$
אפליקציות

פוקימון גו הגיע במהלך סוף השבוע ל-34 מדינות ברחבי העולם, אבל קרס במהירות

משחק המציאות המדומה הפופולרי של נינטנדו יצא בסוף השבוע מגבולות ארצות הברית אבל סבל מבעיות טכניות קשות. קבוצת האקרים מוכרת טענה כי הפילה את השרתים במתקפת סייבר מתואמת, אבל מומחי אבטחה דוחים את הטענות

נמרוד צוק 14:1317.07.16

חברת ניאנטיק, המפתחת של משחק המציאות המוגברת הפופולרי פוקימון גו, מתקשה לעמוד בבהלה למשחק: במהלך סוף השבוע סבלו רבים מהשחקנים מקשיי התחברות לשרתי החברה, ככלהנראה בשל העומס עליהם. החברה אישרה את עצם קיום הבעיה והצהירה כי היא עובדת על פתרון. נכון לשעות הבוקר (א') שעון ישראל, נראה כי המצב אכן השתפר. 

 

התקלות נעו מחוסר יכולת לבצע כניסה לאפליקציה בכלל, דרך בעיות בטעינת חלק מהתכנים תוך כדי משחק ועד לקריסת המשחק באמצע פעולות מסוימות כגון ציד פוקימונים או קרבות, שחייבו את סגירת האפליקציה והפעלתה מחדש.

 

פוקימון גו פוקימון גו צילום: צילום מסך, נמרוד צוק

 

המשחק יצא במקור לפני כשבוע וחצי בארבע מדינות בלבד - ארצות הברית, אוסטרליה, ניו זילנד ופורטו ריקו, אבל עדיין צבר מיליוני שחקנים במהירות אדירה. אליהם הצטרפו במהלך חמישי ושישי משתמשים מבריטניה, גרמניה, איטליה, ספרד ופורטוגל, ואתמול (שבת) צורפו לרשימה 26 מדינות נוספות ברחבי אירופה. בכל המדינות שצורפו עד שישי (על 26 הנוספות אין עדיין נתונים) נמצא המשחק במקום הראשון במצעדי ההורדות של אפל וגוגל, כאשר מלבד המשתמשים שמורידים את המשחק בגרסה הרשמית מחנויות האפליקציות, מיליוני משתמשים במדינות אחרות (בהן ישראל) מתקינים אותו שלא דרך החנות הרשמת.

 

קבוצת האקרים מוכרת בשם PoddleCorp ניסתה לקחת אחריות על קריסת השרתים, וטענה כי ביצעה התקפת DDoS נרחבת על מערכות המחשוב של ניאנטיק. הקבוצה פרסמה את הטענה בחשבון הטוויטר הרשמי שלה ובפוסט באתר רדיט, אבל לא הציגה הוכחות כלשהן. הטענה לא זכתה להתייחסות כלשהי מניאנטיק או מחברות אבטחה העוקבות אחר פריצות והתקפות סייבר.

 

מלבד הסכנה להתמכרות קשה ויבלות ברגליים, והאפשרות הסבירה מאוד כי הילד המחוצ'קן של השכנים ישתלט על הג'ים המקומי שעמלת קשות לכבוש, כלי התקשורת מסביב לעולם מדווחים גם על סכנות משמעותיות יותר: באינדיאנה נעצר פדופיל מוכר למשטרה לאחר שנתפס משחק במשחק בקרבת ילדים, ולא מעט משתמשי אנדרואיד שהתקינו גרסאות פיראטיות שלו ואפליקציות נלוות (שמופצות בחלקן גם דרך החנות הרשמית של גוגל) מצאו את עצמם מתמודדים עם נוזקות. אחת מהן, שהתגלתה בסוף השבוע בחנות כגרסה מזויפת של המשחק בשם Pokemon Go Ultimate, מצליחה לחטוף את מסך הנעילה של המכשיר, דבר שמחייב הוצאה של הסוללה כדי להחזיר אותו לפעילות, ולאחר מכן משאירה בטלפון רכיב ריגול סמוי.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x