מחירי מוצרים שהפיקוח עליהם מסתכם בבדיקת רווחיות זינקו; המפוקחים עלו כמו כלל המוצרים
מסקירה של משרד האוצר עולה כי מוצרים כמו מילקי, שמרית, חלב עמיד ועוד, עלו משנת 2000 ב-0.13% מעבר לעליית כלל מחירי המזון. מוצרים אלה עלו במיוחד בין 2008 ועד המחאה החברתית ב-2011
מחירי מוצרי המזון שהיו בפיקוח, הכולל רק בדיקת רווחיות היצרנים ללא קביעת מחיר מפוקח לצרכן, בהם מילקי, שמרית, חלב עמיד ועוד, עלו מאז שנת 2000 ב-0.13% ביחס לעלייה שרשמו מחירי כלל מוצרי המזון. כך עולה מסקירה של משרד האוצר הבוחנת את השינויים במחירי המזון המפוקחים, זאת בהשוואה למדד מוצרי המזון הכללי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (ללא פירות וירקות). בין המוצרים הנמצאים תחת פרק זה: מילקי, דני, שמרית, חלב עמיד ועוד.
מחירי המוצרים שהמדינה לא הגבילה באמצעות פיקוח, אלא הסתפקה במעקב אחר שיעור הרווחיות של היצרנים, עלו בקצב מהיר יותר ממדד מחירי המזון, ובמיוחד בתקופה שבין תחילת 2008 לפרוץ המחאה החברתית ב-2011, וירדו בחדות בתקופת המחאה החברתית.
- סיכום שנה: מההבטחות שהאכיל אותנו שוק המזון נותרו רק פירורים
- ייבאו חמאה ללא מכס: טיב טעם, שופרסל, גולד פרוסט ונטו
- מבצעי ההוזלות לא אוששו את קניות המזון
על חשיבות הפיקוח על המחירים ניתן ללמוד מנתוני האוצר לפיהם, לאורך התקופה הנסקרת, מחירי המוצרים במחיר בפיקוח עלו בקצב שנתי ממוצע של 2.9%. זאת בדומה לקצב הגידול השנתי של מדד מחירי המזון שאינם בפיקוח (ללא פירות וירקות) היה דומה מאוד ועמד על 2.8%. לאורך כל התקופה הנסקרת, עמד הגידול במחיריהם של המוצרים המפוקחים על 53%, בהשוואה לגידול של 52% במדד מחירי המזון (ללא פירות וירקות).