$
פרסום ושיווק

ספקים של מגה: "מצד אחד מבקשים מאיתנו עזרה, מצד שני רוצים למכור את הרשת"

המגעים שמנהל בעלי מגה דודי ויסמן עם הקרן האמריקאית Catterton Partners למכירת חלק ממגה, מרתיעים את ספקי הרשת

נורית קדוש 08:5518.11.13

במקביל להשלמת האסטרטגיה העסקית לרשת מגה, ממשיך דודי ויסמן בנסיונות למצוא משקיע פיננסי ואסטרטגי, שיוכל לחזק את כוחה של הרשת בשוק המזון בישראל.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בחודש יולי, ויסמן החל לנהל מגעים עם קרן זרה, אשר תשלם מאות מיליוני שקלים בעבור 20%-40% מהרשת, עם השלמת המהלך האסטרטגי שמוביל מנכ"ל החברה מוטי קרן.

 

דודי ויסמן. הפגיש שותף בקרן עם מנהלים בקבוצה דודי ויסמן. הפגיש שותף בקרן עם מנהלים בקבוצה צילום: אוראל כהן

 

במסגרת המו"מ שמתנהל עם קרן Catterton Partners – קרן פריוויט אקוויטי אמריקאית מקונטיקט שהוקמה ב־1990 ומנהלת נכסים בהיקף של כ־4 מיליארד דולר – נפגש ויסמן עם דוויד ביסמוט, שותף פעיל בקרן, כבר לפני מספר חודשים. ויסמן אף הפגיש את ביסמוט עם מנהלי רשתות בקבוצה. בין השניים נוצר קשר אישי קרוב והמשא ומתן מתנהל בקצב איטי יחסית, כשהשניים נפגשים בארה"ב או כשביסמוט מגיע לבקר בישראל.

 

מקור המצוי בפרטי המשא ומתן מציין כי בשלב זה טרם נקבע שווי החברה או החלק אותו ירכוש ביסמוט, אולם אם תצא העסקה לפועל, תוכל מגה לבצע קפיצת מדרגה משמעותית. לדבריו, "ביסמוט היה נשיא רשת המזון האמריקאית קרפור בעבר הלא רחוק, הוא מחובר לרשת המזון הצרפתית AUCHAN ואם תתמשש העסקה, זה יפתח למגה הזדמנויות חדשות בשוק המזון בישראל".

 

בתוך כך, הספקים אשר נדרשים בימים אלו לתמוך כלכלית ברשת מגה, הסובלת מירידה במכירות, מנטישת לקוחות ומאבדן נתח שוק, מקבלים את כוונותיו של ויסמן למכור את הרשת בהסתייגות וטוענים כי המהלך גורם לחוסר אמון ביכולת ההנהלה לממש את האסטרטגיה החדשה.

 

לדברי אחד הספקים הגדולים של מגה, "מצד אחד שולחים לנו מכתבים עם בקשה לעזרה כספית למימוש המהלכים השיווקים שהרשת משיקה ומנגד פועלים למכור את הרשת. אם יגיע קונה חדש, הוא עשוי להשיק אסטרטגיה חדשה ולבקש השתתפות נוספת".

 

מחר תשיק מגה את פורמט הדיסקאונט החדש you במהלך שיצטרף להוזלת מחירי 1,000 מוצרים ברשת העירונית מגה בעיר, לפני כחודש. על רקע זה ציין גורם בענף כי התזמון של המהלך למכירת הרשת בסמוך למועד בו אמורים הצדדים לחתום על הסכמי סחר לשנה הבאה, "מייצר אי נוחות", שכן בונים הסכם לטווח ארוך, שאולי מי שידרש לממש אותו, לא יחוש את אותה מחוייבות שחשים אלו שחותמים מולו כעת על ההסכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x