לחץ התעשיינים הניב פרי: ועדת הבריאות אישרה שימוש בחומרי גלם שפג תוקפם
המקורית של הוועדה היתה לאסור באופן גורף מכירה ויבוא של מזונות שהתאריך האחרון המומלץ לשימוש בהם חלף
- הוציאו את העזים: מכל הרפורמות בתחום המזון, נותר הקורנפלקס
- רפורמת הקורנפלקס אושרה בוועדת השרים לחקיקה
- דרעי דחה את הדיון בחוק הכשרות כדי למצוא פתרון לרפורמת הקורנפלקס
ההחלטה התקבלה פה אחד במסגרת אישור כמה מפרקי רפורמת הקורנפלקס והכנסתם לחוק ההסדרים. הפרקים שאושרו עוסקים בהבטחת תקינות המזון בישראל ואיכותו ובהסדרת ייצור המזון. בין היתר נקבע: "עוסק במזון לא ייצר, ייבא או ימכור מזון מקולקל, שאינו ראוי למאכל אדם, יש בו חומר רעיל או גורם למחלות, אריזה פגומה או גוף זר". סעיף זה אושר למרות טענתם של מנהל תחום ענף המזון באיגוד לשכות המסחר רז הילמן ונציג התאחדות התעשיינים רוברט סגל, שלפיה אין אפשרות טכנית למנוע באופן מוחלט הימצאות גוף זר במזון. "זה הופך את כל התעשייה לעבריינית", אמר סגל.
כמו כן אושר סעיף האוסר על ייצור, יבוא ומכירת בשר אם הוא נועד להיות מוצג באופן שמטעה את הצרכן, למשל הצגת בשר קפוא שהופשר כבשר טרי. בשר מעובד ובשר קפוא שהופשר יימכרו וייובאו רק אם יסומנו ככאלה במילים מפורשות. עוד נקבע כי תוגבל בתקנות הוספת חומרים לבשר.
מחלוקת נוספת שעלתה בדיון נגעה להחלטה לאסור ייחוס סגולה של חיזוק הגוף, ריפוי ומניעת מחלות למזון. אלא שאפשר להעריך כי סעיף זה ירוכך במהלך קביעת התקנות, שכן התאחדות התעשיינים קראה להתיר ייחוס של "חיזוק" למוצר.