בקשת פירוק נגד רשת גלובוס ואולפני ג.ג
חברה שסיפקה מיזוג אוויר לאולפנים שהקים יורם גלובוס ולרשת בתי הקולנוע זכתה בתביעה נגדם ב־520 אלף שקל, אך לטענתה הצ'קים חזרו. מקורב לחברות: יש מו"מ להסדרת הנושא, החוב נפל בין הכיסאות בשל העברת הבעלות ברשת לבנט קפלן
האם רשת בתי הקולנוע גלובוס תיכנסו להליכי פירוק בשל חוב של 520 אלף שקל? חברה למיזוג אוויר מהרצליה פנתה השבוע לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה לפרק את הרשת, שמכר לאחרונה יורם גלובוס לבנט קפלן, וכן את חברת ג.ג. אולפני ישראל־ירושלים הנמצאת בבעלות גלובוס. שופט בית המשפט המחוזי בירושלים דוד מינץ ידון בקרוב בבקשה.
לפי הבקשה שהוגשה על ידי חברה בשם מיזוג אשת, בעקבות תביעה שהגישה נגד החברות היא זכתה בפסק דין שקבע לזכותה את סכום החוב. אלא שבבקשת הפירוק טוענת החברה כי צ'קים שהועברו לה לצורך תשלום פסק הדין חזרו, ולכן היא לא יכולה להיפרע מן החברות.
- יורם גלובוס נפרד מכל אחזקותיו בעסקי הקולנוע
- "יורם גלובוס הותיר אותנו חסרי כל"
- רשות המסים עצרה את יורם גלובוס בחשד להעלמת מסים בסך 15 מיליון שקל
בית משפט השלום כבר חייב את גלובוס לשלם
החוב המדובר נצבר על ידי שתי החברות לפני שקפלן רכש את רשת בתי הקולנוע. בקשת הפירוק נשענת על פסק דין שניתן ביולי האחרון על ידי שופטת בית משפט השלום בירושלים קרן אזולאי. פסק הדין התייחס לתביעה שהגישה אשת לקבלת חוב המגיע לה מרשת גלובוס, אולפני ג.ג. וחברת גלובוס גרופ.
בתביעה שהופנתה לשלוש החברות נטען כי ג.ג. חייבת סכום של כ־200 אלף שקל, רשת בתי הקולנוע גלובוס חייבת סכום של כ־300 אלף שקל ואילו גלובוס גרופ חייבת כ־20 אלף שקל.
"החברות", נכתב בתביעה, "מספקות ומפעילות שירותים לתעשיית הטלוויזיה המקומית והבינלאומית. הן הזמינו מהתובעת ביצוע עבודות ושירותים עבור אולפנים המצויים בחזקתן בנווה אילן".
לטענת החברה, היא ביצעה את העבודות והשירותים לפי דרישת החברות ועל הצד הטוב ביותר, אולם אלה לא שילמו לה את המגיע לה. בעקבות התביעה, הושגה פשרה בין הצדדים. במסגרת פסק הדין שניתן בהסכמה חויבו החברות להעביר את התשלומים לחברה בתוך פרק זמן של כמה שבועות, אך לטענת החברה לא עשו כך.
"לתדהמתה הרבה של המבקשת", נכתב בבקשת הפירוק, "למרות ההסכם בין הצדדים ולמרות התחייבות החברה לוודא כי כלל ההמחאות מכובדות על ידי הבנק, שוב לא כובדו ההמחאות אשר מסרה החברה למבקשת".
בשל כך, צוין בבקשה, נשלחו לחברות הודעות בדבר נקיטת הליכי פירוק, אם לא יעבירו את התשלום כפי שהוסכם בפסק הדין. "למעט הבטחות סרק מצד מנהלי החברה", נכתב, "לא הועבר התשלום שנקבע בהסכם". לדברי נציגי החברה, מהתנהלות החברות ניתן להסיק כי מצבן הכלכלי "הינו חמור" ולמעשה "הן חדלות פירעון".
פסק הדין ניתן חודש לפני מכירת הרשת
פסק הדין בעניין החברות ניתן חודש לפני שיורם גלובוס נפרד מעסקי הקולנוע ומכר את מניותיו ברשת בתי הקולנוע ובחברת ההפצה סרטי נח לקפלן, שותפו בגלובוס מקס ומנכ"ל החברה. כפי שפורסם ב"כלכליסט", עיתוי העסקה אמנם היה מקרי ונקבע מראש, אך חתימת ההסכם נערכה ביום שבו נפטר בן דודו ושותפו של גלובוס לדרך, מנחם גולן. השניים הפיקו לאורך הקריירה הקולנועית שלהם מאות סרטים בישראל ובארה"ב.
היות שמדובר בחברה פרטית, פרטי העסקה נותרו חסויים. עם זאת, מפרטים שהגיעו ל"כלכליסט" עלה כי קפלן רכש את מניותיו של גלובוס בשיתוף עם משקיעים פרטיים מארה"ב, שהם ככל הנראה משה־אל שטראוס, הרברט סיף ופיטר ישראלסון שחנכו איתו ב־2004 את האיימקס הראשון באילת בהשקעה של 11 מיליון דולר.
קפלן והמשקיעים לקחו על עצמם את החוב הבנקאי של רשת בתי הקולנוע לבנק הפועלים ולבנק לאומי, וככל הנראה העבירו גם כמה מיליוני דולרים לגלובוס, כך שמדובר בעסקה בהיקף כולל של כ־100 מיליון שקל - מרביתם הגדול חוב בנקאי. השלמת העסקה נקבעה להיערך באופן מדורג והיתה צפויה לארוך כמה חודשים, כאשר בשלב ראשון קפלן העביר לגלובוס כ־5 מיליון דולר בתמורה ל־10% ממניות גלובוס מקס.
עד מועד סגירת הגיליון לא התקבלה תגובה מאולפני ג.ג, מיורם גלובוס ומבא כוחו, עו"ד ד"ר יוסי כהן.
גורם המקורב לחברות אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי בין הצדדים מתנהל בימים אלו משא ומתן כדי לסיים את הסכסוך לשביעות רצון כולם וכי כנראה בשל העברת הבעלות ברשת בתי הקולנוע נפל תשלום החוב בין הכיסאות.
מגלובוס מקס נמסר: "העברת הבעלות של החברה לבנט קפלן עדיין לא הושלמה ולכן ההתחייבויות שייכות לגלובוס רשת בתי קולנוע".