משרד הבריאות ערך ביקורת במפעל סלטי שמיר ומצא כי לא כל הליקויים תוקנו
למפעל ניתנו שבועיים נוספים לתיקון הליקויים. בינתיים משרד הבריאות לא חידש לחברה את רישיון היצרן בשל הליקויים התברואתיים
סלטי שמיר הגישה בקשה לחידוש רישיון העסק, אך משרד הבריאות טרם אישר למפעל את חידוש רישיון הייצור. ל"כלכליסט" נודע כי ביום שני האחרון ביצעו נציגי משרד הבריאות ביקורת פתע במפעל הסלטים, במטרה לבדוק אם הליקויים שנמצאו בסוף מאי תוקנו, אך בביקורת התברר כי חלק מהליקויים טרם תוקנו. למפעל ניתנו שבועיים נוספים לתיקון הליקויים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", משרד הבריאות לא חידש לחברה את רישיון היצרן בשל ליקויים תברואתיים שנמצאו בביקורת שנערכה בקווי הייצור במפעל החברה בברקן. משרד הבריאות בחר שלא להוציא צו סגירה מיידי למפעל, לאור שיתוף הפעולה מצד החברה. בין הליקויים שנמצאו: חצר לא נקייה, פינת עישון בקרבת מכלי חומוס, מזון גולמי שמוצב ליד מזון מבושל, טמפרטורה לא מבוקרת ופתח ביוב ללא רשת. הליקויים טופלו כך שלא ישווקו מוצרים נגועים. בעקבות זאת החליט משרד הביטחון לסיים את ההתקשרות עם סלטי שמיר, ופרסם מכרז לאספקת סלטים מוכנים לחיילי צה"ל. לפני כשבועיים טען עמי גיא, מנכ"ל החברה, כי כל הליקויים תוקנו, אך חידוש רישיון העסק מתעכב כי מנהלת מחוז הציבור במשרד הבריאות נמצאת בחופשה. ממשרד הבריאות נמסר: "למפעל הוקצו 14 יום להשלמת תיקון הליקויים, ונבדקת תוכנית העסק".