אושר חוק עוקף בג"ץ: הממשלה הכשירה פיצול תחנות הרדיו
ועדת השרים אישרה את הצעת החוק של ח"כ נאוה בוקר מהליכוד. ההצעה עוקפת את החלטת הרשות השנייה להורות על סגירת התחנות בתוך שנתיים, שזכתה לגיבוי מבג"ץ
ההצעה נועדה לעקוף את החלטת הרשות השנייה להורות על סגירתן בתוך שנתיים, שזכתה לגיבוי של בג"ץ בחודש שעבר.
הרשות הורתה לסגור אותן משום שכמה תחנות שקיבלו תדר נוסף לשיפור הקליטה השתמשו בו כדי לפתוח תחנות משנה ששידרו חומרים שונים.
אתמול (ב') הממשלה אישרה לדחות את המועד לסגירת רשות השידור ולהקמת תאגיד השידור הציבורי החדש שיחליף אותה ל-31 במרץ 2016, בהתאם לתיקון חוק השידור הציבורי שיזם השר אופיר אקוניס. עוד קבעה הממשלה שגביית אגרת הטלוויזיה תיעצר כבר עתה, ולא בעת שהתאגיד החדש יתחיל לפעול, כפי שקבע החוק המקורי.
ברשות השידור מעריכים כי העורך הראשי של הרשות יונה ויזנטל יתפטר. דחיית המועד שבו הרשות תיסגר ובמקומה ייפתח התאגיד שיחליף אותה תותיר את הרשות ללא יכולת פעולה לזמן ארוך.
על פי החוק שעבר בממשלה הקודמת בהובלת שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן, התאגיד החדש אמור היה להתחיל לשדר – ורשות השידור אמורה היתה להיסגר – ב-1 באפריל השנה. המועד נדחה פעמיים עד 1 באוקטובר, אולם עם כניסת הממשלה החדשה התברר שהקמת התאגיד נמשכת יותר מהצפוי ובלחצו של אקוניס, האחראי על יישום חוק השידור הציבורי, הוחלט לדחות את המועד.
מכיוון שגביית האגרה נפסקת, האוצר יצטרך לשאת במימון רשות השידור עד סיום שידוריה בסוף מרץ, בעלות של 550 מיליון שקל. מכיוון שאין לאוצר מקור תקציבי, הוחלט בתיקון לחוק שהמימון יתקבל באמצעות קיצוץ משמעותי בכוח האדם ופינוי מתחם שרונה של רשות השידור, שאמורים להסתיים עד 1 באוקטובר. עוד קובע החוק כי בתאגיד יהיו בסופו של דבר 700 עובדים, פחות ממחצית מכמות העובדים כיום. המנכ"ל הזמני של התאגיד החדש, אלדד קובלנץ, יוכל לקלוט 420 עובדים כבר עכשיו, ולא 20 כפי שהיה בחוק עד כה, שיעבדו על הקמת התאגיד. בהמשך הוא יקלוט את 280 העובדים הנוספים.