בעלי כפר השעשועים, רונן לוי, דורש 11 מיליון שקל עבור הרשת
הרשת מונה כיום 60 סניפים שפועלים בזכיינות והמטה שלה צומצם. המנכ"ל גל אלון: "אני עובד ימים כלילות למצוא קונה לרשת הזאת ולהחזיר לה את זוהרה"
בעלי כפר השעשועים, רונן לוי, מנסה למכור את הרשת. ל"כלכליסט" נודע כי לוי הציב לרשת תג מחיר של כ-11 מיליון שקל.
- כפר השעשועים דוחה תשלומים לספקים
- קבוצת אלון נפטרת מכפר השעשועים
- רני צים יוצא מהשותפות עם רונן לוי וקונה את מלוא הבעלות על אופיס דיפו
הרשת מונה כיום 60 סניפים שפועלים בזכיינות והמטה שלה צומצם. לוי כמעט אינו פעיל כיום ברשת ובשנה וחצי האחרונה היא מנוהלת על ידי גל אלון שהוביל לשינוי שיטת העבודה בה תוך כדי פיטורים של כמעט כל עובדי החברה. בעבר עבדו ברשת 70 עובדים וכיום היא מונה 8 עובדי מטה בלבד.
ההיסטוריה של כפר השעשועים רוויה שינויים, החלפת בעלויות, מהלכים ארגוניים וסגירת סניפים. לוי הקים אותה ביחד עם אבי כץ, ובמרוצת השנים יצאו השניים מהחברה ומכרו אותה לרבוע כחול. לפני שלוש שנים רכש לוי בחזרה מרבוע כחול 65% מהמניות וב-2015 רכש את יתרת המניות והפך לבעלים יחיד של הרשת, לאחר שרבוע כחול נקלעה לקשיים והייתה חייבת ללוי מיליוני שקלים.
אלא שהרשת התקשתה לעמוד בתחרות הקשה בענף הצעצועים, חלק מהזכיינים שלה נקלעו לקשיים וסגרו סניפים ובמחצית 2015 היא החלה לדחות תשלומים לספקים וצברה חובות של 23 מיליון שקל לספקים. גם כיום הרשת עדיין חייבת כסף לספקים אך מדובר בסכומים נמוכים משמעותית המוערכים במיליוני שקלים בודדים.
במרץ 2015 מונה כאמור למנכ"ל גל אלון שהחליט לשנות את שיטת העבודה ברשת ובין היתר סגר 6 סניפים שפעלו בבעלותה. לדברי אלון, "כפר השעשועים הפסיקה לקנות סחורה עבור הזכיינים ואלה רוכשים סחורה ישירות מהספקים שלה. הרשת גובה מהספקים עמלת קנייה של 4-6% ממחזור הקניות של כל סניף והמטה המצומצם נותן מענה מהיר לספקים ולזכיינים. בשיטה זו הרשת לא צריכה כמות גדולה של עובדים. היא לא מייצרת יותר אובליגו והיא עברה לפני ארבעה חודשים לרווחיות".
לדברי אלון, הרשת מגלגלת מחזור של כ-100 מיליון שקל והכנסות של כ-4.5 מיליון שקל בשנה מעמלות הקניה. "אני עובד ימים כלילות למצוא קונה לרשת הזאת ולהחזיר לה את זוהרה", הוא אומר. "יש חמישה מתעניינים ברשת ביניהם אנשי עסקים וכאלה שעסקו בקמעונאות".