חשש לחיידקי ליסטריה באפונה וגזר קפואים של שופרסל
החברה הודיעה כי במסגרת בדיקת מעבדה התעורר החשש לגבי המוצר באריזה של 800 גרם, שהתוקף שלו הוא יולי 2018. הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר והלקוחות יכולים לקבל החזר כספי בגינו
חודש וחצי בלבד לאחר שהודיעה על חשש להימצאות ליסטריה בחומוס שמייצרת סלטי שמיר תחת המותג הפרטי של הרשת, מודיעה שופרסל כי במסגרת בדיקת מעבדה שבוצעה למוצר אפונה ירוקה וגזר מוקפאים שופרסל, 800 גרם, התעורר חשש להימצאות חיידקי ליסטריה.
מדובר במוצר בעל קוד 7296073224907 של היצרן Ardo (בלגיה) בעל תאריך תוקף 07/2018. בשופרסל ביקשו להדגיש כי מדובר במוצר מוקפא אשר צריכתו מבוצעת לאחר בישול.
- מילוטל מרחיבה את הריקול: יחול על כל מוצרי הצ'יפס מתוצרתה
- החשש לליסטריה בסברה יגרע 5 מיליון דולר מהרווח התפעולי של שטראוס
- חשד לליסטריה בשני משקאות שנמכרים בארומה ישראל
לפיכך, הסיכון להימצאות חיידקים בעת צריכת המוצר על ידי הצרכן הינו נמוך. יחד עם זאת, למען הסר ספק ולשם הזהירות, הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר. עוד נמסר כי החברה מתואמת עם משרד הבריאות בנוגע לפרטי האירוע וכי פרט למוצר (בתאריך הנקוב בלבד), כל יתר מוצרי החברה בטוחים לשימוש. לקוחות שרכשו את המוצר יוכלו לפנות לרשת לקבלת החזר כספי בגינו. בשופרסל הדגישו כי שיווק המוצר בוצע לאחר קבלת אישורי תוצאות מעבדה תקינות כמקובל וכי ההודעה האמורה הגיעה לאור בדיקות מעבדה נוספות שבוצעו במהלך חיי מדף, באופן יזום על ידי החברה.
בחודשי הקיץ נרשם שיא של דיווחים על זיהומי מזון בסלמונלה וליסטריה. זאת לאחר זיהום בחיידק הסלמונלה בקו ייצור של דגני בוקר תלמה במפעל של יוניליוור בערד. החברה טענה כי המוצר לא שווק, אולם לאחר מכן התגלה כי משטח של מוצרים מזוהמים זלג לשוק ונצרך. אירוע משמעותי נוסף נרשם כשסלטי שמיר המייצרת לשופרסל גילתה כי הטחינה הגולמית שמייצר מפעל הנסיך, נגועה בסלמולה שזיהמה את הסלטים מתוצרתה.
למרות ריבוי המקרים, טען משרד הבריאות כי לא נרשמה עליה במקרי התחלואה מחיידקים אלו.