$
פרסום ושיווק

סברה של שטראוס מבצעת ריקול לחומוס בארה"ב מחשש לליסטריה

החשש להימצאות החיידק עלה באתר הייצור של סברה, ואינו נוגע למוצרי החברה שבסופרמרקטים. אין קשר בין המוצרים המדוברים לבין מוצרי שטראוס המיוצרים בישראל

נורית קדוש 18:4819.11.16

שנה וחצי אחרי שנאלצה לבצע בארה״ב ריקול ל-30 אלף אריזות חומוס מחשש לליסטריה, הודיעה סברה שבבעלות משותפת של שטראוס ופפסיקו על ריקול וולנטרי בצפון אמריקה של מספר מוצרי חומוס המיוצרים ומשווקים בארה"ב ובקנדה בשל חשש לליסטריה. בשטראוס מסבירים כי החשש לליסטריה אובחן באתר הייצור של סברה, אך לא במוצריה הסופיים. שטראוס הודיעה עוד כי סברה נקטה בסדרת צעדים בכדי לטפל באירוע בתוך המפעל ופועלת בתיאום הרשויות המתאימות בארה"ב, וכאמור אין אף מוצר שנמצא כמכיל ליסטריה בפועל. 

הריקול שנאלצה לבצע החברה לפני שנה וחצי נתן אותותיו בתוצאות סברה כבר באותו רבעון שני של השנה שעברה. באותו רבעון, למרות צמיחה של 7% במכירות, ל-347 מיליון שקל (100%), צנח הרווח התפעולי מפעילות סברה ב-41% ל-27 מיליון שקל, ושיעורו מהמכירות ירד מ-14.3% ל-7.9%.

 

מפעל סברה בארה"ב מפעל סברה בארה"ב

 

בחברה הסבירו אז כי השפעת המהלך כללה הוצאות בגין איסוף המוצרים, שיפור בבקרות האיכות במפעל בוירג'יניה ומאמץ שיווקי מוגבר. ליסטריה יכולה לגרום לסימפטומים לטווח קצר כמו חום גבוה, כאבי ראש, בחילות וכאבי בטן בקרב מבוגרים בריאים. המחלה יכולה לגרום לזיהומים חמורים בילדים, קשישים או אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת.

 

בשטראוס ביקשו להדגיש כי אין כל קשר בין מוצרי חברת סברה, המיוצרים בארה"ב ומשווקים בה ובקנדה, לבין מוצרי חברת שטראוס המיוצרים ומשווקים בישראל, והודעה זו נוגעת למוצרי החברה האמריקאית ולא קשורה כלל ועיקר למוצרי חברת המזון הטרי של שטראוס בישראל.

 

סברה דיפינג (Sabra Dipping), הוא מיזם החומוס המשותף של פפסיקו ושטראוס שחולש על 60% משוק החומוס האמריקאי. החברה הוקמה בשנת 1986 והיא מתמקדת בייצור מטבלים טריים וממרחים לשיווק בארה"ב ובקנדה. באוגוסט 2005 רכשה שטראוס 51% מסברה. במרץ 2008 נכנסה פפסיקו העולמית כשותפה שווה לשטראוס בסברה לאחר שרכשה 49% מידי יהודה פרל - שהיה עד אז שותפה של שטראוס בסברה וכן אחוז נוסף מידי שטראוס לפי שווי של 90 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x