מגה: "יש לנו כסף לשלם לספקים בנובמבר"
כדי שרשת המזון תוכל לעמוד בהתחייבויותיה גם בדצמבר היא זקוקה להכנסות ממכירת סניפיה, ומאיימת על רמי לוי כדי שיזדרז לרכוש את 7 הסניפים שהוא התחייב עליהם לפני שלושה חודשים: "יש לנו אלטרנטיבות ללוי, ונממש אותן"
רביב ברוקמאייר, מנכ"ל מגה קמעונאות, הציב אתמול אולטימטום לרמי לוי: "אם העסקה עם רמי לוי לא תצא לפועל בימים הקרובים, יש לנו אלטרנטיבות שנדאג לממש אותן, גם אם התמורה תהיה נמוכה מזו שלוי התחייב אליה". בסביבת מגה טוענים שהדברים נאמרו על רקע הסחבת שלוי נוקט בהשלמת העסקה לרכישת שבעה סניפים ממגה תמורת 38 מיליון שקל, שנחתמה לפני שלושה חודשים.
- מגה ממשיכה להיפטר מנכסים: מוכרת לויקטורי 5 סניפים
- שנה וחצי לאחר שעזב את מגה, אלי גייר חוזר לנהל את תפעול הרשתות
- מגה לא מצליחה למכור סניפים
בסביבת מגה מעריכים כי לוי מעכב את השלמת העסקה כדי שיתאפשר לו לקבל לידיו את הסניפים, בלי שיצטרך לשלם תמורתם את המחיר שהוא התחייב לו. "לוי יודע שמגה נדרשת לפנות לבית המשפט עד אמצע אוקטובר עם בקשות מיוחדות לשחרור מחוזים ארוכי טווח לנכסים מכבידים, ועל כן הוא מיהר כבר ביולי לחתום עם הרשת על הסכמים לרכישת שבעה מסניפיה כדרך לשריין אותם לעצמו", טוען גורם המצוי בפרטי העסקה. "מאז הוא נוקט סחבת כדי שהזמן יחלוף, מגה תפנה לבית המשפט ותשתחרר מהחוזים של מחירי שכירות גבוהים, ואז הוא לא יהיה מחויב לחוזה עם מגה, וכל מה שהוא יצטרך לשלם זה את השכירות לבעלי הנכסים".
ל"כלכליסט" נודע כי מגה קיבלה מבית המשפט המחוזי אישור לדחות בחודש נוסף את הגשת הבקשות המיוחדות לשחרורה מחוזי השכירות ארוכי הטווח בסניפים ההפסדיים שהיא סגרה באוגוסט, זאת מתוך כוונה לנסות ולהשלים באופן מיידי העסקה עם לוי או לחתום על הסכם מכירה חדש עם גורם אחר בענף.
בתוך כך, אף שמגה טרם השלימה את העסקה עם לוי ואת מכירת שלושת הסניפים לשלום נעמן מרשת מחסני השוק שנחתמה לפני שלושה חודשים, חתמה אתמול הרשת על הסכם למכירת חמישה סניפים לרשת ויקטורי בתמורה ל־7.5 מיליון שקל. הסכום שהתחייב רביד לשלם למגה נמוך משמעותית מהסכומים שלהם התחייב רמי לוי כשחתם על ההסכם עם מגה לפני שלושה חודשים, שכן הוא חתם על העסקה בשלב מאוחר יותר כשמגה כבר היתה לחוצה יותר מבחינה כספית.
הספקים דורשים תשלום במזומן
הסניפים שרוכש רביד הם סניפי יו בעכו, בעפולה, בתחנה מרכזית תל אביב, סניפי מגה בראשון לציון בשכונת פרס נובל בקריית ים בשכונת פסגות ים. מדובר ברכישת כל הזכויות בחנויות, לרבות הציוד בסניפים. כל הסניפים שרוכש רביד, למעט הסניף בקריית ים, הם בבעלות אלון רבוע כחול וגובה השכירות הממוצע בהם עומד על 63 שקל למ"ר. בנוגע לשכירות בסניף בקריית ים, יידרש רביד להגיע להבנות עם בעלי הנכס.
העיכוב בהשלמת העסקה עם לוי ונעמן, שמקשה על מגה לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות, מעורר חששות בקרב הספקים. ל"כלכליסט" נודע כי ספקית הבשר נטו אינה מספקת לרשת אלא תמורת תשלום במזומן בלבד, ולכן הרשת מזמינה מהחברה רק מוצרים שאין ביכולתה להשיג ממקורות חלופיים, דוגמת עוף בכשרות גבוהה. כך גם יוניליוור מספקת לרשת רק תמורת תשלום במזומן, ואילו דיפלומט וסידס הפסיקו לספק סחורה למגה. שאר הספקים מספקים לרשת סחורה בהתאם להיקף פירעון חובותיה, ונמנעים מהגדלת החשיפה לרשת מחשש שהיא תתקשה לעמוד בתשלומים.
מנסים להגיע להבנות עם רבוע נדל"ן
ברוקמאייר ניסה להרגיע את הספקים ואמר ל"כלכליסט": "אנחנו עומדים בהתחייבויות שלנו ומשלמים לספקים על פי ההסדר את כל התשלומים שלנו עד רגע זה. אנחנו רואים חובה לעמוד בהתחייבות שלנו בבית המשפט". עוד הוא הוסיף: "אנחנו מתקדמים בהתאם לתוכנית ההבראה, ויש לנו את הכסף לשלם לספקים בחודש נובמבר. אם נקבל את הכספים המגיעים לנו ממכירת הנכסים, נוכל לעמוד גם בתשלומי דצמבר". לדבריו, מגה מנהלת בימים אלו משא ומתן מתקדם עם אלון רבוע כחול על הפחתת גובה השכירות בסניפים שהיא שוכרת ממנה. "אני צופה שכשנגיע להבנות עם אלון רבוע כחול, יהיה לנו קל יותר להתמודד גם עם משכירים חיצוניים, שמהם אנו מבקשים להפחית את השכירות שהרשת משלמת בהתאם לתנאי השוק הנוכחיים".