$
פרסום ושיווק

נתניהו וכחלון הודיעו רשמית: נאמץ את מתווה הפשרה - תוקם חברת חדשות נפרדת לתאגיד

לפי הסיכום, רוב עובדי החדשות בתאגיד הנוכחי יפוטרו. עד שתקום מועצת חברת החדשות החדשה, הנהלת רשות השידור, שנחשבת נוחה לנתניהו, תמשיך לפעול. החשש הוא שהסיכום הזמני הזה יהפוך לקבוע

עמרי מילמן 14:0030.03.17

עתיד התאגיד הציבורי: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, משה כחלון הודיעו היום (ה') רשמית כי אימצו את מתווה הפשרה שגיבשו מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, ומנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, בליווי השרים יריב לוין וצחי הנגבי.

 

לפי המתווה המתוכנן, תוקם חברת חדשות ואקטואליה חדשה "במתכונת חברות החדשות בערוצים המסחריים", והיא תהיה נפרדת מתאגיד השידור הציבורי "כאן". היא לא תהיה כפופה לתאגיד ותכלול את עובדי החדשות של רשות השידור, כך שלמעשה מרבית עובדי החדשות בתאגיד הנוכחי יפוטרו. עוד סוכם כי ראשי התאגיד, והיו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ, לא יפוטרו מתפקידיהם, אולם הם בפועל יעמדו בראש גוף שאין לו כל סמכות בתחום שידורי החדשות. מועצת התאגיד הביעה התנגדות נחרצת לפשרה.

 

האוצר הודיע כי הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד "כאן". בפועל עד שתקום מועצת חברת החדשות החדשה, הנהלת רשות השידור, שנחשבת נוחה לנתניהו, תישמר. החשש הוא שהסיכום הזמני הזה יישאר בפועל קבוע. הכפיפות הזו לנתניהו, על פי ההערכות, הביאה אותו לקבל את המתווה שמוצג כפשרה.

 

ההסדר קיבל את אישור היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ואנשיו. לצורך עיגון המתווה בחקיקה ולבקשת מנדלבליט, תחילת שידורי התאגיד, שהיתה מתוכננת לסוף אפריל, תידחה בשבועיים.

 

 

כבר לא ממש כאן כבר לא ממש כאן צילום: שאטרסטוק

 

עוד סוכם כי חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה, זאת לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה התנגד בו לסעיפים רבים שהפכו את שר התקשורת למפקח הישיר על כל גופי השידור בארץ.

 

כאמור, לפי ההסכם החדש, חלק מעובדי רשות השידור ייקלטו על חשבונם של עובדי החדשות בתאגיד, שרובם יפוטרו, וכעת האוצר יידרש לגבש גם עבורם הסדרי פרישה.

 

צחי הנגבי, שאמור להיות ממלא מקום שר התקשורת כלל לא נכח בפגישות, אולם לטענת הצדדים עודכן לאורך כל שלבי הדיונים.

 

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן מסר מוקדם יותר כי "מדובר בפשרה הוגנת שתואמת מצד אחד את הקו שהליכוד הוביל ומצד שני שכחלון הוביל. מחלקת האקטואליה של השידור הציבורי שממומן מכספי הציבור, תורכב ברובה מעובדי רשות השידור. מדובר במתווה ששני הצדדים יכולים לחיות איתו, דבר שימנע בחירות ויבטיח המשך קיום קואליציה טובה לטובת המדינה. טוב לליכוד, טוב לכולנו, טוב לתקשורת ובעיקר טוב לעם ישראל".

 

גורמים המעורבים בנושא מעריכים כי במתכונת החדשה, בפועל החדשות דרך רשות השידור ימשיכו להיות תחת לחצים והשפעה פוליטיים, כך שלמרות שהתאגיד יקום בסופו של דבר, מטרתו - להרחיק את הפוליטיקה מהשידור הציבורי - הוחמצה.

 

"ההסכם הוא יצור כלאיים עקום, שכל תכליתו לאפשר שליטה של נתניהו על שידורי החדשות"

 

מועצת תאגיד השידור הישראלי מסרה בתגובה כי היא "מתנגדת נחרצות להסכם בין שר האוצר לראש הממשלה. משמעות המתווה הינה הקמת גוף מפוצל שלא יכול לאחד משאבים בצורה יעילה וחסכונית כפי שתוכנן ושהתוצאה שלו הינה זריקת כספי ציבור לשווא. מועצת התאגיד תגן על העיתונאים ואנשי החדשות המצוינים של תאגיד כאן, אשר עזבו מקומות עבודה והתייצבו לדגל על מנת להביא שידור ציבורי איכותי, פלורליסטי ועצמאי לאזרחי ישראל, כדי לשמור על זכויותיהם ועצמאותם. אנו קוראים לשומרי הסף, היועץ המשפטי לממשלה ומבקר המדינה, להגן על האינטרס הציבורי ועל זכויות העובדים".

 

יו"ר ארגון העיתונאים, יאיר טרצ'יצקי מסר בתגובה: "אם אכן הפרסומים נכונים, הרי שמדובר בספין של נתניהו וכחלון, שמנסים למכור לציבור דיבורים על מערכת עיתונאית עצמאית בזמן שהם מכשירים את הקרקע להשתלטות פוליטית עליה. נתניהו הבין שהוא לא יכול להדיח את ראשי התאגיד, שניתקו אותו מהשליטה במערכת העיתונאית, אז הוא מנתק את המערכת העיתונאית מהם. נתניהו ידאג למנות למערכת העיתונאית מועצה ומנכ"ל שידאגו לשרת אותו, והתאגיד יישאר עם הסמכות לרכוש דרמות ותוכניות לייט נייט מבחוץ".

 

שלי יחימוביץ' אמרה על הפשרה: "מדינה שלמה מוכת בעיות בטחוניות וחברתיות מיטלטלת באופן מופקר בין גחמותיו המשונות של ראש ממשלה. זאת תוך בזיון בית משפט, שאסר עליו לעסוק בענייני תקשורת. ההסכם הוא יצור כלאיים עקום, שכל תכליתו לאפשר שליטה של נתניהו על שידורי החדשות. ומי שמשלמים את המחיר הם פעם עובדי רשות השידור ופעם עובדי התאגיד שפרנסת משפחותיהם ועתידם משמשים כלי במשחק ציני, והם מופקרים לנפשם באין מגן. טוב לא יצא מזה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x