$
פרסום ושיווק

התנגדות של משרד המשפטים עשויה לסכל שידורי i24 בישראל

המשרד מבקש להחיל איסור בעלויות צולבות על רשת החדשות הבינלאומית הפועלת מישראל, שבעליה פטריק דרהי הוא גם בעלי HOT, כך שיימשך המצב בו לא ניתן יהיה לשדר את הערוץ בארץ

שחר אילן 17:4803.01.17

משרד המשפטים מבקש להחיל את איסור הבעלויות הצולבות על חוק i24, המיועד לאפשר לרשת החדשות הבינלאומית הפועלת מישראל לשדר בארץ. משמעות ההתנגדות אם תתקבל היא סיכול המטרה המרכזית של החוק. כלומר, יימשך המצב בו לא ניתן יהיה לשדר את ערוץ i24 עצמו בישראל. זאת, בשל העובדה שאיש העסקים פטריק דרהי הוא הבעלים של HOT ו-i24 גם יחד.

 

 

 

הצעת החוק כבר אושרה בקריאה טרומית, אולם המשך תמיכת הקואליציה בה מותנה בהגעה להסכמות עם משרדי הממשלה. אתמול (ב') דנה ועדת הכלכלה של הכנסת בהכנת הצעת החוק לקריאה ראשונה. יו"ר הוועדה ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) אמר שהוא נחוש להעביר את החוק "בוודאות במושב הזה, תוך חודש חודש וחצי". הוא האשים את משרדי המשפטים התקשורת שההתנגדות שלהם משמעותה טרפוד החוק.

 

i24 היא רשת חדשות בינלאומית פרטית שמשדרת באנגלית, ערבית וצרפתית ומרכזה בישראל. היא תומכת בעמדות ישראל בסכסוך במזרח התיכון ומנסה ליצור בעניין זה תחרות ל-CNN ולאל ג'זירה. החוק אינו מאפשר היום לשדר בישראל שידורי ערוץ חדשות בינלאומי שמופק בארץ. זה יוצר מצב אבסורדי שדווקא ערוץ i24 אינו משודר כאן. 

פטריק דהרי פטריק דהרי צילום: אוראל כהן

 

 

החוק, שיזמו ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) ועוד 20 ח"כים, מיועד לשנות זאת ולאפשר לפלטפורמות ישראליות של טלוויזיות רב-ערוציות, דוגמת yes ו-HOT, להעביר את שידורי הערוץ.

 

להצעה שתי מטרות עיקריות: לספק לתושבי ישראל דוברי אנגלית, ערבית וצרפתית, שידורי חדשות בשפות אלה. בנוסף - להציע אלטרנטיבה אוהדת לישראל של חדשות בשפות זרות לדיפלומטים זרים, אורחי בתי המלון ותושבי הרשות הפלסטינית ומדינות סמוכות.

 

ח"כ שי אמר שכבר שנים אחדות הוא מנסה להביא לכך שישודרו בישראל בשפות זרות – אנגלית ערבית וצרפתית. לדבריו, "יש אוכלוסייה רחבה שנזקקת לשידורים האלה. רשות השידור זנחה בהדרגה זנחה את התפקידים שנקבעו לה בחוק לשדר בערבית ברדיו ובטלוויזיה. גם הערוצים המסחריים שהיו צריכים על פי חוק לשדר בשפות נוספות נמנעים מכך, כי אין בזה רייטינג וכסף". על i24 אמר: "אלה שידורים חשובים, לא מטעם, לא תעמולה. זה שידור מסחרי פרטי שנעשה על פי אמות מידה מקצועיות עיתונאיות".

 

יועצת שר התקשורת, חגית ברוק, אמרה שהנוסח שמציעה הממשלה לחוק משקף את העמדה שחייב להיות מנגנון רישוי ורגולציה בתחום החדשות הרגיש, שיחול גם על רשת בינלאומית שמרכזה בישראל. הצעת הממשלה מקנה למועצה לשידורי כבלים ולוויין לתת או לסרב לתת רישיון. היא הדגישה שהחלת האיסור על בעלויות צולבות הוא בעיניה חלק מעמדת הממשלה.

 

בתגובה ח"כ כבל דרש לדעת אם הממשלה באמת תומכת בחוק. "לא מספיק לומר שתומכים. אם יש יותר מדי 'אבל-ים', בעצם אין חוק". ראש מטה שר התקשורת, רן שיטרית, הרגיע בתגובה ש"הממשלה תומכת בהצעת החוק". הוא הבטיח ש"נלך עם הוועדה. שר התקשורת פתוח לכל הצעה". כבל הודיע שיזמן ישיבה של כל הצדדים למציאת פתרון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x