבקש לגייס את כל הכוחות ובכל הכאוס הזה נקום כחברת חדשות חזקה פלורליסטית ומעולה. המאבקים שלנו לא יגמרו גם אחרי העלייה, יהיו תמיד ניסיונות. יש מקרים שיש עוצמה וכוח להיות בצד הצודק ונטול האג'נדות וזה אנחנו".
ברוך שי, מי שמונה רק לאחרונה למנהל חטיבת החדשות בתאגיד ועלול לאבד את מקום עבודתו אמר: "אני לא איש פוליטי. מה שאני מבקש מעצמי אני מבקש מכל העובדים - עד שההליך הזה נגמר אנחנו צריכים להיות הכי מקצועיים וענייניים שאפשר. נשב ונחשוב איך בכלים האלה אנחנו מייצרים חדשות ומעלים לאוויר את החומרים והמוצרים שעבדנו עליהם. הליך החקיקה יכול להימשך חודשים, כרגע החוק קובע שחטיבת החדשות כחלק מהתאגיד כאן עולה לשידור ב-30/4 בשלוש פלטפורמות ואנחנו צריכים להיות ערוכים לזה".