שטראוס מעמיקה את השותפות עם קבוצת האלקטרוניקה הסינית האייר
הצדדים חתמו על הסכם להרחבת המיזם המשותף בסין על ידי העברת פעילותו לתוך חברה חדשה שתעסוק במחקר, פיתוח, התקנה, מכירה, תחזוקה, טיפול וטיהור מים, ותכלול מעתה גם מוצרים לטיהור מים בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה
חמש שנים אחרי שחתמה על הסכם עם קבוצת האלקטרוניקה האייר (Haier) להקמת מיזם בבעלות שווה לשיווק ומכירת מוצרים בתחום המים בסין, מעמיקה שטראוס את השותפות עם החברה הסינית הממשלתית.
- הרבעון הראשון של שטראוס: ירידה של 2.1% במכירות, עלייה של 2.4% ברווח הנקי
- גילה בודק אם שטראוס גבתה מחירים מופרזים
- שטראוס, החברה המרכזית למשקאות ויוניליוור זכו בתואר החדשנות
אתמול חתמו הצדדים על הסכם להרחבת המיזם המשותף בסין על ידי העברת פעילותו לתוך חברה חדשה שתעסוק במחקר, פיתוח, התקנה, מכירה, תחזוקה, טיפול וטיהור מים, ותכלול מעתה גם מוצרים לטיהור מים בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה שעד כה היו בבעלותה של האייר.
השינוי שבמסגרתו צירפה האייר את מוצריה הוביל לשינוי שיעור האחזקה של כל אחת מהחברות, כך ששטראוס ששילמה להאייר 31 מיליון שקל תחזיק רק ב־34% ואילו האייר תחזיק ב־66% מהחברה החדשה. לשטראוס ניתנה אופציה לרכוש עוד 15% מהחברה המשותפת בעוד שנתיים. ההערכות הן שמכירות שטראוס במסגרת המיזם המשותף לפני השינוי הסתכמו בעשרות מיליוני שקלים, בעוד מחזור המכירות של החברה הממוזגת ל־2014 עמד על כ־210 מיליון שקל עם קצב צמיחה שנתי של כ־67%. בבסיס ההחלטה על מיזוג הפעילויות לחברה חדשה עומדת תחרות קשה שהציבו מוצרי האייר בתחום המים בסין למוצריה של שטראוס ששווקו על ידי המיזם המשותף. בעוד מחירם של המכשירים של שטראוס גבוה מאוד, הרי שהמכשירים ששיווקה האייר שלא דרך השותפות זולים משמעותית ולכן זוכים לביקוש רב יותר.